Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

26η Φεβρουαρίου 2009 Μέρα δημιουργικότητας και καινοτομίας ( στα πλαίσια του έτους δημιουργικότητας και καινοτομίας) Επιθεώρηση Φυσιογνωστικών / Βιολογίας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "26η Φεβρουαρίου 2009 Μέρα δημιουργικότητας και καινοτομίας ( στα πλαίσια του έτους δημιουργικότητας και καινοτομίας) Επιθεώρηση Φυσιογνωστικών / Βιολογίας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 26η Φεβρουαρίου 2009 Μέρα δημιουργικότητας και καινοτομίας ( στα πλαίσια του έτους δημιουργικότητας και καινοτομίας) Επιθεώρηση Φυσιογνωστικών / Βιολογίας / Γεωγραφίας

2 Στα πλαίσια της ειδικότητας λειτουργούν προγράμματα που καλύπτουν ολόκληρη την Κύπρο Χρυσοπράσινο Φύλλο Globe Νέοι Δημοσιογράφοι SEMEP Οικολογικά σχολεία Ευ Ζην Ε.Δ.Σ.Π.Υ. Μαθητικά Σεμινάρια Αντιναρκωτικής Αγωγής Κινητές Μονάδες Μέντωρ Σ΄αυτά συμμετέχουν χιλιάδες μαθητές που ερευνούν, συλλέγουν δεδομένα, κάνουν μετρήσεις, συνθέτουν ερωτηματολόγια, διενεργούν συνεντεύξεις, προάγουν την πολιτότητα, την περιβαλλοντική αγωγή, την υγεία

3 Προτεινόμενες ενέργειες και δραστηριότητες που προάγουν τη δημιουργικότητα και την καινοτομία Προώθηση μαθητοκεντρικών μεθόδων διδασκαλίας. Μέσα από τα διάφορα προγράμματα με κατάλληλο σχεδιασμό των δράσεων τους. Προώθηση των συνεργασιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο ή ακόμη συνεργασία με τοπικούς φορείς. Συμμετοχή σε πανηγύρια επιστήμης με πρωτότυπες ιδέες.

4 Προτεινόμενες ενέργειες και δραστηριότητες Ανάθεση εργασιών όπως κατασκευές, αφίσες, χρήση ανακυκλώσιμων υλικών για περιβαλλοντικά θέματα, παρουσίαση εργασιών με τη χρήση της τεχνολογίας κ.ά. Ενθάρρυνση για δημιουργία ποιημάτων ή τραγουδιών με μηνύματα κατάλληλα για την περιβαλλοντική αγωγή και αγωγή υγείας. Επίσης με ανάθεση ρόλων θεατρικά και συμμετοχή σε βιωματικά εργαστήρια. Επισκέψεις σε ερευνητικά κέντρα και συμμετοχή σε έρευνες.

5 Κατασκευή Μακέτας της ανατολικής ακτογραμμής της Λάρνακας(Λύκειο Λιβαδιών) με σκοπό την γραφική και μηχανική αναπαράσταση των συνεπειών της ανόδου της στάθμης της θάλασσας ως αποτέλεσμα των κλιματικών αλλαγών Στα πλαίσια του προγράμματος Ευ ζην στο Λύκειο Λατσιών οι μαθητές θα παρουσιάσουν το θέμα τους «η Όμορφη ποιοτική ζωή» με ζωγραφιές, μουσική, σταυρόλεξα και παιχνίδι. Παρουσίαση των θεμάτων «ευθύνες νέων γονέων», «συναισθήματα εφήβων», «πώς λέμε όχι» με ανάθεση ρόλων σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου Έγκωμης στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος Διαφυλικών σχέσεων. Προτεινόμενες ενέργειες και δραστηριότητες


Κατέβασμα ppt "26η Φεβρουαρίου 2009 Μέρα δημιουργικότητας και καινοτομίας ( στα πλαίσια του έτους δημιουργικότητας και καινοτομίας) Επιθεώρηση Φυσιογνωστικών / Βιολογίας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google