Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Γερά Δόντια.Καλύτερη Υγεία. Χαρούμενα παιδιά.>> Σχολικό έτος 2012-2013 12 / ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΓΛΑΪΑ ΚΟΝΤΗ –ΕΛΕΝΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Γερά Δόντια.Καλύτερη Υγεία. Χαρούμενα παιδιά.>> Σχολικό έτος 2012-2013 12 / ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΓΛΑΪΑ ΚΟΝΤΗ –ΕΛΕΝΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Γερά Δόντια.Καλύτερη Υγεία. Χαρούμενα παιδιά.>> Σχολικό έτος 2012-2013 12 / ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΓΛΑΪΑ ΚΟΝΤΗ –ΕΛΕΝΗ ΧΑΜΨΑ

2 Υπεύθυνος εκπαιδευτικός:Καλούτση Αλεξάνδρα ΠΕ70 Συνεργαζόμενοι:Κοτσώνη Ναυσικά ΠΕ70 Τσουρούτη Πηνελόπη ΠΕ16 Γρίβα Αντωνία ΠΕ08 Τάξη:Β Τμήμα:Β1

3 Xωριστήκαμε σε 4 ομάδες,ανεξάρτητα από το φύλο, την επίδοση, την προσωπικότητα ή τη συμπεριφορά τους. Ως υπεύθυνος είχα ρόλο περισσότερο συντονιστικό,επικουρικό, ρόλο συνεργασίας, συμβάλλοντας στη δημιουργία κλίματος που θα αποπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Δουλέψαμε με ομάδες. Οι ομάδες μας είναι. 1ομάδα (Οι κυνηγοί) 2 ομάδα (Οι γίγαντες) 3ομάδα (Οι ευγενικοί) 4 ομάδα (Οι δυνατοί).Συμπληρώσαμε φύλλα εργασίας.

4 Προσωπικές εμπειρίες των παιδιών και ενίσχυση της επιθυμίας τους για γνώση όσον αφορά τα δόντια και γενικότερα την στοματική κοιλότητα καθώς και την ικανότητα των μαθητών να φροντίζουν αποτελεσματικά το στόμα και τα δόντια τους.

5 Μορφή κοριτσιού με χαμόγελο και σε κάθε δόντι κάθε μαθητής ζωγράφισε οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα,οδοντικό νήμα. Τα παιδιά παρακολουθούν βίντεο στην τάξη και στην αίθουσα εκδηλώσεων σε υπολογιστή. ΑΦΙΣΑ

6 Διάβασαν τα παραμύθια έγραψαν την περίληψη και ζωγράφισαν.1. > της Ζαραμπούκα Οδοντίατρος. 2. >του Ευγένιου Τριβιζά. Διάβασαν ακόμη τα παραμύθια 3 > του Α. Ράσελμαν. 4. > από την Crest. 5. > από την ΑΙΜ.. Από το Ανθολόγιο της Β. Δημοτικού το ποίημα ( Η Οδοντόβουρτσα ) 7.Από τη γλώσσα της Γ.Δημοτικού (παλιά έκδοση) τεύχος Α > 8.Από τη γλώσσα Δ. Δημοτικού (παλιά έκδοση) >. 9. Γράψαμε στίχους για τα δόντια,για το όμορφο χαμόγελο,για τη δυσάρεστη αναπνοή, για τρόφιμα ακίνδυνα ή βλαβερά, και για τις γεύσεις. 10.Παροιμίες. 11.Οικογένοια της λέξης δόντι. 12.Έθιμα από διάφορες χώρες όταν βγαίνει το δόντι.13. Από το διαδίκτυο το παραμύθι (Οι Διαμαντούλες και ο Τεριδόνιος). 14. Παρουσίαση από Η/Υ η ιστορία του δοντιού Ο ΠΙΚΙ ΠΙΚΙ( γραμμένο παραμύθι με εικόνες χωρίς ήχο). 16. Έγραψαν δικό τους παραμύθι > και διαβάσαμε το παραμύθι που έφτιαξε το Β2 >. Στη συνέχεια το παίζουν.

7 Τα παιδιά έφεραν πληροφορίες και εικόνες με τα ονόματα των δοντιών την λειτουργία τους καθώς και τις αρρώστιες των δοντιών. Επίσης για τα ούλα και την υγιεινή διατροφή όπου φαίνονται και στις εικόνες.

8 Οι μαθητές φτιάχνουν με πλαστελίνη και φασόλια οδοντοστοιχίες. Κάναμε το πείραμα με το αυγό οδοντικό ζελέ και το ποτήρι με το ξίδι.

9 Ζωγράφισαν το χαρούμενο το λυπημένο και το πονεμένο δοντάκι. Επίσης έφτιαξαν μια δική τους ιστορία και ένα βιβλιαράκι > με μια ιστοριούλα και το ζωγράφισαν.

10 Παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια. Παίζουν με πλαστική οδοντοστοιχία και το οδοντικό νήμα.

11 Επισκέφτηκαν το σχολείο μας οι Οδοντίατροι, εξέτασαν τους μαθητές τους μίλησαν για τη στοματική υγιεινή.Οι μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι και από την επίσκεψη των γιατρών και από όλο το πρόγραμμα.

12 H αφίσα πήρε μέρος στο διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τα > της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας από το ΕΣΠΑ.Οι φωτογραφίες είναι από τη γιορτή που έγινε στις 13-6-2013 για γονείς και παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου στην αίθουσα εκδηλώσεων. Θεατικό δρώμενο >.Τραγούδι με παντομίμα >.Προβολή παρουσίαση >και βίντεο >.

13 Εφαρμόστηκαν στην αρχή του προγράμματος και προς το τέλος. Συμπλήρωσαν στα περιγράμματα δοντιών τροφές βλαβερές και τροφές που δε βλάπτουν τα δόντια. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν, άλλαξε η στάση τους και η συμπεριφορά τους και φροντίζουν από μόνoi τους να πλένουν τα δόντια τους κάτι που πολλές φορές το ξεχνούσαν.

14 v Zωγράφισαν ένα δόντι και έγραψαν τις απόψεις τους.

15 ΜΗΝΥΜΑ Καλημέρα Υγεία Tα δόντια σου….σαν τα μάτια σου. Οι μαθητές έγραψαν ποιήματα για τα δόντια, τα όμορφα χαμόγελα, τη δυσάρεστη αναπνοή και δημοσιεύτηκαν στη σχολική εφημερίδα >. Έφτιαξαν κόμικς και έγραψαν παροιμίες και αινίγματα.

16 Στο τέλος τους δόθηκε ο έπαινος για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα που είχε σταλεί από τους υπεύθυνους του Αγωγή Υγείας.


Κατέβασμα ppt "Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Γερά Δόντια.Καλύτερη Υγεία. Χαρούμενα παιδιά.>> Σχολικό έτος 2012-2013 12 / ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΓΛΑΪΑ ΚΟΝΤΗ –ΕΛΕΝΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google