Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παραδοσιακή μουσική Λέσβου Χριστίνα Δρόσου. Ιστορία της μουσικής της Λέσβου-Επιρροές Η κύρια επιρροή της μουσικής της Λέσβου βρίσκετε ανατολικά στην Μ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παραδοσιακή μουσική Λέσβου Χριστίνα Δρόσου. Ιστορία της μουσικής της Λέσβου-Επιρροές Η κύρια επιρροή της μουσικής της Λέσβου βρίσκετε ανατολικά στην Μ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παραδοσιακή μουσική Λέσβου Χριστίνα Δρόσου

2 Ιστορία της μουσικής της Λέσβου-Επιρροές Η κύρια επιρροή της μουσικής της Λέσβου βρίσκετε ανατολικά στην Μ. Ασία. Οι μεγάλες πόλεις Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη υπήρξαν πολιτισμικά κέντρα που καλλιεργούσαν μεγάλη παράδοση στη μουσική. Μετά τον 18 ο αιώνα υπήρχε στενή συνεργασία της Λέσβου με τη Σμύρνη στο εμπόριο. Έτσι επηρέασε η μουσική της Μ. Ασίας την μουσική της Λέσβου.

3 Οι πρώτες ενδείξεις Στα τέλη του 19 ου αιώνα έχουμε με την έναρξη της δισκογραφίας τις πρώτες ενδείξεις για την μικρασιάτικη επιρροή απάνω στην μουσική της Λέσβου όπως κάλαντα, νανουρίσματα, παιδοτράγουδα κ.α. Υπάρχουν γραπτά στοιχεία για συγκροτήματα, τραγουδιστές, τραγούδια κ.α.

4 Τα όργανα Τα συνηθισμένα όργανα που χρησιμοποιούσαν οι μουσικοί βιολί, σαντούρι, κρούστα, κλαρίνο, σαξόφωνο, χάλκινα πνευστά και μετά την δεκαετία του 1950 τα ντράμς. Αργότερα εμφανίζεται και το ούτι, το μπουζούκι και το αρμόνιο.

5 Χορός Οι παραδοσιακοί χοροί που εμφανίστηκαν στη Λέσβο με καθαρή επιρροή από την Μ. Ασία και την μουσική της είναι τα ζειμπέκικα, τα συρτά, τα μπάλους, καρσιλαμάδες και χασαποσέρβικα. Μετά το 1950 υπήρχε μια Ευρωπαϊκή επιρροή στη μουσική και στο χορό με βάλτς, φόξτροτ κ.α.

6 ΒΙΝΤΕΟ Συρτός Μεσοτοπίτικος καρσιλαμάς


Κατέβασμα ppt "Παραδοσιακή μουσική Λέσβου Χριστίνα Δρόσου. Ιστορία της μουσικής της Λέσβου-Επιρροές Η κύρια επιρροή της μουσικής της Λέσβου βρίσκετε ανατολικά στην Μ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google