Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΠΟΡΟΣ Ε’ 1 54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΠΟΡΟΣ Ε’ 1 54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΠΟΡΟΣ Ε’ 1 54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΝΝΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ ΚΑΤΣΙΜΙΛΗ Ο ΠΟΡΟΣ

2 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ Ο Πόρος είναι νησί του Σαρωνικού Κόλπου. Η αρχαία ονομασία του ήταν Καλαυρία και έχει κατοίκους.

3 Ο ΠΟΡΟΣ TOY ΄50 Τα καΐκια χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προϊόντων, πολλές φορές κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες. 

4 ΠΑΡΑΛΙΕΣ

5 ΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ Το Λιμανάκι της Αγάπης ένας πολύ ρομαντικός όρμος, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το πράσινο και τα γαλαζοπράσινα νερά κάνοντας μπάνιο ...κάτω από τα πεύκα!

6 ΤΟ ΑΣΚΕΛΙ Το Ασκέλι, μια όμορφη πλαζ, αρκετά μεγάλη, με γήπεδο beach volley που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα Β.Α. του λιμανιού.

7 ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ Το Μοναστήρι, είναι μία ήσυχη οργανωμένη πλαζ με πεντακάθαρα νερά.

8 ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ Το Κανάλι είναι μια πλαζ με πολύ ωραία αμμουδιά και μπορεί να πάει κάποιος με τα ποδιά.

9 ΤΟ ΝΕΩΡΙΟ Το Μικρό Νεώριο μια οργανωμένη όμορφη αμμουδερή παραλία.

10 Η ΒΑΓΙΩΝΙΑ Η Βαγιωνιά, μια οργανωμένη παραλία με άμμο και βότσαλο στα βόρεια του νησιού. Εδώ επίσης υπάρχει μία βυθισμένη πολιτεία.

11 TO ΡΟΛΟΙ ... που παρουσιάζει το στενό του Πόρου που είναι γεμάτο από πεύκα, ελιές και λεμονιές. Η ομορφιά του τόπου υμνήθηκε από κορυφαίους λογοτέχνες, ποιητές και καλλιτέχνες. Τον Νομπελίστα Γιώργο Σεφέρη, τον Κωστή Παλαμά κ.α.

12 ΤΟ ΛΕΜΟΝΟΔΑΣΟΣ Το Λεμονοδάσος είναι μια μεγάλη περιοχή γεμάτη από λεμονιές με πολλά νερά και νερόμυλους. Από ψηλά η θέα που παρουσιάζει το Λεμονοδάσος είναι πανοραμική. Είναι ένα δάσος, πάνω από λεμονιές και πορτοκαλιές με διάσπαρτες ταβερνούλες.

13 Η ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ Mετά το Συνοικισμό, ακολουθώντας τον ελικοειδή δρόμο ανάμεσα σε μεγάλα πεύκα, φτάνουμε στο Εκκλησάκι της Παναγίας της Αγίας Ζώνης, με πολύ όμορφη πλακόστρωτη αυλή.

14 ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ

15 ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ Οι απόκριες γιορτάζονταν στον Πόρο από πολύ παλιά και οι μασκαράδες είχαν πάντα τον πρώτο λόγο. Όταν άνοιγε το Τριώδιο, ντύνονταν με παρδαλά ρούχα, φόραγαν αυτοσχέδιες μάσκες και έβγαιναν στους δρόμους κατά ομάδες.

16 ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ
ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ Τα Χριστούγεννα έχουμε το σφάξιμο του χοιρινού, τα Χριστόψωμα,  τα κουλούρια, τα αμυγδαλωτά,  και την παραμονή τα παιδιά έλεγαν τα κάλαντα χρησιμοποιώντας  αντί για τρίγωνα τα καταβρεχτήρια. 

17 ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ. ΠΥΣΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ .
Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ. ΠΥΣΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ .

18 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Ο ΠΟΡΟΣ Ε’ 1 54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google