Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Και τα ζώα μιλούν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Και τα ζώα μιλούν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Και τα ζώα μιλούν

2 Τα ζώα δείχνουν εμφανή συναισθήματα αγάπης, φιλίας ή λύπης για άλλα ζώα, τόσο του ίδιου όσο και διαφορετικού είδους.

3 Σκυλιά Γάβγισμα: Όταν ο σκύλος γαβγίζει θέλει να μας δείξει ότι κάποιος μπαίνει στο χώρο του ή να τραβήξει την προσοχή μας ! Χασμουρητό :Τις περισσότερες φορές, είναι ένα σημάδι ότι βρίσκεται σε στρες και προσπαθεί να χαλαρώσει ή απλά είναι κουρασμένος. Γύρισμα κεφαλιού στο πλάι: είναι ένα ξεκάθαρο σήμα ηρεμίας και ο σκύλος το χρησιμοποιεί πολύ συχνά όταν νιώσει απειλή .

4 Γλυψίμο της μύτης : Είναι ένα επίσης σήμα ηρεμίας.
Το γρήγορο ανοιγοκλείσιμο  των ματιών, το πάγωμα ή αλλιώς η ακινησία, το αργό πλησίασμα, το κάθισμα αλλά και το  ξάπλωμα σε μία συνάντηση σκύλων που σε πολλές περιπτώσεις συνοδεύετε και με γύρισμα της πλάτης αλλά και όλα τα παραπάνω  σινιάλα, δείχνουν ότι ο σκύλος δεν νιώθει άνετα.

5 Μυρμήγκια Τα μυρμήγκια επικοινωνούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας χημικές ουσίες τις οποίες εκρίνουν και ονομάζονται φερομόνες. Με τις φερομόνες μπορούν να εντοπίσουν το ένα το άλλο, να βρίσκουν την τροφή τους και να αντιλαμβάνονται τον εχθρό

6 Πουλιά Καλέσματα:Τα καλέσματα τα χρησιμοποιούν για να μαζευτεί το σμήνος, για επαφή γονέων και νεοσσών,για συναγερμό και άλλα . Κελαηδίσματα : Χρησιμοποιούνται κυρίως κατά την περίοδο της αναπαραγωγής. Με το τραγούδι του, το αρσενικό ανακοινώνει το είδος του και προσελκύει τα θηλυκά.Το πουλί που κελαηδάει, οριοθετεί την περιοχή του, την οποία είναι έτοιμο να υπερασπιστεί .

7 Ψάρια Τα ψάρια επικοινωνούν μεταξύ τους με ήχους που οι άνθρωποι δεν μπορούν να ακούσουν οι οποίοι οφείλονται σε ένα μέρος του εγκεφάλου τους και διαφέρουν μεταξύ θηλυκών και αρσενικών. Με αυτούς μπορούν να προσελκύσουν τα θηλυκά και να προστατέψουν την περιοχή τους !

8 Ελπίζουμε να μην βαρεθήκατε…ΠΟΛΥ!!!
Ομάδα:Μojo-Jojo Στελλα Κοντοπούλου Κατερίνα Κουτσουπιά Πολύτιμη Μαριώλη Χριστίνα Μοράρη


Κατέβασμα ppt "Και τα ζώα μιλούν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google