Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αίγυπτος Πηνελόπη Νεοκλέους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αίγυπτος Πηνελόπη Νεοκλέους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αίγυπτος Πηνελόπη Νεοκλέους

2 Πληροφορίες Η Αίγυπτος είναι κράτος της βορειοανατολικής Αφρικής.
Η Αίγυπτος είναι κράτος της βορειοανατολικής Αφρικής. Πρωτεύουσα της Αιγύπτου είναι το Κάιρο. Η Αίγυπτος συνορεύει δυτικά με την Λιβύη και νότια με το Σουδάν. Βόρια βρέχεται από την Μεσόγειο και ανατολικά από την Ερυθρά Θάλασσα. Ο πληθυσμός της το 2006 ήταν περίπου

3 Αίγυπτος Η επίσημη γλώσσα της χώρας είναι τα Αραβικά.
Η επίσημη γλώσσα της χώρας είναι τα Αραβικά. Οι περισσότεροι κάτοικοι μένουν κοντά στον ποταμό Νείλο. Ο Νείλος είναι περίπου km. Εκεί στον ποταμό είναι σχεδόν το πιο έφορο σημείο της χώρας. Κοντά στην Έρημο της Σαχάρας οι περιοχές είναι αραιοκατοικημένες. Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως προτιμούν να ζουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

4 Ο αρχαίος πολιτισμός Η Αίγυπτος είναι διάσημη για τον αρχαίο πολιτισμό και τα παμπάλαια της μνημεία. Μερικά από τα μνημεία είναι : Οι πυραμίδες και η Μεγάλη Σφίγγα.

5 Ο αρχαίος πολιτισμός (2)
Στη νότια πόλη του Λούξορ περιλαμβάνει πολλά αρχαία τεχνουργήματα, όπως τον Ναό του Καρνάκ και την Κοιλάδα των Βασιλέων. Η Αίγυπτος πλατιά θεωρείται ως ένα σημαντικό πολιτικά και πολιτιστικά έθνος της Μέσης Ανατολής.

6 Οικονομική Ανάπτυξη Η Αίγυπτος θεωρείται μια από τις μεγάλες δυνάμεις οικονομικά. Οι λόγοι που είναι η χώρα τόσο αναπτυγμένη οικονομικά είναι ο τουρισμός, η γεωργία και η βιομηχανία.

7 Βίντεο από την Αίγυπτο

8 Βίντεο από την Αίγυπτο (2)

9 Φωτογραφίες

10 Φωτογραφίες


Κατέβασμα ppt "Αίγυπτος Πηνελόπη Νεοκλέους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google