Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά) Κεφάλαιο 1 1.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά) Κεφάλαιο 1 1."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά) Κεφάλαιο 1 1

2 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής / τρια να είναι σε θέση να: 1.Αναφέρει τα χαρακτηριστικά των Ζούλεπ και ζεστών ποτών. 2.Περιγράφει τον τρόπο διακόσμησης των Ζούλεπ και ζεστών ποτών. 3.Επεξηγεί τη βασική συνταγή και παρασκευάζει αντιπροσωπευτικά Ζούλεπ και ζεστά ποτά.  Μιντ τζούλεπ (Μint julep).  Όλντ Τζώρτζια (Οld Georgia).  Σαμπέιν τζούλεπ (Champagne julep).  Νάιτ Καπ (Νight cup).  Γκλιουβάιν (Gluwein). 2

3 3 Ζούλεπ - Juleps Χαρακτηριστικά:  Αμερικάνικης προέλευσης.  Δυόσμος τον οποίο συνθλίβουμε με τη βοήθεια κουταλιού στο ποτήρι σερβιρίσματος, με ζάχαρη και νερό. Διακοσμητικά Υλικά:  Καλαμάκι  Φύλλα δυόσμου (μέντας)  Φέτα λεμονιού, πορτοκαλιού

4 4 Ποτά:  Ουίσκι  Μπράντι φρούτου Ποτήρι:  Χάιμπολ Βασική συνταγή Ζούλεπς (Juleps) Συνθλίβουμε το δυόσμο με τη βοήθεια ενός κουταλιού, στο ποτήρι σερβιρίσματος, με ζάχαρη και λίγο νερό. Προσθέτουμε το οινοπνευματώδες ποτό και απογεμίζουμε με θρυμματισμένο πάγο. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να παγώσει το ποτήρι.

5 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Μιντ τζούλεπ (Μint julep) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ κτλσ 1 κτλσ 40 ML - Φύλλα φρέσκου δυόσμου - Ζάχαρη - Νερό - Μπέρπον ουίσκυ - Θρυμματισμένο πάγο ΠοτήριΧάιμπολ - Κλωνάρι και φύλλα Δυόσμου (μέντας) - Καλαμάκια ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε τα υλικά σε ποτήρι με τον Θρυμματισμένο πάγο. Συνθλίβουμε τα φύλλα του δυόσμου στο ποτήρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 5

6 6 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Όλντ Τζώρτζια (Οld Georgia) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ κτλσ 1 κτλσ 40 ML - Φύλλα φρέσκου δυόσμου - Ζάχαρη - Νερό - Μπράντι χρυσομήλου - Θρυμματισμένο πάγο ΠοτήριΧάιμπολ - Κλωνάρι και φύλλα δυόσμου (μέντας) - Καλαμάκια ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε τα υλικά σε ποτήρι με τον θρυμματισμένο πάγο. Συνθλίβουμε τα φύλλα του δυόσμου στο ποτήρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

7 7 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Σαμπέιν τζούλεπ (Champagne julep) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ κτλσ. - Φύλλα φρέσκου δυόσμου - Ζάχαρη - Σαμπάνια - Θρυμματισμένο πάγο ΠοτήριΧάιμπολ - Κλωνάρι και φύλλα δυόσμου (μέντας) - Φέτα πορτοκαλιού - Καλαμάκια ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε το δυόσμο και τη ζάχαρη σε ποτήρι με τον θρυμματισμένο πάγο. Συνθλίβουμε τα φύλλα του δυόσμου στο ποτήρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Απογεμίζουμε με σαμπάνια.

8 8 Ζεστά Ποτά – Hot Drinks Χαρακτηριστικά:  Καταναλώνονται συνήθως τους χειμερινούς μήνες.  Βάση αλκοολούχο ποτό.  Ζάχαρη  Μέλι  Καυτό νερό  Τσάι ή καφέ

9 9 Διακοσμητικά Υλικά:  Κανέλα ξυλαράκι.  Γαρίφαλα  Λεμόνι Ποτά:  Ρούμι  Κρασί Ποτήρι:  Γκομπλέ (Irish Coffee).  Μαγκ (Mug).  Καπ (Cup).

10 10 Βασική συνταγή Ζεστά Ποτά – Hot Drinks: 1.Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι (αλκοολούχο ποτό, ζάχαρη ή μέλι) και απογεμίζουμε με καυτό νερό ή τσάι ή καφέ. 1.Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για λεπτά.

11 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Νάιτ Καπ (Νight cup) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 50 ML 1 κτλτ 80 ML - Ρούμι - Ζάχαρη - Γάλα Ποτήρι Καπ -Τριμμένο μοσχοκάρυδο ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι. Απογεμίζουμε με καυτό γάλα. Ανακατεύουμε ελαφρά. 11

12 12 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Γκλιουβάιν (Gluwein) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 250 ML 2 κύβους 1 φέτα - Κρασί κόκκινο - Ζάχαρη - Λεμόνι - Κανέλλα ξυλαράκι Γκομπλέ ή μαγκ - Φέτα λεμονιού - Κανέλλα ξυλαράκι ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για λεπτά. Σερβίρουμε πάντοτε πολύ ζεστό με φέτα λεμόνι και ξυλαράκι κανέλλας.

13 13 ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ 1.Αναφέρετε τα χαρακτηριστικά των Ζούλεπ και ζεστών ποτών. 2.Ποιος είναι ο τρόπος διακόσμησης των Ζούλεπ και ζεστών ποτών; 3.Επεξηγήστε τη βασική συνταγή για τα Ζούλεπ και ζεστά ποτά. 4.Αναφέρετε τα υλικά, τον τρόπο παρασκευής, το ποτήρι και τη διακόσμηση των εξής:  Μιντ τζούλεπ (Μint julep).  Όλντ Τζώρτζια (Οld Georgia).  Σαμπέιν τζούλεπ (Champagne julep).  Νάιτ Καπ (Νight cup).  Γκλιουβάιν (Gluwein).


Κατέβασμα ppt "Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά) Κεφάλαιο 1 1."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google