Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΧΑΡΤΟΡΙΧΤΡΕΣΧΑΡΤΟΡΙΧΤΡΕΣ 5 ο Λύκειο Σερρών 2011-2012.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΧΑΡΤΟΡΙΧΤΡΕΣΧΑΡΤΟΡΙΧΤΡΕΣ 5 ο Λύκειο Σερρών 2011-2012."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΧΑΡΤΟΡΙΧΤΡΕΣΧΑΡΤΟΡΙΧΤΡΕΣ 5 ο Λύκειο Σερρών 2011-2012

2 Θέμα: Μελλοντολογικές Προβλέψεις και Επιδράσεις στην Καθημερινή Ζωή Υπόθεμα: Ζωδιακός Κύκλος- Συμβολισμοί και Σχέσεις Αστρολογίας-Αστρονομίας

3 Ζωδιακός Κύκλος Είναι η ζώνη του ουρανού που περικλείει τους 13 αστερισμούς που βρίσκονται επί της εκλειπτικής. Χωρίζεται σε 12 ίσα τμήματα, τα ζώδια. Απουσιάζει ο αστερισμός του Οφιούχου. Για τους αστρολόγους, θεωρείται ότι "ξεκινάει" την πρώτη μέρα της Άνοιξης στις 21 Μαρτίου. Χωρίζεται σε 4 ομάδες.

4 Ομάδες Ζωδιακού Κύκλου 1η Ομάδα: Φωτιά (Κριός, Λέων, Τοξότης) 2η Ομάδα: Γη (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) 3η Ομάδα: Νερό (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθείς) 4η Ομάδα: Αέρας (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος)

5 Μαντεία Αποτελείται: Μάντης Ξόρκια Τελετουργικό Σημαντικότερα Είδη Μαντείας: Χαρτομαντεία Καφεμαντεία Χειρομαντεία

6 Χαρτομαντεία Η χαρτομαντεία είναι ένας «καθρέφτης του μέλλοντος» είναι επικίνδυνη πρακτική για 2 λόγους. Προθάλαμος Εξάρτηση Προθάλαμος (για άλλου είδους λειτουργίες- μαντεία) Εξάρτηση (ο άνθρωπος χάνει την ελευθερία του)

7 Καφεμαντεία: Στηρίζεται στα είδη, στους αριθμούς, στους σχηματισμούς και στους χρωματισμούς. Η καφεμαντεία γίνεται μέσα από τον καφέ όπου και οδηγεί τον άνθρωπο σε λάθος αποφάσεις. Χειρομαντεία: Έφτασε τον μεσαίωνα από τσιγγάνους και συμπλέκουν την «επιστήμη» και την «τεχνολογία». Επίσης υπάρχει άμεσος συσχετισμός της χειρομαντείας με την αστρολογία.

8 Σύγχρονοι Προφήτες-Μέντιουμ Υπάρχει από την αρχή της ανθρωπότητας, είναι μια πρόβλεψη για το μέλλον. Πραγματοποιείται με πολλούς τρόπους. Προφήτες: λειτουργούν ως διάμεσα-μέντιουμ. Παλιοί ΜέθοδοιΝέοι Μέθοδοι Παρατήρηση σμήνος πουλιών Χρήση συκωτιών προβάτων Θέρμανση ωμοπλάτης ζώων στη φωτιά και παρατήρηση του ραγίσματος που δημιουργούνταν σε αυτήν. Κάρτες Ταρώ Ρούνοι Αστρολογία Αριθμολογία

9 Κάρμα Σανσκριτική λέξη, σημαίνει πράξη. Σύμφωνα με τον Βουδισμό και τον Ινδουισμό, αναφέρεται στην έννοια του νόμου της σχέσεως μεταξύ αιτίας και αποτελέσματος προσδιορίζοντας ότι κάθε πράξη είναι αποτέλεσμα αιτίας του παρελθόντος και συγχρόνως αιτία άλλων πράξεων που θ’ ακολουθήσουν στο μέλλον. Το κάρμα ακολουθεί τον άνθρωπο κατά τις επίγειες ενσαρκώσεις του, τις συνθήκες των οποίων και προσδιορίζει. Έτσι, όσο ο άνθρωπος εξελίσσεται τόσο λιγότερο εξαρτάται από τα δεσμά του κάρμα, με συνέπεια να καταστεί ο ίδιος συνειδητός δημιουργός των συνθηκών της ζωής του.

10 Αστρολογία Ισχυρίζεται ότι η τύχη του καθενός είναι γραμμένη στα άστρα. Τα άστρα γνωρίζουν το «πεπρωμένο» με κάθε λεπτομέρεια. Η Αστρολογία προβάλλει μια εικόνα του αστρικού σύμπαντος τελείως διαφορετική από αυτή που δίνει η επιστήμη της αστρολογίας.

11 Αστρονομία Είναι η επιστήμη η οποία ασχολείται με την μελέτη των ουρανίων σωμάτων. Θεωρείται η αρχαιότερη επιστήμη καθώς από τη στιγμή που εμφανίστηκε το ανθρώπινο είδος στην Γη, οι φάσεις της Σελήνης αλλά και όλα τα ουράνια φαινόμενα, τράβηξαν την προσοχή του.

12 Τεχνάσματα των Αστρολόγων Γενίκευση και ασφάλεια Κολακεία Προσεκτική ακρόαση Παρατηρητικότητα Επιλεκτική μνήμη Ομοιότητα των ανθρώπινων προβλημάτων

13 5 η Ομάδα Χριστίνα Κόκκαλη Κωνσταντίνα Κανακάρη Φωτεινή Παπαχαραλάμπου Ιωάννα Τζώρτζογλου Κωνσταντίνα Γιαννούλα


Κατέβασμα ppt "ΧΑΡΤΟΡΙΧΤΡΕΣΧΑΡΤΟΡΙΧΤΡΕΣ 5 ο Λύκειο Σερρών 2011-2012."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google