Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τεχνολογία του ανασυνδυασμένου DNA (σκοποί) Έρευνα Επέμβαση και τροποποίηση του γενετικού υλικού Παραγωγή προϊόντων Δημιουργία φυτών και ζώων με > ιδιότητες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τεχνολογία του ανασυνδυασμένου DNA (σκοποί) Έρευνα Επέμβαση και τροποποίηση του γενετικού υλικού Παραγωγή προϊόντων Δημιουργία φυτών και ζώων με > ιδιότητες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τεχνολογία του ανασυνδυασμένου DNA (σκοποί) Έρευνα Επέμβαση και τροποποίηση του γενετικού υλικού Παραγωγή προϊόντων Δημιουργία φυτών και ζώων με > ιδιότητες ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ (σκοποί) 1.Κατανόηση των μυστηρίων της ζωής και της εξέλιξης 2.Την βελτίωση της υγείας και του τρόπου διαβίωσης (ιατρική, γεωργία, κτηνοτροφία,τεχνολογία).

2 ΤΕΧΝΙΚΕΣ  Κατασκευή του ανασυνδυασμένου DNA: ( ενζυματικό κόψιμο, φορείς κλωνοποίησης)  Μετασχηματισμός: μεταφορά του ανασυνδυασμένου DNA σε βακτηριακό κύτταρο-ξενιστή  Επιλογή και απομόνωση των κυττάρων- ξενιστών (βακτηριακοί κλώνοι)  Επιλογή ενός βακτηριακού κλώνου που περιέχει το επιθυμητό τμήμα DNA

3

4

5

6

7 ΑΝΑΣΥΝΔΙΑΣΜΕΝΑ ΠΛΑΣΜΙΔΙΑ

8 ΓΟΝΙΔΙΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

9 ΓΟΝΙΔΙΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

10 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙ ΚΗ DNA ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

11

12

13 Αποδιάταξη Αλυσίδων DNA Υβριδοπ οίηση

14

15

16

17

18 Άσκηση 12 βιβλίου σελ. 65: Ανθεκτικότητ α σε E. Coli με ανασυνδυασ μένο πλασμίδιο E. Coli με μη ανασυνδυασ μένο πλασμίδιο E. Coli με DNA του δότη χωρίς πλασμίδιο E. Coli που δεν πήραν καθόλου πλασμίδιο αμπικιλίνη -+-- στρεπτομυκί νη ++--


Κατέβασμα ppt "Τεχνολογία του ανασυνδυασμένου DNA (σκοποί) Έρευνα Επέμβαση και τροποποίηση του γενετικού υλικού Παραγωγή προϊόντων Δημιουργία φυτών και ζώων με > ιδιότητες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google