Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κοστολόγηση Μάθημα 19. Έλεγχος του κόστους τροφίμων ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Εξάγει συμπεράσματα από το αποτέλεσμα του.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κοστολόγηση Μάθημα 19. Έλεγχος του κόστους τροφίμων ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Εξάγει συμπεράσματα από το αποτέλεσμα του."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κοστολόγηση Μάθημα 19

2 Έλεγχος του κόστους τροφίμων ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Εξάγει συμπεράσματα από το αποτέλεσμα του ελέγχου της κουζίνας Επεξηγεί τον τρόπο χειρισμού του φαγητού του προσωπικού και δωρεάν γευμάτων σε σχέση με το ποσοστό κόστους τροφίμων

3 1.Υπερβολικές Μερίδες 2.Σπατάλη Υλικών 3.Χαμηλές τιμές πωλήσης 4.Διαφοροποίηση των τιμών αγοράς 5.Λανθασμένη χρήση των περισσευμάτων Παράγοντες Αύξησης του Κόστους των Τροφίμων

4 Παράδειγμα: Το φαγητό του προσωπικού μπορεί να επηρεάσει το κόστος των υλικών Α) Υπολογισμός κόστους κουζίνας για τον Αύγουστο 2009 €€% Πωλήσεις τροφίμων20000100 Αρχικό απόθεμα 1/8/2009850 + τρόφιμα στην κουζίνα 8000 8850 - τελικό απόθεμα 31/8/2009600 κατανάλωση τροφίμων 8250 - τρόφιμα στο μπάρ 50 = κόστος υλικών 8200 41 Μεικτό κέρδος 11800 59

5 Αν το κόστος φαγητού του προσωπικό για τον Αύγουστο ήταν €400, τότε το κόστος της κουζίνας θα διαφοροποιηθεί ως εξής: Β) Υπολογισμός κόστους κουζίνας για τον Αύγουστο 2009 €€% Πωλήσεις τροφίμων20000100 Αρχικό απόθεμα 1/8/2009850 + τρόφιμα στην κουζίνα 8000 8850 - τελικό απόθεμα31/8/2009600 κατανάλωση τροφίμων 8250 - τρόφιμα στο μπάρ 50 φαγητό προσωπικού400 = κόστος υλικών 7800 39 Μεικτό κέρδος 12200 61

6 ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΣΤΟΧΩΝ: Εξάγει συμπεράσματα από το αποτέλεσμα του ελέγχου της κουζίνας Επεξηγεί τον τρόπο χειρισμού του φαγητού του προσωπικού και δωρεάν γευμάτων σε σχέση με το ποσοστό κόστους τροφίμων

7 Εργασία στη τάξη: 1.Να ονομάσετε τους πέντε (5) παράγοντες αύξησης του ποσοστού κόστους των τροφίμων και να εξηγήσετε δύο (2) από αυτούς. 2.Τα γεύματα του προσωπικού σε ποια έξοδα συμπεριλαμβάνονται και από ποιο κόστος αφαιρείται;

8 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: Ασκήσεις 9 και 11 στις σελίδες 103 και 104 του βιβλίου της κοστολόγησης σας


Κατέβασμα ppt "Κοστολόγηση Μάθημα 19. Έλεγχος του κόστους τροφίμων ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Εξάγει συμπεράσματα από το αποτέλεσμα του."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google