Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ ΑΡΓΥΡΩ Π. ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑ.. 1757 στο Βελεστίνο Θεσσαλίας(αρχαιότητα Φερές) Γιος εμπόρου Μπήκε στην υπηρεσία των Φαναριωτών Μετανάστευσε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ ΑΡΓΥΡΩ Π. ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑ.. 1757 στο Βελεστίνο Θεσσαλίας(αρχαιότητα Φερές) Γιος εμπόρου Μπήκε στην υπηρεσία των Φαναριωτών Μετανάστευσε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ ΑΡΓΥΡΩ Π. ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑ.

2

3 1757 στο Βελεστίνο Θεσσαλίας(αρχαιότητα Φερές) Γιος εμπόρου Μπήκε στην υπηρεσία των Φαναριωτών Μετανάστευσε στο Βουκουρέστι Εργάστηκε ως γραμματέας του ηγεμόνα της Βλαχίας

4 ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ Ο Ρήγας εξέδωσε γαλλικά μυθιστορήματα μετεφρασμένα στην δημοτική,χάρτες και βιβλία φυσίκης για σχολική χρήση. Ο Θούριος,ένας επαναστατικός ύμνος που ξεσήκωσε τους Έλληνες.

5 Ο Ρήγας ονειρευώταν έναν κόσμο όπου κανείς δεν θα ήταν υποδουλωμένος σε κανέναν.Ήθελε να κυριαρχούσε η ελληνική γλώσσα και παιδεία.

6 Συνελήφθει από Αυστιακούς που τον παρέδωσαν στους Οθωμανούς Τούρκους.(1797) Λίγους μήνες αργότερα τον σκότωσαν μαζί με 7 συντρόφους του και ρίχτηκαν στον ποταμό Δούναβη.


Κατέβασμα ppt "Ο ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ ΑΡΓΥΡΩ Π. ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑ.. 1757 στο Βελεστίνο Θεσσαλίας(αρχαιότητα Φερές) Γιος εμπόρου Μπήκε στην υπηρεσία των Φαναριωτών Μετανάστευσε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google