Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2007 Πολιτικό σύστημα: Δημοκρατία Πρωτεύουσα:Boυκουρέστι Έκταση: 238.000 χλμ² Πληθυσμός: 21,8 εκατομμύρια Νόμισμα: λέου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2007 Πολιτικό σύστημα: Δημοκρατία Πρωτεύουσα:Boυκουρέστι Έκταση: 238.000 χλμ² Πληθυσμός: 21,8 εκατομμύρια Νόμισμα: λέου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2007 Πολιτικό σύστημα: Δημοκρατία Πρωτεύουσα:Boυκουρέστι Έκταση: 238.000 χλμ² Πληθυσμός: 21,8 εκατομμύρια Νόμισμα: λέου

3 Η Ρουμανία βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Το βόρειο τμήμα της είναι ορεινό, ενώ στο νότο δεσπόζει η απέραντη κοιλάδα του Δούναβη. Το δέλτα του ποταμού κοντά στις εκβολές του στη Μαύρη Θάλασσα αποτελεί φυσικό καταφύγιο για αμέτρητα ενδημικά και αποδημητικά πτηνά. Όσον αφορά τις εθνότητες, το 90% του πληθυσμού είναι Ρουμάνοι και το 7% Ούγγροι. Η Ρουμανία έχει σημαντικούς φυσικούς πόρους: πετρέλαιο, φυσικό αέριο, άνθρακα, σίδηρο, χαλκό και βωξίτη. Οι κυριότερες βιομηχανίες της είναι η μεταλλουργία, τα πετροχημικά και τα προϊόντα μηχανολογικού εξοπλισμού. Ο ανατριχιαστικός θρύλος του Δράκουλα ανάγεται στον Ρουμάνο Κόμη Βλαντ Ντρακούλ που έζησε τον 15 ο αιώνα ο γιος του είχε τη φήμη ότι στον πόλεμο σκότωνε με ανασκολοπισμό τους εχθρούς που αιχμαλώτιζε. Ανάμεσα στους διάσημους Ρουμάνους είναι ο συγγραφέας Ευγένιος Ιονέσκο, η αθλήτρια Νάντια Κομανέτσι και ο μουσουργός Ζωρζ Ενέσκου.

4 Στη χώρα καλλιεργούνται κυρίως δημητριακά, αλλά και καλαμπόκι, ζαχαροκάλαμο, πατάτες.δημητριακάκαλαμπόκι ζαχαροκάλαμοπατάτες Μεταξύ των σπεσιαλιτέ της ρουμανικής κουζίνας αναφέρουμε τους κεφτέδες στη σχάρα, το ραγού με χοιρινό κρέας, σκόρδο και κρεμμύδι και τις τηγανίτες με κρέμα γάλακτος και τυρί.


Κατέβασμα ppt "Έτος προσχώρησης στην ΕΕ: 2007 Πολιτικό σύστημα: Δημοκρατία Πρωτεύουσα:Boυκουρέστι Έκταση: 238.000 χλμ² Πληθυσμός: 21,8 εκατομμύρια Νόμισμα: λέου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google