Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δρακιού Τσαμπίκα Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ Μυκηναϊκός πολιτισμός Η ακρόπολη των Μυκηνών.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δρακιού Τσαμπίκα Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ Μυκηναϊκός πολιτισμός Η ακρόπολη των Μυκηνών."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δρακιού Τσαμπίκα Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ Μυκηναϊκός πολιτισμός Η ακρόπολη των Μυκηνών

2 Δρακιού Τσαμπίκα Στην Πελοπόννησο βρίσκονται σήμερα τα ερείπια από τη σπουδαία πόλη των Μυκηνών. Κάποτε υπήρχε εκεί το μεγαλύτερο κέντρο του Μυκηναϊκού πολιτισμού. Η ακρόπολη των Μυκηνών ήταν χτισμένη πάνω σε δυσκολοπρόσιτο λόφο και ήταν περιτριγυρισμένη από τεράστια τείχη. Μέχρι σήμερα τα ονομάζουν κυκλώπεια τείχη γιατί πίστευαν ότι τα είχαν φτιάξει Κύκλωπες.

3 Δρακιού Τσαμπίκα Τη μεγάλη πύλη του τείχους στολίζουν μέχρι σήμερα δυο πέτρινα λιοντάρια. Είναι η πύλη των λεόντων, Υπήρχε μια μεγάλη πύλη - είσοδος που έκλεινε από δυο τεράστιες χάλκινες πόρτες. Η πύλη των λεόντων

4 Δρακιού Τσαμπίκα Μέσα στην ακρόπολη βρισκόταν το ανάκτορο όπου έμενε ο βασιλιάς και η οικογένειά του. Το ανάκτορο είχε πολλά δωμάτια και λουτρά για την βασιλική οικογένεια. Οι τοίχοι του ανακτόρου ήταν στολισμένοι με τοιχογραφίες που παρίσταναν σκηνές πολέμου και κυνηγιού. Στο ισόγειο υπήρχε μια μεγάλη αίθουσα, το μέγαρο. Εκεί ήταν ο θρόνος του βασιλιά. Στο κέντρο της υπήρχε μια στρογγυλή εστία όπου έκαιγε συνέχεια φωτιά. Εκεί ο βασιλιάς διασκέδαζε με τους φίλους του.

5 Δρακιού Τσαμπίκα Μέσα στην ακρόπολη υπήρχαν αποθήκες, εργαστήρια, θησαυροφυλάκια και σπίτια για τους φρουρούς, τεχνίτες, αξιωματικούς. Υπήρχαν ακόμη υπόγειες δεξαμενές νερού και το ιερό των θεών. Ο λαός έμενε στη πόλη των Μυκηνών γύρω από την ακρόπολη. Όταν όμως κινδύνευαν έμπαιναν όλοι μέσα σε αυτήν.


Κατέβασμα ppt "Δρακιού Τσαμπίκα Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ Μυκηναϊκός πολιτισμός Η ακρόπολη των Μυκηνών."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google