Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Άλλοι Έλληνες ηθοποιοί- Σκηνοθέτες και Μουσική Επένδυση ταινιών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Άλλοι Έλληνες ηθοποιοί- Σκηνοθέτες και Μουσική Επένδυση ταινιών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Άλλοι Έλληνες ηθοποιοί- Σκηνοθέτες και Μουσική Επένδυση ταινιών

2 Βασίλης Αυλωνίτης Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1924, συνεργάστηκε με διάφορους θιάσους σε οπερέτες και κωμωδίες Ταινίες: Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο, Η ωραία των Αθηνών, Μια ζωή την έχουμε κ.α. Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το στη Μαρία Πενταγιώτισσα. Πρωταγωνίστησε ή εμφανίστηκε σε μικρότερους ρόλους σε 75 ταινίες

3 Θανάσης Βέγγος Ο Θανάσης Βέγγος κωμικός ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου. Είχε παίξει σε 126 ταινίες, σε 52 από τις οποίες ως πρωταγωνιστής και είχε σκηνοθετήσει ακόμη επτά ταινίες. Θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς κωμικούς. Ταινίες: Τύφλα να ΄χει ο Μάρλον Μπράντο, Ζήτω η Τρέλα, Βασιλιάς της Γκάφας, Πολυτεχνίτης κι Ερημοσπίτης κ.α.

4 Λάμπρος Κωνσταντάρας Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας (13 Μαρτίου 1913 – 28 Ιουνίου 1985) ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Ταινίες: Η κόρη μου η σοσιαλίστρια, Η γυναίκα μου τρελάθηκε, Ο γεροντοκόρος, Ο Καζανόβας, κ.α.

5 Μελίνα Μερκούρη Η Μελίνα Μερκούρη ( ) ηθοποιός και πολιτικός. Καταγόταν από σπουδαία οικογένεια πολιτικών. Μεγάλη ηθοποιός βραβευμένη με διεθνή βραβεία και παγκόσμιας ακτινοβολίας προσωπικότητα διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού ( ) Παντρεύτηκε το Σκηνοθέτη Ζυλ Ντασέν Ταινίες: Στέλλα, Ποτέ την Κυριακή κ.α.

6 Ρένα Βλαχοπούλου Η Ρένα Βλαχοπούλου,1923, Κέρκυρα. Ο πατέρας της, ανήκε στην αριστοκρατία του νησιού, η μητέρα της ήταν κόρη υπηρέτριας που εργαζόταν στο σπίτι των Βλαχόπουλων. Σημείωσε επιτυχία τραγουδώντας τη "Μικρή Χωριατοπούλα", δηλαδή το (ιταλικό τραγούδι) Ταινίες: Η Παριζιάνα, Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι, Μια τρελή, τρελή σαραντάρα, κ.α.

7 Αλέκος Αλεξανδράκης 1928. Αγαπημένο του άθλημα η ξιφασκία. Μπήκε στη Σχολή Δοκίμων. Επιθυμούσε να σπουδάσει σκηνοθεσία. Μία παράσταση του Κάρολου Κουν, με την Έλλη Λαμπέτη, του άλλαξε τη ζωή. Έκανε τα πρώτα του βήματα στο θεατρικό σανίδι στις 9 Ιουλίου 1949 και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ταινίες: Στέλλα, Η κόμισσα της Κέρκυρας, Δεσποινίς Διευθυντής, κ.α.

8 Δημήτρης Παπαμιχαήλ Γεννήθηκε το 1934, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο Εθνικό, θέατρο πρωταγωνίστησε από το 1957 έως το 1960. Ο πρώτος του ρόλος ήταν στο «Γλάρο» του Τσέχωφ. Συνεργάστηκε με το Θέατρο Τέχνης. Από το 1962 συγκρότησε δικό του θίασο στο Ελεύθερο Θέατρο. Έπαιξε δίπλα στην Κυβέλη, την Παξινού, τη Συνοδινού και το Μινωτή και την Αλίκη Βουγιουκλάκη

9 Αλίκη Βουγιουκλάκη ( ), μια από τις εμπορικότερες και ίσως η δημοφιλέστερη Ελληνίδα ηθοποιός και θεατρική επιχειρηματίας. Έκανε το ντεμπούτο της στο θέατρο το 1953 με το έργο Κατά Φαντασίαν Ασθενής του Μολιέρου. Ταινίες: Το ποντικάκι, Η αρχόντισσα και ο αλήτης, Η νεράιδα και το παλικάρι, Υπολοχαγός Νατάσσα κ.α.

10 Οι Έλληνες σκηνοθέτες: Από τους παλαιούς στους νεότερους

11 Μετάβαση από το παλαιό στο σύγχρονο: Μιχάλης Κακογιάννης
Μετάβαση από το παλαιό στο σύγχρονο: Μιχάλης Κακογιάννης Ο Μιχάλης Κακογιάννης ( ) Κύπριος ηθοποιός και σκηνοθέτης, εγκαταστάθηκε σε Αθήνα, αφιερώθηκε σε σκηνοθεσία θεατρικών παραστάσεων,από το 1952 στον κινηματογράφο. Τιμήθηκε με πολλά βραβεία σκηνοθεσίας. Ταινίες: Στέλλα, Ηλέκτρα, Αλέξης Ζορμπάς κ.α.

12 Η νεότερη γενιά: Θόδωρος Αγγελόπουλος
Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ( ) σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός κινηματογράφου. Έχει τιμηθεί με βραβεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την προσφορά του στον κινηματογράφο, με σπουδαιότερο της καλύτερης ταινίας με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 1998 για την ταινία Μια Αιωνιότητα και μια Μέρα.

13 Η μουσική των ταινιών Μουσική επένδυση: βασικός παράγοντας ταινίας
Μουσική επένδυση: βασικός παράγοντας ταινίας Πρέπει να συμβαδίζει χρονομετρικά, και ηχητικά με το είδος. Στις περισσότερες ταινίες, χρησιμοποιούν παλαιούς ή νέους δίσκους ή φωνοταινίες με κλασικά ή μοντέρνα κομμάτια. Στις πιο φροντισμένες ταινίες, η μουσική επένδυση ανατίθεται σε δόκιμους συνθέτες.

14 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Η Νεότερη γενιά των σκηνοθετών δημιουργεί σταδιακά
πιο «εγκεφαλικές» ταινίες, καθιερώνεται στο εξωτερικό αλλά χάνει το λαϊκό έρεισμα και το αντίστοιχο κοινό. Απευθύνεται σε διανοούμενους ξεχνά σιγά-σιγά τα απλά καθημερινά προβλήματα Μέχρι το ’60 η μουσική εντάσσεται οργανικά ως μέρος της ταινίας και δεν είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι που δεν έχει σχέση με την πλοκή (όπως σε πολλές Χολιγουντιανές ταινίες της εποχής)

15 PROJECT TEAM

16 Παλαιοί Σκηνοθέτες: Αλέκος Σακελλάριος
Ο Αλέκος Σακελλάριος ( ) θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός,   δημοσιογράφος, σκηνοθέτης. Εξαιρετικά δημοφιλής και παραγωγικός, υπήρξε από τους σημαντικότερους ανανεωτές της μεταπολεμικής νεοελληνικής κωμωδίας Ταινίες: Οι Γερμανοί Ξανάρχονται, Ένα βότσαλο στη Λίμνη, Δεσποινίς ετών 39, Ο Ηλίας του 16ου, κ.α.

17 Παλαιοί Σκηνοθέτες:Γιώργος Τζαβέλλας
Ο Γιώργος Τζαβέλλας ( ) σκηνοθέτης, σεναριογράφος, θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός. Ήταν απόγονος του οπλαρχηγού Λάμπρου Τζαβέλα. Συνεργάστηκε με τον Νίκο Τσιφόρο σε σενάρια για το θέατρο και κατόπιν στράφηκε στον κινηματογράφο. Αρκετές ταινίες του έγιναν επιτυχίες (Ο μεθύστακας, Η Αγνή του λιμανιού, Το Σοφεράκι , Η Κάλπικη λίρα) και θεωρούνται από τις σημαντικότερες του ελληνικού κινηματογράφου.


Κατέβασμα ppt "Άλλοι Έλληνες ηθοποιοί- Σκηνοθέτες και Μουσική Επένδυση ταινιών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google