Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ρένα Ρώσση-Ζαϊρη. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος του Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων, της Σχολής Νηπιαγωγών Αθηνών και διπλωματούχος του London.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ρένα Ρώσση-Ζαϊρη. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος του Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων, της Σχολής Νηπιαγωγών Αθηνών και διπλωματούχος του London."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ρένα Ρώσση-Ζαϊρη

2 Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος του Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων, της Σχολής Νηπιαγωγών Αθηνών και διπλωματούχος του London Montessori Centre/Nussery Infant Teaching Diploma. Είναι μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς καθώς επίσης και υπεύθυνη του Παιδικού των εκδόσεων Τμήματος Μίνωας. Εργάζεται ως νηπιαγωγός, έχει γράψει πολλά παιδικά βιβλία και έχει μεταφράσει περισσότερα από 1000 βιβλία παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας. Το 1985 τιμήθηκε με τον Έπαινο της Γ.Λ.Σ για το βιβλίο της Δέκα Μικρές Θαλασσινές Σταγόνες (εκδόσεις Μίνωας). Το 2002 ανεγράφη στον Τιμητικό Πίνακα της ΙΒΒΥ (International Books for Young Children)για την μετάφραση του βιβλίου Μια υπέροχη γυναίκα του Rodman Philbric και για το σύνολο του μεταφραστικού της έργου. Το 2002, της απενεμήθη το ειδικό βραβείο μετάφρασης παιδικών βιβλίων, από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας Πιστεύει πως το παιδικό βιβλίο, και ιδιαίτερα το παραμύθι, ανοίγει τις πόρτες της καρδιάς και του νου, απλά, τρυφερά, μαγικά, γνωρίζοντας στο παιδί την ίδια τη ζωή, γι’ αυτό αφιέρωσε όλη της την ύπαρξη στα βιβλία για παιδιά. Έχει εμφανιστεί σε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα το παιδί και τα προβλήματά του.

3

4

5 ΤΕΛΟΣ ΠΗΓΕΣ:http://www.rhodes.aegean.gr/atlas/writers/rwssi.htm


Κατέβασμα ppt "Ρένα Ρώσση-Ζαϊρη. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος του Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων, της Σχολής Νηπιαγωγών Αθηνών και διπλωματούχος του London."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google