Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΥΓΕΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΥΓΕΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΥΓΕΙΑ.
4ο ΛΥΚΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ Τμήμα : Α2 Σχολικό έτος

2 ΥΠΟΘΕΜΑΤΑ. Ο αθλητισμός στην Αρχαιότητα.
Διατροφή και υγεία στον αθλητισμό. Παιδί και αθλητισμός. Ομαδικός αθλητισμός. Βία και ατυχήματα στον αθλητισμό. Αναβολικά. Διατροφή. Μεσογειακή διατροφή. Βιολογικό ελαιόλαδο. Νερό.

3 Αθλητισμός στην αρχαιότητα.
Οι ολυμπιακοί αγώνες ξεκίνησαν στην Ολυμπία το 776 π.χ. όπου είχαν και θρησκευτική σημασία, γιατί γινόταν προς τιμή του θεού Δια .Οι νικητές των αγώνων θαυμάζονταν και γίνονταν αθάνατοι μέσα από ποιήματα και αγάλματα . Οι αγώνες έχασαν την σημασία τους όταν οι Ρωμαίοι κατέλαβαν την Ελλάδα και θεωρούνταν πια σαν μια παγανιστική γιορτή .Το 393 μ . χ ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος απαγόρευσε την διεξαγωγή τους με αυτό τον τρόπο τελείωσε μια περίοδος χιλίων χρόνων κατά την οποία οι Ολυμπιακοί διεξάγονταν συνέχεια κάθε τέσσερα χρόνια. Ολυμπία Ολυμπία

4 ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.
Η υγιεινή διατροφή παρέχει όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται το σώμα ώστε να είναι υγιές. Έχει ποικιλία και είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, ενώ περιέχει ελάχιστα κεκορεσμένα λιπαρά, τα οποία βρίσκονται σε προϊόντα του εμπορίου, το κρέας, το πλήρες γάλα, το βούτυρο και το τυρί. Η διατροφή πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες του σώματος σε ενέργεια συμβάλλοντας παράλληλα στη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους. Πάνω από όλα, τη διατροφή σας πρέπει να την απολαμβάνετε!!! ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΤΡΩΣ!!!

5 ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ. ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ MΑΣ ΥΓΕΙΑ! ΔΥΝΑMΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥMΟΝΕΣ. ΓΥMΝΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ MΥΣ. ΤΟ ΤΖΟΚΙΝΓK. Κατά την διάρκεια του Jogging. (τζόκινγκ) γυμνάζονται οι γλουτιαίοι μύες καθώς και όλες οι μυϊκές ομάδες των ποδιών.  ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ. Το τέλειο καλοκαιρινό σπορ . Αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες για πολλούς μορφές άθλησης καθώς συνδυάζει την επαφή με τη θάλασσα και τη φύση. ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ. Άσκηση ,διασκέδαση και οικολογική μετακίνηση μαζί .

6 ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ…
Η συμμετοχή των παιδιών στον αθλητισμό συνδέεται με την παρουσία του γονέα και την συμπεριφορά του, άλλοτε ενθουσιώδης και υποστηρικτική, άλλοτε πιεστική και απαιτητική. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ… Οι γονείς πρέπει να στηρίζουν τις επιλογές των παιδιών ως προς το άθλημά τους, ακόμη και αν δεν τους βρίσκουν απόλυτα σύμφωνοι.

7 ΒΙΑ ΚΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.
Βία ένα από τα πιο σημαντικά και επικίνδυνα πράγματα για τον αθλητισμό….!!

8 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΑΝΔΡΟΓΟΝΑ ΣΤΕΡΟΕΙΔΗ;;
Τα αναβολικά ανδρογόνα στεροειδή είναι φυσικές ή τεχνητές ενώσεις που δρουν με τρόπο παρόμοιο με την ορμόνη τεστοστερόνη. Η τεστοστερόνη προκαλεί την ανάπτυξη των ανδρικών χαρακτηριστικών του φύλου και τη σταδιακή αύξηση του μυϊκού ιστού. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ: Νανδρολόνη, Στανοζόλη, Τεστοστερόνη, Μπολντενόνη, Ανδροστενεδιόλη,19-νορανδροστενεδιόλη και DHEA Άλλοι Αναβολικοί Παράγοντες Κλενβουτερόλη και Ζερανόλη

9 ΛΟΓΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ ΑΝΔΡΟΓΟΝΩΝ ΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ:
Οι αθλητές χρησιμοποιούν τα αναβολικά ανδρογόνα στεροειδή για να βελτιώσουν την αθλητική τους επίδοση και συγκεκριμένα για να αυξήσουν το μέγεθος, και την ισχύ των μυών τους.

10 ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

11 Μεσογειακή Διατροφή. Η Παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή, έχει αποδειχτεί η πιο υγιεινή διατροφή. Είναι ξακουστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες καθώς προφυλάσσει από εμφράγματα του μυοκαρδίου και από διάφορες μορφές καρκίνου, είναι φτωχή σε θερμίδες, τονώνει τον οργανισμό, βοηθάει την καλή λειτουργία του εντέρου.  Το μενού είναι απλό και στηρίζεται στη λιτή διατροφή: χορταρικά, φρούτα, όσπρια, λαχανικά, αγνό τυρί, ζυμωτό μαύρο ψωμί, ωμό ελαιόλαδο, ξηροί καρποί, λίγο σπιτικό κρασί και ψάρια!  Αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά της Μεσογειακής διατροφής (η υψηλή κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και ακόρεστων λιπαρών), προστατεύουν εκτός των άλλων, και το δέρμα από τα σημάδια του χρόνου, δηλαδή τις ρυτίδες. Και σε συνδυασμό με καθημερινή σωματική άσκηση.

12 Βιολογικό Ελαιόλαδο Αναλυτικά άρθρα και πληροφορίες για το βιολογικό Ελαιόλαδο.
Βιολογικό Ελαιόλαδο είναι το λάδι της Ελιάς που παράγεται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. Το βιολογικό ελαιόλαδο είναι το σημαντικότερο από τα ελληνικά αλλά και τα βιολογικά προϊόντα και αποτελεί την βάση της παγκόσμια αναγνωρισμένης για την αξία της για τον σύγχρονο άνθρωπο μεσογειακή, ελληνική, κρητική διατροφή.

13 ΝΕΡΟ. Το νερό αποτελεί το 50-60% του σωματικού βάρους και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της θερμοκρασίας, αλλά και την αποβολή των άχρηστων ουσιών από το σώμα. Ο οργανισμός αποβάλλει καθημερινά παραπάνω από δύο λίτρα νερού, κυρίως με τα ούρα, τον ιδρώτα και την αναπνοή, ενώ διαθέτει περίπλοκους μηχανισμούς ρύθμισης του ισοζυγίου υγρών στο εσωτερικό του. Ένας συνηθισμένος άνθρωπος χρειάζεται περίπου 6-8 ποτήρια υγρών τη μέρα, σε κανονική θερμοκρασία περιβάλλοντος, για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του. Η μεγάλη έλλειψη νερού είναι μια κατάσταση που μπορεί να αποβεί απειλητική ακόμη και για την ίδια τη ζωή του ανθρώπου. 

14 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΣΟΦΙΑ ΖΑΡΡΑ.
4ο Γενικό. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ PROJECT! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΣΟΦΙΑ ΖΑΡΡΑ. ΑΚΟΜΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ Α2 ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ. ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΥΓΕΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google