Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ ΣΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, 2010 - 2011.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ ΣΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, 2010 - 2011."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ ΣΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ,

2 Σκοπός του Project Σκοπός του project ήταν να πραγματοποιηθεί μία συνθετική εργασία με θέμα την "είδηση" ως έννοια γι αυτό άλλωστε έγινε προσπάθεια να προσεγγιστεί το θέμα από πολλές διαφορετικές πτυχές.

3 Στόχοι του Project Να κατανοήσουμε τον ρόλο και τη σημασία των ειδήσεων στις κοινωνίες. Να προσδιορίσουμε τις διαφορετικές πηγές από τις οποίες μπορούμε να ενημερωθούμε. Να κατανοήσουμε την έννοια και τον ρόλο των Μ.Μ.Ε. Να ανακαλύψουμε τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται ένα ρεπορτάζ και δημιουργείται ένα ειδησεογραφικό έντυπο.

4 Η είδηση από την αρχαιότητα
έως σήμερα

5  Οι πρωτόγονοι είχαν έναν δικό τους κώδικα επικοινωνίας που με έναν συνδυασμό κραυγών μπορούσαν να δώσουν το στίγμα τους όταν βρίσκονταν σε κίνδυνο.  Στην Αρχαία Ελλάδα η επικοινωνία με τα περιστέρια που μετέφεραν μηνύματα ήταν πολύ διαδεδομένη.

6  Αργότερα οι βασιλείς χρησιμοποιούσαν δρομείς που μετέφεραν το μήνυμα της νίκης ή ήττας ανάλογα
 Φρυκτωρίες: Η ανάγκη για κάτι γρηγορότερο από τους ταχυδρόμους, οδήγησε στην απόφαση να δημιουργηθεί σύστημα μηνυμάτων με φωτιά.

7  Σήματα καπνού: Οι Ινδιάνοι της Βόρειας Αμερικής χρησιμοποιούσαν σήματα καπνού με κάποιο κώδικα για τις επικοινωνίες τους  Κίνα: Μέσα στο περιβόητο Σινικό τείχος υπάρχουν μεταλλικές σωλήνες. Φωνάζοντας μέσα σε αυτές η φωνή φτάνει από το ένα φυλάκιο στο άλλο. Έτσι μεταδίδονταν τα μηνύματα κατά μήκος του τείχους.

8  Ταχυδρομεία Ίνκας Η μορφή επικοινωνίας που χρησιμοποιήθηκε στα οροπέδια των Άνδεων ήταν με οργανωμένο σύστημα δρομέων. Η ταχύτητα του δικτύου ήταν τέτοια που αυτοί που έμεναν στην πρωτεύουσα τους πάνω στο βουνό, έτρωγαν  φρέσκο θαλασσινό ψάρι της ίδιας ημέρας.

9  Σφυρίγματα Οι Γκουάντσε, οι κάτοικοι των Καναρίων Νήσων, χρησιμοποιούσαν μια ειδική γλώσσα σφυριγμάτων για να επικοινωνούν σε μεγάλες αποστάσεις. Λέγεται ότι με τα σφυρίγματα αυτά μπορούσαν να επικοινωνούν σε απόσταση 4 χιλιομέτρων.

10  Βυζάντιο: Οι Βυζαντινοί εφεύραν ένα σύστημα καλαμιών που εγκατάστησαν στους τοίχους των δωματίων αλλά και στα τείχη της πόλης και μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να επικοινωνούν μεταξύ τους.

11 Τυπογραφία Η τυπογραφία το 15ο αιώνα έδωσε τη δυνατότητα μαζικής παραγωγής έργων γραπτού λόγου όπως βιβλίων και εφημερίδων.

12  Πρώτος ο Μορς ανακάλυψε το 1844 τον ηλεκτρικό τηλέγραφο
 Πρώτος ο Μορς  ανακάλυψε το 1844 τον ηλεκτρικό τηλέγραφο. Αυτός ήταν μια κινούμενη χάρτινη κορδέλα πάνω στην οποία ακουμπούσε η μύτη ενός μολυβιού που ήταν προσαρμοσμένο σε εκκρεμές με ηλεκτρομαγνήτη. (Τα γνωστά σήματα Μορς με τελείες και παύλες).

13  Ο ασύρματος: Ο Μαρκόνι εφεύρε το 1895 τον ασύρματο σε ηλικία μόλις 21 ετών. Από αυτή την εφεύρεση ωφελήθηκε κυρίως η ναυσιπλοΐα

14 Ραδιόφωνο:  Το 1906, παραμονή Χριστουγέννων, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή. Ήταν η πρώτη φορά που μεταδόθηκε εκπομπή, στην οποία ακούστηκε μουσική και ομιλία και έγινε από τον πρωτοπόρο της αμερικανικής ραδιοφωνίας, τον Ρέτζιναλντ Φέσεντεν .  Τελικά, το 1920 θεωρείται η αφετηρία της λειτουργίας της ραδιοφωνίας με τη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα.

15 Τηλεόραση:  Οι πρώτες επιτυχείς τηλεοπτικές μεταδόσεις έγιναν από τον Τζών Λότζι Μπαίρντ (John Logie Baird), μεταξύ 1928 και 1935 στη Μ. Βρετανία, χρησιμοποιώντας τους πομπούς μεσαίων κυμάτων του BBC.  Η πρώτη παγκόσμια εκπομπή "υψηλής στάθμης" τέθηκε σε λειτουργία από το BBC το φθινόπωρο του 1936, από το Alexandra Palace, στο Λονδίνο και χρησιμοποιούσε 405 γραμμές.

16  Η τηλεόραση στην Ελλάδα
 Η τηλεόραση στην Ελλάδα Στην Ελλάδα το 1960, παρουσιάστηκε το σήμα δοκιμής του πρώτου τηλεοπτικού σταθμού στην Ελλάδα.

17 Τηλεπικοινωνιακοί Δορυφόροι
Μέσω των δορυφόρων παρέχονται υπηρεσίες μεγάλων αποστάσεων, όπως τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής μετάδοσης, τηλεφωνικών επικοινωνιών και συνδέσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών.  

18  Διαδίκτυο Το Διαδίκτυο, γνωστό και ως Internet, πρόκειται για εφεύρεση που αρχικά προοριζόταν για στρατιωτική χρήση από τις ένοπλες δυνάμεις των Η.Π.Α., που τελικά εξελίχθηκε σε αυτό που αποκαλούν κάποιοι «υπερλεωφόρο της πληροφορίας».

19 Προβολή της ταινίας The Truman Show

20 The Truman Show Σκοπός του έργου είναι να μας αφυπνίσει και να δείξει πόσο μπορούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να επηρεάσουν τη ζωή μας. Ο άνθρωπος μετατρέπεται σε Θεό και φτάνει να ελέγχει την ζωή ενός άλλου ανθρώπου, να την σκηνοθετεί, να την περιορίζει, να αποφασίζει γι' αυτήν και όλα αυτά με την υποστήριξη του αδηφάγου κοινού.

21 Διενέργεια έρευνας σχετικά με την χρήση των Μ.Μ.Ε. στο Σ.Δ.Ε. Αγρινίου
Διενέργεια έρευνας σχετικά με την χρήση των Μ.Μ.Ε. στο Σ.Δ.Ε. Αγρινίου

22

23

24

25

26

27

28 Συνάντηση και συζήτηση με δημοσιογράφο

29  Σε μία από τις συναντήσεις μας, παρευρέθηκε η δημοσιογράφος κα Μαρίνα Τσαματσούλη από τη Ναύπακτο, η οποία μας μίλησε για το πώς συλλέγεται το υλικό για την έκδοση ενός εντύπου καθώς και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Η κ. Τσαματσούλη είναι υπεύθυνη έκδοσης της μηνιαίας εφημερίδας ελεύθερης διανομής West Point

30

31

32 Συγκέντρωση υλικού σχετικά με τα Μ.Μ.Ε. της πόλης μας

33 Ημερήσιες Εφημερίδες  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗ  ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ  ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Κακαβιά 25  ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ Δεληγιώργη 3 ,  ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ Πυρομάγλου 10   ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ Γεράκη 3 ,

34 Εβδομαδιαίες Εφημερίδες (1)
 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ Γρίβα 3 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Λιγοβιτσιου 32  ΓΕΓΟΝΟΣ Δεληγιώργη 3  ΕΒΔΟΜΑΔΑ Βότση 11

35 Εβδομαδιαίες Εφημερίδες (2)
 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Πλατεία Δημοκρατίας 1 ,  ΝΕΟΙ ΚΑΙΡΟΙ Κακαβιά 20  ΠΑΛΜΟΣ Παραφώτη 5

36 Εβδομαδιαίες Εφημερίδες (3)
 ΠΟΛΙΤΕΙΑ Ι. Σταϊκου 21 ΜΑΧΗΤΗΣ Παναγοπουλου & Ποιητών ,

37 Αθλητικές Εφημερίδες  ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΠΟΡ Αιγαίου, Συνοικία Αϊβασιλιώτικα
,  ΤΙΤΛΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ Γερακη 5

38 Μηνιαία Περιοδικά  ΕΠΙΚΑΙΡΑ  ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ lift
Λ. Βουλιαγμένης 449 Τ.Κ Ηλιούπολη  ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ lift Λ. Παπαφώτη 1, Αγρίνιο

39 Περιοδικά Αγοράς ΑΓΟΡΑΖΕΙΝ  ΟΡΑΜΑ  ORANGE  POLIS
Γρίβα 3,  ΟΡΑΜΑ Γεράκη 3 ,  ORANGE Κέντρου 2  POLIS Πλ. Δημοκρατίας 1 ,

40 Εξειδικευμένα Περιοδικά
 CROSSACTION off road magazine  Παπαστράτου 4 (1οςόροφος)

41 Ραδιοφωνικοί σταθμοί (1)
 Αγρίνιο 9,37 Καραπαππα 16  Aέρας FM Καραπαππα 5 ,  Ακαρνανία Αγ.Ι.Ρηγανά & Παπαδήμα 1 Αγρίνιο T.K.30100

42 Ραδιοφωνικοί σταθμοί (2)
Αntenna Star Καλυβιών 2  Δυτικά FM 96,1 Δεληγιώργη 3 Αγρίνιο Τ.Κ.30100  Κόσμος FM Κρυστάλλη 20 Άγιος Κων/νος Αγρίνιο Τ.Κ.30100

43 Ραδιοφωνικοί σταθμοί (3)
 4ο Πρόγραμμα Λιγοβιτσίου 32 Τοπ FM Κόκκαλη 6

44 Μουσικοί Ραδιοσταθμοί (1)
 Αρμονία FM  Άρια FM Δημοτσελίου 18  Ίριδα FM Τσικνια 42 ,  Μουσικός Δίαυλος Τσικνιά 49 ,

45 Μουσικοί Ραδιοσταθμοί (2)
 Music Life 95.1 Πάροδος Πολυζωΐδη (Όπισθεν Δικαστηρίων) ,  Ράδιο Αγρίνιο Μυρτιάς 5 ,  Ράδιο Όραμα Γερακη 3 ,  Stereo Channel Καζαντζάκη 18, ,

46 Τηλεοπτικοί σταθμοί ΑΧΕΛΩΟΣ TV Γρίβα 17 26410-53387, 58800, 39054

47 Δέσμιοι των Μ.Μ.Ε. ;;;

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59 Τέλος το πιο σημαντικό ήταν το περιοδικό «Δεύτερη Ευκαιρία» που ετοιμάσαμε το οποίο περιέχει διάφορα άρθρα που σχετίζονται είτε με τα ενδιαφέροντα μας, είτε με τον τόπο μας.

60 Οι εκπαιδευόμενοι  Μουχάνης Ευάγγελος  Μπλίκα Αναστασία
 Αναστασόπουλος Παναγιώτης  Αρκουμάνης Ευθύμιος  Γιαννακά Θεοφανία  Κακαρούνας Βασίλειος  Καραγιώργος Άγγελος  Καραμήτρου Ελένη  Μουτοπούλου Γεωργία  Μουχάνης Ευάγγελος  Μπλίκα Αναστασία  Ντούτσης Χρήστος  Παπούλια Μάρθα  Τσαμπάζης Γεώργιος  Τσιγώνια Αικατερίνη  Τσοβόλας Γρηγόριος  Φλωρόπουλος Βασίλειος

61 ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ
 ΑΘΑΝΙΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ  ΚΥΡΙΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ


Κατέβασμα ppt "ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ ΣΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, 2010 - 2011."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google