Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Λίγα λόγια για το άλογο Εικόνες από άλογαάλογα Ήχοι από άλογαάλογα Αφηγούμαι τα πιο σημαντικά για το άλογοΑφηγούμαι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Λίγα λόγια για το άλογο Εικόνες από άλογαάλογα Ήχοι από άλογαάλογα Αφηγούμαι τα πιο σημαντικά για το άλογοΑφηγούμαι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Λίγα λόγια για το άλογο Εικόνες από άλογαάλογα Ήχοι από άλογαάλογα Αφηγούμαι τα πιο σημαντικά για το άλογοΑφηγούμαι

3 Το άλογο ή το άτι[1], (Equus caballus), είναι τετράποδο περισσοδάκτυλο θηλαστικό της οικογένειας των ιππιδών (Equidae), που χρησιμοποιήθηκε από την αρχαιότητα ως μέσο μετακίνησης και αποτέλεσε βασική κινητήρια δύναμη των αμαξών αλλά και χρήσιμο εργαλείο στον πόλεμο. Βοήθησε επίσης την εξάπλωση των ανθρώπων σε νέες περιοχές, καθώς και τη μετανάστευση ολόκληρων λαών. Εξημερώθηκε από τον άνθρωπο γύρω στο 4500 π.Χ. Στην αρχαία ελληνική, η ονομασία του ήταν ἵ ππος.[1]περισσοδάκτυλοθηλαστικόιππιδώναρχαία ελληνική Το άλογο είναι ψηλό ζώο, γνωστό για την περήφανη όψη του. Γεννάει κάθε φορά συνήθως ένα μωρό, σπανιότερα δύο, και η θηλυκιά τα θηλάζει μέχρι να είναι έτοιμα να βοσκήσουν μόνα τους. Ζουν πολλά χρόνια και αρκετές φορές ξεπερνούν τα 25. Αν και πιστευόταν ότι δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνο ζώο, όπως δείχνει και το όνομά του, έχει αποδειχτεί ότι κατέχει ευφυία που έχει να κάνει με την εκμάθηση καθηκόντων, τη μνήμη και τη λύση προβλημάτων. Σήμερα η χρήση του ως μεταφορικό μέσο στην Ευρώπη έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Παραμένει όμως σε πολλές χώρες της Ασίας, και σε ενδοχώρες της Λατινικής Αμερικής. Άλογα απαντώνται εκτός από άθλημα στην ιππασία και τον ιππόδρομο, σε προεδρικές και βασιλικές φρουρές αλλά και σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις, όπως σε έφιππες αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και στις κοινωνίες των Άμις. Το άλογο χρησιμοποιείται επίσης στις παραδοσιακές γιορτές, καθώς και στο κυνήγι αλεπούδων στη Σκωτία και στην Αγγλία.ιππασίαΣκωτίαΑγγλία Αρχική σελίδα

4

5

6


Κατέβασμα ppt "Λίγα λόγια για το άλογο Εικόνες από άλογαάλογα Ήχοι από άλογαάλογα Αφηγούμαι τα πιο σημαντικά για το άλογοΑφηγούμαι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google