Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΜΑΔΑ ΑΘΗΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΓΙΟΥΒΑΝΑΚΗ ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΑΛΑΜΠΑΣΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΜΑΔΑ ΑΘΗΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΓΙΟΥΒΑΝΑΚΗ ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΑΛΑΜΠΑΣΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΜΑΔΑ ΑΘΗΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΓΙΟΥΒΑΝΑΚΗ ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΑΛΑΜΠΑΣΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΠΑΛΙΑΣ

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Καταιγισμός ιδεών «ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ».
Κουίζ γνώσεων των μαθητών γύρω από τη χρήση του Διαδικτύου. Δημιουργία ασφαλούς λογαριασμού στο Gmail,τι πρέπει να προσέχουμε(ιοί,spam,scam,password). Δραστηριότητα: Πώς αναγνωρίζουμε ένα spam, scam. Δραστηριότητα: Κάνουμε chat και συζητάμε για τους κινδύνους. Επικοινωνία στο Διαδίκτυο: Greeklish,emoticons,συντομογραφίες. Φύλλα δραστηριοτήτων: Ανασφάλεια στο chat και Greeklish.

3 Facebook: Κουίζ: Πόσο ασφαλές είναι το προφίλ μου;
Δραστηριότητα: Συζητάμε σε ομάδες πως μπορούμε να προστατεύουμε την ιδιωτική μας ζωή στο διαδίκτυο; ΕΡΕΥΝΑ: Χρήση του διαδικτύου από μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Τυχερού-Η στάση των γονέων-Κατασκευή ερωτηματολόγιου. ΕΡΕΥΝΑ: Διανομή και παραλαβή ερωτηματολόγιων (στο πεδίο)

4 ΕΡΕΥΝΑ: Στατιστική επεξεργασία ερωτηματολόγιων
Καταγράφουμε κανόνες και καλές πρακτικές για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Σύνθεση τελικής εργασίας. ΔΡΑΣΗ: Διοργάνωση ημερίδας «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» και παρουσίαση εργασιών.

5 ΜΟΥΣΙΚΗ,ΕΙΚΟΝΕΣ,ΒΙΝΤΕΟ
Ξεκινώντας την εργασία σκεφτήκαμε και καταγράψαμε διάφορες λέξεις που μας ήρθαν στο μυαλό ακούγοντας την λέξη «internet». ΜΟΥΣΙΚΗ,ΕΙΚΟΝΕΣ,ΒΙΝΤΕΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, ΔΙΚΤΥΟ,ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ….

6 Αμέσως μετά λύσαμε ένα ατομικό κουΐζ γνώσεων για να δούμε πόσο καλά γνωρίζουμε τη χρήση του διαδικτύου… Αφού απαντήσαμε στις ερωτήσεις ελέγξαμε τις απαντήσεις σύμφωνα με την σωστή χρήση του διαδικτυου… Αυτό το κουΐζ θα το ξανά λύσουμε στο τέλος της σχολικής χρονιάς για να δούμε τι ακριβώς μάθαμε για την σωστή χρήση του διαδικτύου…

7 Για να έχουμε όμως μια ασφαλής περιήγηση στο διαδίκτυο θα πρέπει να γνωρίζουμε και να προφυλασσόμαστε από διάφορους κινδύνους. Να μερικοί κίνδυνοι που πρέπει να γνωρίζουμε: ΙΟΙ Οι ιοί είναι κακόβουλα προγράμματα τα οποία εισβάλουν στον υπολογιστή χωρίς να το θέλουμε κατεβάζοντας κακόβουλα αρχεία. Οι ιοί μπορούν να βλάψουν τον υπολογιστή μας , για αυτό τον λόγο λοιπόν θα πρέπει να έχουμε εγκαταστήσει τα λεγόμενα “antivirus”.. STOP

8 Spam Spam ονομάζουμε τα ανεπιθύμητα μηνύματα που λαμβάνουμε στα μας…. Τώρα σε αρκετές χώρες η αποστολή spam διώκεται δικαστικά.

9 Μετά την συζήτηση που κάναμε με θέμα τους ιούς μιλήσαμε για τα γνωστά σε όλους greeklish … Έτσι λοιπόν διαβάσαμε και την ιστορία των greeklish .. Οι περισσότεροι αναφέρουν ότι η πρώτη χρήση των greeklish έγινε από την ελληνική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, πριν από πολλές δεκαετίες και πριν την συχνή χρήση του διαδικτύου. Τα greeklish μπορεί μερικές φορές να είναι γραμμένα με βάση την ορθογραφία των λέξεων και χωρίς κανένα ορθογραφικό λάθος , αλλά τις περισσότερες φορές δεν συμβαδίζουν με την σωστή ορθογραφία των λέξεων..Αυτό όμως δεν είναι καλό για την ελληνική γλώσσα διότι κινδυνεύει να χαθεί..

10 Μετά τα Greeklish ακλουθούν τα emoticons τα οποία είναι μικρές φατσούλες τα οποία εκφράζουν συναισθηματά .Τα emoticons χρησιμοποιούνται διεθνώς και εφαρμόζονται όπου υπάρχει γραπτή επικοινωνία..

11 FACEBOOK ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ;
Συζητήσαμε στην τάξη για το πόσο ασφαλές είναι το προφίλ μας στο facebook και διαπιστώσαμε ότι δεν είναι καθόλου και ότι με την πληκτρολόγηση του ονόματος μας στο google βγάζει το προφίλ μας. Για να μην συμβαίνει αυτό χρειάζεται το κλείδωμα των πληροφοριών και του προφίλ μας.

12 ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
Διαβάσαμε κάθε ομάδα από ένα κομμάτι του πολιτικού απόρρητου και σημειώσαμε τι μας έκανε εντύπωση. Το πρώτο πράγμα που μας έκανε εντύπωση ήταν ότι τα στοιχεία μας χρησιμοποιούνται χωρίς την έγκρισή μας. Και το δεύτερο ότι όταν διαγράφουμε το προφίλ μας οι πληροφορίες μας διαγράφονται μετά από ένα μήνα ενώ κάποιες άλλες κάνουν και 9 μήνες.

13 ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΡΟΦΙΛ
Για να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές προφίλ στο facebook θα πρέπει να μην δώσουμε τα πραγματικά μας στοιχεία. Για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Θα πρέπει να έχουμε κλειδωμένα όλα μας τα στoιχεία για αυτούς τους οποίους δεν γνωρίζουμε και δεν έχουμε φίλους στο facebook

14 ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ-ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ
Κλειδώνουμε τις φωτογραφίες μας και επιλέγουμε εμείς τα άτομα στα οποία θα εμφανίζονται. Και καλό θα ήταν να μην ανεβάζουν δικές μας φωτογραφίες οι φίλοι μας χωρίς την άδεια μας.

15 Σε αυτό το σημείο κατασκευάσαμε ερωτηματολόγια τα οποία απαντήθηκαν ανώνυμα από μαθητές του Δημοτικού ,του Γυμνασίου και του Λυκείου αλλά και από γονείς των παιδιών του Δημοτικού…. Εάν θέλετε να δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας απλά επισκεφτείτε την παρακάτω ιστοσελίδα tycher.evr.sch.gr/autosch/joomla15/ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΥΧΕΡΟΥ

16 Τέλος διοργανώσαμε μια ημερίδα με όνομα «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο»
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Το Γενικό Λύκειο Τυχερού σας προσκαλεί στην ημερίδα «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012 και ώρα 12:00 μμ , στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου. Στην εκδήλωση , που απευθύνεται σε γονείς, θα γίνουν εισηγήσεις για θέματα εθισμού, κινδύνων και μέτρων αντιμετώπισης που αφορούν στο Διαδίκτυο, από τους κ. Κυριάκο Ζαφειριάδη, Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων Δ. Ε. κα. Ναλμπάντη Θεοδώρα, Σύμβουλο Πληροφορικής Δ.Ε και κ. Παπαλεωνίδα Αντώνη, υπεύθυνο Γραφείου ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ

17 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΟΜΑΔΑ ΑΘΗΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΓΙΟΥΒΑΝΑΚΗ ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΑΛΑΜΠΑΣΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google