Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΘΕΡΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΘΕΡΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΘΕΡΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

2 ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ -ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ Το Θέρμο είναι κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας, στα ορεινά της επαρχίας Τριχωνίδας. Απέχει 32 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο. Ο επίσημος πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι κάτοικοι

3 ΙΣΤΟΡΙΑ Η αρχαία πόλη του Θέρμου ήταν η σημαντικότερη σε ολόκληρη την Αιτωλία και διοικητικό και θρησκευτικό κέντρο του Κοινού των Αιτωλών (Αιτωλική Συμπολιτεία). Μάρτυρας της ιστορίας της πόλης είναι ο αρχαιολογικός χώρος με το μεγάλο πλήθος από δημόσια κτίρια και ναούς. Σήμερα εκεί βρίσκεται και το Αρχαιολογικό μουσείο Θέρμου. Σύμφωνα με τον Πολύβιο, η πόλη βρισκόταν σε οροπέδιο που το αποκαλεί "των θερμίων πεδίον", ενώ ονομάζει και την ίδια την πόλη ακρόπολη όλων των Αιτωλών. Κάθε χρόνο, τον Σεπτέμβριο, μαζεύονταν στην πόλη Αιτωλοί που είχαν δικαίωμα ψήφου, για να αποφασίσουν για θέματα πολέμου, ειρήνης και συμμαχιών και για να προβούν σε αρχαιρεσίες των οργάνων της Συμπολιτείας. Η πόλη δεν είχε τείχη. Καταστράφηκε δύο φορές το 218 και το 206 π.Χ, από τον Φίλιππο τον Ε'. Στην πόλη υπήρχε ο μεγάλος ναός του "Θερμίου" Απόλλωνα. Ο ναός έχει διαστάσεις 12 μέτρα πλάτος επί 38 μέτρα ύψος. Είχε δύο κύριες αρχιτεκτονικές φάσεις: την αρχαϊκή, με σημαντικό κεραμοπλαστικό διάκοσμο και τη φάση του 3ου αιώνα π.Χ. Οι κίονές του ήταν ξύλινοι και οι βάσεις τους λίθινες. Επίσης, υπήρχαν άλλοι δύο ναοί, μικρότεροι, του "Λυσείου" Απόλλωνα και της "Λαφρίας" Αρτέμιδας. Άλλα κτίσματα που υπήρχαν στην πόλη είναι δύο στοές, ανατολικά και δυτικά, το "Βουλευτήριο" μία κρήνη καθώς έχουν βρεθεί και προϊστορικά ελλειψοειδή και τετράπλευρα κτήρια και δύο μέγαρα. Η νέα κωμόπολη βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο από την αρχαία πόλη. Στο χωριό Μέγα Δένδρο λίγο έξω από την πόλη γεννήθηκε ο Κοσμάς ο Αιτωλός.

4 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Η λίμνη Τριχωνίδα, η μεγαλύτερη της Ελλάδας.
Ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο της πόλης. Το Μοναστήρι της Μυρτιάς, το οποίο ιδρύθηκε το 1491. Το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής όπου υπάρχει και αναπαράσταση κρυφού σχολείου που λειτουργούσε εκεί, με κέρινα ομοιώματα.

5 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Ο διπλός ναός του Αγίου Νικολάου / Ταξιαρχών στο χωριό Αγία Σοφία που είναι χτισμένος με υλικά από αρχαίο ναό της Άρτεμης. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και ο ερειπωμένος ναός της Αγίας Σοφίας του 13ου αιώνα. Ο Εύηνος ποταμός. Στις ορεινές περιοχές από τις οποίες διέρχεται ο ποταμός υπάρχει πλήθος από μικρά χωριά, γεφύρια και χαράδρες. Η περιοχή προσφέρεται και για ράφτινγκ.

6 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Το χωριό Αργυρό Πηγάδι, ένα χωριό του δήμου σε ύψος 1000 μέτρων κάτω από την κορυφή της Τριανταφυλλιάς ύψους {1817} μέτρων. Το χωριό διαθέτει καφενείο με δυνατότητες προσφοράς φαγητού. Ακόμα πάνω από το καφενείο στεγάζονται και οι ξενώνες του χωριού. Ο ναός του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρα {1847} ένα ξωκλήσι με πέντε τρούλους που βρίσκεται στο χωριό Αργυρό Πηγάδι.

7 ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ

8 Ποταμός Εύηνος

9 ΚΑΤΑΡΑΚΤΕΣ

10 ΔΙΑΜΟΝΗ "Θέρμιος Απόλλων" Στο λόφο Πανόραμα του Θέρμου Τριχωνίδας βρίσκεται το νεόχτιστο ξενοδοχείο. Προσφέρει lounge με τζάκι και παραδοσιακό εστιατόριο. Στο χώρο γύρω από την εξωτερική πισίνα υπάρχει βεράντα με ξαπλώστρες. HOTEL ΔΡΥΜΩΝΑΣ 15χιλ. από το Θέρμο και μέσα στο ελατόδασος του Δρυμώνα. Υπερσύγχρονο ξενοδοχείο με όλες τα ις απαιτούμενες  προδιαγραφές για μια άνετη και ξεκούραστη διαμονή.


Κατέβασμα ppt "ΘΕΡΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google