Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Χρήστος Μεσογείτης.  Ο Γκιγέρμο Μαρτίνες γεννήθηκε στην Μπαχία Μπλάνκα της Αργεντινής το 1962.  Σπούδασε Μαθηματικά στο Μπουένος Άιρες, όπου ζει από.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Χρήστος Μεσογείτης.  Ο Γκιγέρμο Μαρτίνες γεννήθηκε στην Μπαχία Μπλάνκα της Αργεντινής το 1962.  Σπούδασε Μαθηματικά στο Μπουένος Άιρες, όπου ζει από."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Χρήστος Μεσογείτης

2  Ο Γκιγέρμο Μαρτίνες γεννήθηκε στην Μπαχία Μπλάνκα της Αργεντινής το 1962.  Σπούδασε Μαθηματικά στο Μπουένος Άιρες, όπου ζει από το 1985, έχοντας πρώτα κατοικήσει στην Οξφόρδη για δύο έτη.  Έχει εκδώσει δύο βραβευμένες συλλογές διηγημάτων στην Αργεντινή.  Με την " Ακολουθία της Οξφόρδης " απέσπασε το μεγάλο βραβείο Planeta, ενώ το βιβλίο μεταφράζεται παράλληλα σε 15 γλώσσες.  Δημοσιεύει τακτικά άρθρα και κριτικές στην εφημερίδα "La Nacion".

3 Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Οξφόρδη, όπου καταφτάνει ένας νεαρός φοιτητής για να συνεχίσει τις σπουδές του στα μαθηματικά. Μια σειρά από δολοφονίες θα τον φέρουν κοντά με μία από τις μεγαλύτερες μαθηματικές διάνοιες, τον Άρθουρ Σέλντομ. Σε κάθε πτώμα που ανακαλύπτεται, ο δολοφόνος αφήνει και ένα στοιχείο μιας ακολουθίας, την οποία οι δύο ήρωες προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν, ώστε να προλάβουν το επόμενο χτύπημα.

4  Φιλοσοφική σχολή με αρχές παρόμοιες των θρησκευτικών αιρέσεων.  Ιδρύθηκε τον 6 ο αιώνα π. χ. στον Κρότωνα της Κάτω Ιταλίας.  Ιδρυτής ο Πυθαγόρας ο Σάμιος.  Κατοχή γνώσης απο διαφορετικά πεδία.  Μύηση μέσα από μακρόχρονη διαδικασία (2-5 χρόνια ).  Δικαίωμα των γυναικών στη μύηση.

5  Μονάς : Ήταν το Ένα και αντιπροσώπευε πολλές μεταφυσικές κυριότητες και έννοιες. Ήταν γνωστή ως Είδος, Πηγή, ευδαιμονία, δημιουργός, ευτυχία, αρμονία, τάξη, φιλία.  Δυάς : Το πρώτο στάδιο προς την διαδρομή της δημιουργίας. Αντιπροσώπευσε την πόλωση, την αντίθεση, την απόκλιση, την ανισότητα και την αστάθεια.  Τριάς : Το τρία ο πρώτος αληθινός αριθμός. Αντιπροσωπεύει την αρχή, τη μέση και το τέλος, τις τρεις διαστάσεις και την τριμερή ψυχή. Υπονοεί το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Δεκάς: Ο αριθμός 10 ήταν ο πιο ιερός όλων των Τετράς: Ο αριθμός 4 αντιπροσωπεύε ι την ολοκλήρωση. Για τους Πυθαγόρειους όλα και φυσικά και αριθμητικά ολοκληρώθηκαν μέχρι το 4. Απεικόνιζε την ευθύτητα και σταθερότητα. Κατά τον Πυθαγόρα αντιπροσωπεύε ι τη δικαιοσύνη. Τετρακτύς είναι ένας ιδιαίτερος τρίγωνος αριθμός όμοιος με αυτόν του δέκα. Η Τετρακτύς είναι η πηγή της Δημιουργίας. Σε αυτή ορκίζονταν οι Πυθαγόρειοι. αριθμών για τους Πυθαγόρειους. Είναι το σύνολο των θείων επιρροών που κράτησαν το σύμπαν μαζί και ήταν οι προφανείς νόμοι της φύσης. Η Δεκάς περιέχει όλους τους αριθμούς.

6  Από τήν ετυμολογία τής λέξης προκύπτει ότι η Τετρακτύς είναι ο αριθμός τέσσερα.  Ο αριθμός τέσσερα στήν εποχή τού Πυθαγόρα παριστάνονταν μέ τό τέταρτο κατά σειρά γράμμα τής Ελληνικής αλφαβήτου, τό Δέλτα ( Δ ).  Η Τετρακτύς συμβολίζεται μ ' ένα ισόπλευρο γεωμετρικό τρίγωνο  Η Τετρακτύς είναι τό άθροισμα τών τεσσάρων πρώτων αριθμών (1+2+3+4=10). Ήταν δηλαδή η δεκάδα, πού σύμφωνα μέ τήν Πυθαγόρεια άποψη τού Ιερατικού κώδικα ισοδυναμεί μέ τό ΕΝ ή τή Μονάδα.  Παριστάνεται μέ ένα ισόπλευρο τρίγωνο στό οποίο σημειώνονται οι δέκα πρώτοι αριθμοί καί οι οποίοι αθροιζόμενοι κατά πλευρά δίνουν πάντα τή Μονάδα. 1 2 3 4 5 6 789

7  Μια ακολουθία είναι μια διατεταγμένη λίστα αντικειμένων.  Αποτελείται από όρους και το πλήθος των όρων της ονομάζεται μήκος της ακολουθίας.  Η διάταξη των όρων μιας ακολουθίας έχει σημαντικό ρόλο ( πρώτος όρος, δεύτερος, τρίτος και ούτω καθ εξής ).  Δεν υπάρχει περιορισμός όσον αφορά το πόσες φορές μπορεί να εμφανίζεται ένας όρος σε μια ακολουθία.

8

9  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE %BF%CF%85%CE%B8%CE%AF%CE%B1 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE %BF%CF%85%CE%B8%CE%AF%CE%B1  http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BF- %CF%80%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE %B5%CE%B9%CE%BF%CF%82- %CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF %83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD- %CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CF%8E%CE%BD http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BF- %CF%80%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE %B5%CE%B9%CE%BF%CF%82- %CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF %83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD- %CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CF%8E%CE%BD  http://omakoeio.blogspot.gr/p/blog-page_24.html http://omakoeio.blogspot.gr/p/blog-page_24.html  http://ofis780.blogspot.gr/2011/04/blog-post_25.html http://ofis780.blogspot.gr/2011/04/blog-post_25.html  http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=110958 http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=110958  http://thalesandfriends.org/el/book/akolouthia-oxfordis/#presentation http://thalesandfriends.org/el/book/akolouthia-oxfordis/#presentation  http://www.greekbooks.gr/books/logotehnia/i-akoluthia-tis- oxfordis.product http://www.greekbooks.gr/books/logotehnia/i-akoluthia-tis- oxfordis.product  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE %B3%CF%8C%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%B9_%CF%86 %CE%B9%CE%BB%CF%8C%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE %B9 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE %B3%CF%8C%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%B9_%CF%86 %CE%B9%CE%BB%CF%8C%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE %B9

10


Κατέβασμα ppt "Χρήστος Μεσογείτης.  Ο Γκιγέρμο Μαρτίνες γεννήθηκε στην Μπαχία Μπλάνκα της Αργεντινής το 1962.  Σπούδασε Μαθηματικά στο Μπουένος Άιρες, όπου ζει από."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google