Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

E-Portfolio Ελένη Πατσά Α.Μ: 08050.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "E-Portfolio Ελένη Πατσά Α.Μ: 08050."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 e-Portfolio Ελένη Πατσά Α.Μ: 08050

2 Αυτές είναι μερικές από τις δραστηριότητες που πραγματοποίησα, κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου άσκησης, την περίοδο 1/4/2012 έως 31/10/2012, στον βρεφονηπιακό σταθμό Αγωγή και Φροντίδα.

3 Αν μου πεις κάτι, θα το ξεχάσω. Αν μου το διδάξεις, θα το θυμάμαι
Αν μου πεις κάτι, θα το ξεχάσω. Αν μου το διδάξεις, θα το θυμάμαι. Αν με αφήσεις να ασχοληθώ μαζί του, τότε θα το μάθω. Benjamin Franklin

4 Νηπιακός Τομέας Ηλικία παιδιών: 3-4 ετών

5 Παιδαγωγικός Στόχος: Να μάθουν να κρατάνε και χρησιμοποιούν το ψαλίδι.

6 Η πρώτη μας επαφή με το ψαλίδι.
Μου έδειξαν πώς να χρησιμοποιώ το ψαλίδι και εγώ τώρα κόβω τα χαρτόνια όπως μπορώ και όπως θέλω. Πολλές φορές, πιο πολύ σκίζω παρά κόβω αλλά έτσι μαθαίνω καλύτερα.

7 Παιδαγωγικός Στόχος: Να εξασκήσουν το συντονισμό ματιού-χεριού φτιάχνοντας ένα ομαδικό κολλάζ.

8 Ο ήλιος της τάξης μας. Πριν μερικές μέρες κόψαμε χαρτάκια και τώρα τα κολλάμε για να φτιάξουμε έναν μεγάλο ήλιο για την τάξη μας. Βουτάμε το πινέλο στην κόλλα, βάζουμε κόλλα στο χαρτάκι και το κολλάμε. Απλό αλλά θέλει τέχνη.

9 Παιδαγωγικός Στόχος: Να μάθουν να περιλαμβάνουν στις διατροφικές τους συνήθειες τα φρούτα και τους χυμούς, συνδέοντας τα με μια ενδιαφέρουσα διαδικασία.

10 Φτιάχνουμε χυμό. Τα φρούτα τα πλύναμε καλά. Η δασκάλα μας τα έκοψε σε κομμάτια και τώρα εμείς θα φτιάξουμε έναν λαχταριστό χυμό.

11 Βρεφικός Τομέας Ηλικία παιδιών: 1-2 ετών

12 Παιδαγωγικός Στόχος: Να ενισχυθεί η αίσθηση της ακοής μέσω του εντοπισμού ήχων διαφορετικών και διαφορετικής έντασης.

13 Παίζουμε με μουσικά όργανα
Παίζουμε με μουσικά όργανα. Αρχικά μας φάνηκαν περίεργα, όταν αρχίσαμε όμως να τα κουνάμε σιγά σιγά, άρχισαν να βγάζουν ήχους, όσο πιο γρήγορα τα κουνούσαμε τόσο δυνατά ακούγονταν. Είχε πλάκα. Ήμασταν μια μικρή χορωδία.

14 Παιδαγωγικός Στόχος: Να ενισχυθεί η αδρή κίνηση του χεριού.

15 Ζωγραφίζουμε με κηρομπογιές.

16 Παιδαγωγικός Στόχος: Να ενισχυθεί ο συντονισμός ματιού χεριού.

17 Ντύνουμε και ξεντύνουμε τις κούκλες
Ντύνουμε και ξεντύνουμε τις κούκλες. Βγάζουμε και βάζουμε ζακετάκια, βγάζουμε παντελόνια παίζουμε με το φερμουάρ και προετοιμαζόμαστε για να μπορούμε και εμείς πια να ντυνόμαστε μόνοι μας.

18 Παιδαγωγικός Στόχος: Να ενισχυθεί η αίσθηση της αφής.

19 Βιβλία αφής. Βρήκαμε στην τάξη βιβλία με εικόνες ενδιαφέρουσες
Βιβλία αφής. Βρήκαμε στην τάξη βιβλία με εικόνες ενδιαφέρουσες. Τις δοκιμάσαμε με όποιον τρόπο μπορούσαμε με χέρια, πόδια μάγουλα, πιέζοντας, τρίβοντας και χαϊδεύοντας. Ήταν ενδιαφέρον αλλά και διασκεδαστικό.


Κατέβασμα ppt "E-Portfolio Ελένη Πατσά Α.Μ: 08050."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google