Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πηνελόπη Νεοκλέους.  Η Αίγυπτος είναι κράτος της βορειοανατολικής Αφρικής.  Πρωτεύουσα της Αιγύπτου είναι το Κάιρο.  Η Αίγυπτος συνορεύει δυτικά με.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πηνελόπη Νεοκλέους.  Η Αίγυπτος είναι κράτος της βορειοανατολικής Αφρικής.  Πρωτεύουσα της Αιγύπτου είναι το Κάιρο.  Η Αίγυπτος συνορεύει δυτικά με."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πηνελόπη Νεοκλέους

2  Η Αίγυπτος είναι κράτος της βορειοανατολικής Αφρικής.  Πρωτεύουσα της Αιγύπτου είναι το Κάιρο.  Η Αίγυπτος συνορεύει δυτικά με την Λιβύη και νότια με το Σουδάν.  Βόρια βρέχεται από την Μεσόγειο και ανατολικά από την Ερυθρά Θάλασσα.  Ο πληθυσμός της το 2006 ήταν περίπου 7.947.121

3  Η επίσημη γλώσσα της χώρας είναι τα Αραβικά.  Οι περισσότεροι κάτοικοι μένουν κοντά στον ποταμό Νείλο. Ο Νείλος είναι περίπου 40.000 km. Εκεί στον ποταμό είναι σχεδόν το πιο έφορο σημείο της χώρας. Κοντά στην Έρημο της Σαχάρας οι περιοχές είναι αραιοκατοικημένες. Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως προτιμούν να ζουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

4  Η Αίγυπτος είναι διάσημη για τον αρχαίο πολιτισμό και τα παμπάλαια της μνημεία. Μερικά από τα μνημεία είναι : Οι πυραμίδες και η Μεγάλη Σφίγγα.

5  Στη νότια πόλη του Λούξορ περιλαμβάνει πολλά αρχαία τεχνουργήματα, όπως τον Ναό του Καρνάκ και την Κοιλάδα των Βασιλέων. Η Αίγυπτος πλατιά θεωρείται ως ένα σημαντικό πολιτικά και πολιτιστικά έθνος της Μέσης Ανατολής.

6  Η Αίγυπτος θεωρείται μια από τις μεγάλες δυνάμεις οικονομικά. Οι λόγοι που είναι η χώρα τόσο αναπτυγμένη οικονομικά είναι ο τουρισμός, η γεωργία και η βιομηχανία.

7 http://www.youtube.com/watch?v=lvBHHSBcKOQ

8 http://www.youtube.com/watch?v=XDThjM5Kt5Y

9

10


Κατέβασμα ppt "Πηνελόπη Νεοκλέους.  Η Αίγυπτος είναι κράτος της βορειοανατολικής Αφρικής.  Πρωτεύουσα της Αιγύπτου είναι το Κάιρο.  Η Αίγυπτος συνορεύει δυτικά με."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google