Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΙΑΜΠΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΡΩΣΣΙΑΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΙΑΜΠΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΡΩΣΣΙΑΔΗΣ ΤΑΣΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΙΑΜΠΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΡΩΣΣΙΑΔΗΣ ΤΑΣΟΣ
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΣΙΑΜΠΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΡΩΣΣΙΑΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο ,είναι ο δεύτερος μήνας του έτους. Στα κοινά έτη ,έχει 28 μέρες ,τα δίσεκτα όμως έτη έχει 29. Συχνά λέγεται Κουτσός Φλεβάρης ή Κουτσοφλέβαρος.

3 ΟΝΟΜΑΣΙΑ Επειδή τελούνταν πολλές θρησκευτικές εορτές εξαγνισμού τον Φεβρουάριο στην Ρώμη, ονομάστηκε Φεβρουάριος από το ρήμα februum ,το οποίο στα λατινικά σημαίνει εξαγνίζω. Ονομάζεται επίσης Φλεβάρης από τις φλέβες δηλαδή τα υπόγεια νερά που προκαλούνται από τις πολλές βροχές κατά την διάρκειά του.

4 ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ Ο Φεβρουάριος θεωρείται προπομπός της άνοιξης ,καθώς είναι ο τελευταίος μήνας του χειμώνα και κατά την διάρκειά του φυτρώνουν πολλά δέντρα που παραμένουν και την άνοιξη (π.χ. αμυγδαλιά). Επιπλέον, είναι μήνας σχετικά αγαπητός στον λαό γιατί κατά τη διάρκειά του συχνά χιονίζει.

5 ΕΟΡΤΕΣ Απόκριες: Αποτελούνται από τρεις εβδομάδες μέσα στον Φεβρουάριο .Στην Ελλάδα είναι συνηθισμένο έθιμο να μεταμφιέζονται τα παιδιά. Τσικνοπέμπτη:Πέφτει την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών.Κατά τη διάρκειά της,(και ειδικά το βράδυ)οι άνθρωποι ψήνουν και τρώνε πολλά κρεατικά ( δημιουργώντας τσίκνα , εξ’ου και η ονομασία).

6 ΕΠΙΛΟΓΟΣ Επομένως,ο Φεβρουάριος είναι ένας μήνας 28(συνήθως) ημερών και το όνομά του έχει λατινικές ρίζες.Περιλαμβάνει εορτές αγαπητές στον λαό,και μας αρέσουν και εμάς πολύ.

7 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ el.wikipedia.org


Κατέβασμα ppt "ΣΙΑΜΠΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΡΩΣΣΙΑΔΗΣ ΤΑΣΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google