Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ

2 Περιεχόμενα Παρουσίαση του ηλιακού μας συστήματος Ο κόκκινος πλανήτης
Δορυφόροι του Άρη Υπάρχει ζωή στον Άρη Αποστολές στον Άρη Πόλοι του Άρη

3 Ως Ηλιακό Σύστημα θεωρούμε τον Ήλιο και τα αντικείμενα που συγκρατούνται σε τροχιά γύρω του χάρις στη βαρύτητα, που σχηματίστηκαν όλα πριν 4,6 δις έτη σε ένα γιγάντιο μοριακό νέφος.

4 Τα αντικείμενα με τη μεγαλύτερη μάζα που περιφέρονται γύρω από τον Ήλιο είναι οκτώ πλανήτες, των οποίων οι τροχιές είναι σχεδόν ελλειπτικές και βρίσκονται πάνω στο επίπεδο που ορίζει η εκλειπτική.

5 Οι τέσσερις εσώτεροι, ο Ερμής, η Αφροδίτη, η Γη και ο Άρης αποτελούν τους λεγόμενους γήινους πλανήτες και αποτελούνται κυρίως από πετρώματα και μέταλλα.

6 Ο Ήλιος

7 Η Αφροδίτη Η Γη

8 Ο Άρης Ο Ερμής

9 ΑΡΗΣ ΓΗ O ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ (RED PLANET)

10 Ο Πλανήτης Άρης είναι ο 4ος πιο κοντινός πλανήτης στον Ήλιο
Ο Πλανήτης Άρης είναι ο 4ος πιο κοντινός πλανήτης στον Ήλιο. Είναι μικρότερος από την Γη και είναι σχεδόν μισός από αυτήν. Πλανήτης Άρης Πλανήτης Γη Πλανήτης Ερμής Πλανήτης Αφροδίτη

11 Η ονομασία του προέρχεται από τον Ολύμπιο θεό του πολέμου της Ελληνικής Μυθολογίας τον Άρη.
μέση ακτίνα ημέρες

12 Χαρακτηριστικά Ατμόσφαιρας του Άρη
Περίοδος περιφοράς 686,96 ημέρες γύρω από τον εαυτό του. Κλίση τροχιάς 1,85061°

13 Διάμετρος Ισημερινού 6.804,9 km
Δορυφόροι 2 Φόβος Δείμος Περίοδος περιστροφής 24 h 28 min Επιφάνεια 1,448×108 km2 Μάζα 6,4185×1023kg

14 Θερμοκρασία 133 K 210 K 293 K Διοξείδιο του άνθρακα 95,32% Άζωτο 2,7%
Διοξείδιο του άνθρακα 95,32% Άζωτο 2,7% Αργό 1,6% Ατμοσφαιρική πίεση 0,7-0,9

15 Η ατμόσφαιρα του ‘’Κόκκινου Πλανήτη’’ είναι διαφορετική από αυτήν της Γης!
Ο Άρης είναι ξηρός, κρύος, έχοντας μόνο διοξείδιο του άνθρακα και έχει απίστευτες ανεμοθύελλες. Λέγεται πως στο παρελθόν υπήρχε νερό!

16 Η ατμόσφαιρα του Άρη έχει το 1 χιλιοστό του νερού που περιέχει η αντίστοιχη ατμόσφαιρα της Γης, αρκεί όμως για τον σχηματισμό νεφών.

17 Συχνή είναι και η εμφάνιση μικρών ανεμοστρόβιλων που μεταφέρουν τη σκόνη στην επιφάνεια του πλανήτη, το κλίμα του Άρη είναι αρκετά προβλέψιμο και επαναλαμβάνεται σε κύκλους διάρκειας σχεδόν δυο Γήινων ετών, όσο δηλαδή διαρκεί και η περιφορά του γύρω από τον Ήλιο.

18 Οι άνεμοι δεν είναι ιδιαίτερα ισχυροί, όμως καθώς η σκόνη που καλύπτει την επιφάνεια του πλανήτη είναι αρκετά ψιλή, οι αμμοθύελλες δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.

19 Γεωλογικά Χαρακτηριστικά
έχουν ανακαλυφθεί κρατήρες με διάμετρο μεγαλύτερη των πέντε χιλιομέτρων. Το φαράγγι Valles Marineris, το μεγαλύτερο του ηλιακού συστήματος με μήκος χιλιόμετρα.

20 Ο Άρης έχει πολλές χημικές ιδιαιτερότητες που σχετίζονται με τη θέση του στο Ηλιακό Σύστημα.
Πλανήτης Άρης

21 Στοιχεία με συγκριτικά χαμηλά σημεία βρασμού όπως το χλώριο, ο φώσφορος και το θείο είναι πολύ πιο συχνά στον Άρη από τη Γη· τα στοιχεία αυτά πιθανώς απομακρύνθηκαν από περιοχές κοντά στον ήλιο από τον ισχυρό ηλιακό άνεμο του νεαρού Ήλιου.

22 Η ίδια η διαδικασία πιστεύεται ότι παρείχε αρχικά στον Άρη περισσότερο οξυγόνο από τη Γη· οι αντιδράσεις μεταξύ του σιδήρου και της περίσσειας ποσότητας οξυγόνου μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο ο Άρης έχει πολύ περισσότερο σίδηρο στον φλοιό και μανδύα από ό,τι η Γη.

23 Μετά το σχηματισμό των πλανητών, όλα ήταν υποκείμενα στον «Ύστερο Βαρύ Βομβαρδισμό». Είναι εντυπωσιακό ότι το 60% της επιφάνειας του Άρη δείχνει ένα ρεκόρ κρατήρων συγκρούσεις από εκείνη την εποχή.

24 ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΡΗ ΦΟΒΟΣ ΔΕΙΜΟΣ

25 ΦΟΒΟΣ ΔΕΙΜΟΣ Ο Φόβος και ο Δείμος είναι οι πλανήτες του Άρη. Έλαβαν τα ονόματα τους από την ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα από την δέκατη πέμπτη ραψωδία της Ιλιάδος.

26 Ο Φόβος είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης από τους πλανήτες του Άρη και περιφέρεται εγγύτερα στον πλανήτη του από κάθε άλλο φυσικό δορυφόρο στο Ηλιακό Σύστημα.

27 Ο Δείμος είναι ο μικρότερος από τους δύο δορυφόρους του Άρη
Ο Δείμος είναι ο μικρότερος από τους δύο δορυφόρους του Άρη. Η μάζα του Δείμου είναι 22,44 τρισεκατομμύρια τόνοι, μικρότερη από 4 δισεκατομμυριοστά της μάζας της Γης.

28 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΦΕΓΓΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

29 Το ανενεργό σήμερα ηφαίστειο Όλυμπος
(λατ., Olympus Mons) είναι το πιο ψηλό γνωστό βουνό στο ηλιακό σύστημα. Βρίσκεται στον πλανήτη ΄Αρη.

30 Το πλάτωμα της κορυφής βρίσκεται σε υψόμετρο 27 χιλιομέτρων πάνω από το μέσο επίπεδο της επιφάνειας του Άρη, σχεδόν τρεις φορές το υψόμετρο του Εβερεστ.

31 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ Από 39 ρομποτικές αποστολές που ξεκίνησαν από το 1960: 22 έχουν οριστικές αποτυχίες. Μερικές εξερράγη στην εξέδρα εκτόξευσης. πολλές χάθηκαν στο διάστημα. άλλες απλά έκαναν αναγκαστική προσγείωση κατά την άφιξή τους.

32 Αποτυχία του Ρωσικού δορυφόρου Zenit-2 στις 9 Νοεμβρίου 2011
θαθφραθφ

33 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ καλύπτει πάνω από 400 μίλια. 10 μήνες
Το ταξίδι από τη Γη στον Άρη μπορεί να διαρκέσει Σήμερα, υπάρχουν τρεις orbiters πού κάνουν τον γύρο του πλανήτη. καλύπτει πάνω από 400 μίλια. 10 μήνες

34 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ Το πρώτο rover που προσγειώθηκε στον Άρη ήταν το Pathfinder της NASA,το 1997.

35 ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ
Υπάρχουν μόνο 17 επιτυχημένες αποστολές. Στις περισσότερες αποστολές στάλθηκαν δορυφόροι για να βγάλουν φωτογραφίες της επιφάνειας του πλανήτη Άρη.

36 ROVER SPIRIT Εκτόξευση:06/10/03(13:58) Άφιξη: (8:35)

37 MARINER 7 Εκτοξεύθηκε το 1969 Έβγαλε 126 φωτογραφίες

38 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ
Θα σταλούν πολλά ακόμα Rover πού θα αναλύσουν την επιφάνεια του εδάφους.

39 Ο κόκκινος πλανήτης

40 Το μεγαλύτερο ηφαίστειο που υπάρχει στον πλανήτη Άρη. (Όλυμπος)

41 Βόρειος Πόλος του Άρη Νότιος Πόλος του Άρη

42 Η έρημος στον πλανήτη Άρη.

43 Presentation subtitle
ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ; Presentation subtitle

44 Ρυάκια με νερό, που άλλοτε εξαφανίζονται και άλλοτε εμφανίζονται, αποτυπώθηκαν σε φωτογραφίες που τράβηξε δορυφόρος της NASA στον Άρη.

45 Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι η ροή μεγαλώνει κατά τις ζεστές περιόδους και συρρικνώνεται με τις ψυχρές. Αν, όντως ,αυτά τα ρυάκια που φαίνονται στην επιφάνεια του πλανήτη είναι νερό, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρχει ζωή στον πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος.

46 Η ανακάλυψη ενός μετεωρίτη στην Ανταρκτική που έπεσε στη Γη πριν από χρόνια και που προέρχεται από τον Άρη μπορεί να αποτελέσει την απόδειξη ότι υπήρχε ζωή στον Άρη πριν από 3.6 δισεκατομμύρια χρόνια, όταν ο Άρης δεν ήταν ο ακατοίκητος και αφιλόξενος κόκκινος πλανήτης που γνωρίζουμε σήμερα, αλλά ένας πιο θερμός και υγρός πλανήτης με ποτάμια, λίμνες ακόμα ίσως και ωκεανούς.

47 Συντελεστές που εργάστηκαν
Χαβατζά Χανιφέ Χαϊτίδης Θέμης Χαλήλογλού Χασάν Χαμουτζά Χιλμή Χασανκήλ Αρζού Χατζή Ελήφ Χατζόγλου Μπετούλ Χότζα Χακάν Χράλογλού Ρασήμ Τοπάλ Αμέτ Σιακήρ Ρεφήκ Τουρατζίδου Νικολέτα (& φωνητική παρουσίαση) Τουρκμέν Εγιούπ Μπουράκ Τσανταλίδης Στέλιος Τσιαούς Ναγκιχάν Τσιτάκ Διλμπέρ Τσιφλίκογλου Μιχάλης Σχολικό έτος Αυτή η εργασία έγινε στα πλαίσια του μαθήματος της πληροφορικής. (υπεύθυνη καθηγήτρια κ.Παπαδάκη Σοφία)

48 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!!!!


Κατέβασμα ppt "ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google