Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αναγέννηση Η Αναγέννηση είναι ένα κίνημα κατά το οποίο αναβίωσε μέσα από την μελέτη του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού πολιτισμού. Ενισχύθηκε η πίστη στη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αναγέννηση Η Αναγέννηση είναι ένα κίνημα κατά το οποίο αναβίωσε μέσα από την μελέτη του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού πολιτισμού. Ενισχύθηκε η πίστη στη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αναγέννηση Η Αναγέννηση είναι ένα κίνημα κατά το οποίο αναβίωσε μέσα από την μελέτη του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού πολιτισμού. Ενισχύθηκε η πίστη στη λογική και την αυτονομία του ανθρώπου.

2 Από Αναγέννηση Στον Ουμανισμό

3 Ουμανισμός Ο Ουμανισμός είναι ένα κίνημα της Αναγέννησης που πίστευε στην αξία της γνώσης και έδινε έμφαση στον άνθρωπο και στις δυνατότητές του. Η διάδοση των ιδεών του Ουμανισμού διευκολύνθηκε πολύ από την εφεύρεση της τυπογραφίας

4 Ζωγράφοι Μερικοί ζωγράφοι είναι : Ο Σάντρο Μποτιτσέλι, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο Μιχαήλ Άγγελος, ο Ραφαήλ και ο Φίλλιπος Μπρουνελέσκι

5 Θρησκευτική μεταρρύθμιση
Ουμανισμός Θρησκευτική μεταρρύθμιση

6 Θρησκευτική μεταρρύθμιση
Θρησκευτική μεταρρύθμιση είναι οι ιδέες της Αναγέννησης που επηρέασαν και την θρησκεία. Στην Γερμανία ο Μαρτίνος Λούθηρος εναντιώθηκε στην εξουσία του πάπα και στις καταχρήσεις του και δημιούργησε ξεχωριστή Γερμανική εξουσία. Αυτή η φάση ονομάστηκε Προτεσταντική.

7 ΤΕΛΟΣ Φοίβος Δ.


Κατέβασμα ppt "Αναγέννηση Η Αναγέννηση είναι ένα κίνημα κατά το οποίο αναβίωσε μέσα από την μελέτη του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού πολιτισμού. Ενισχύθηκε η πίστη στη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google