Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

129ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "129ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 129ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

3 Λίγα λόγια για το σχολείο μας
Το σχολείο μας βρίσκεται στη θέση Προμπονάς τη  βορειότερη συνοικία του δήμου Αθηναίων. Η συνοικία πήρε το όνομά της από τον Νάξιο γιατρό Δημήτρη Προμπονά ο οποίος κληροδότησε στο δήμο της Αθήνας έκταση 40 περίπου στρεμμάτων. Η περιοχή αυτή κατά τη βυζαντινή περίοδο ήταν νεκροταφείο. Πρωτοκατοικήθηκε γύρω στα 1870. Το σχολείο κατασκευάστηκε το 1985 από τον Ο.Σ.Κ.  Από το Σχολικό έτος και για μια δεκαετία λειτούργησε ως Πιλοτικό Ολοήμερο Σχολείο, ένα από τα 28 που δημιουργήθηκαν σύμφωνα με το Νόμο 2525/97 για την εκπαίδευση, με νέες συνθήκες σχολικής ζωής, και διαδικασίες μάθησης, με καινούρια γνωστικά αντικείμενα. Με βάση το πρόγραμμα «Πιλοτικό Ολοήμερο Σχολείο» έγιναν και οι αναγκαίες παρεμβάσεις στις υποδομές προκειμένου να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες για τη λειτουργία ενός τέτοιου σχολείου. Από το σχολικό έτος το σχολείο λειτουργεί ως ΕΑΕΠ.

4

5

6

7

8 Η τάξη μας Στο σχολείο μας διδάσκουν 20 εκπαιδευτικοί.
Λειτουργούν 9 τμήματα γενικής αγωγής και 1 τμήμα ένταξης. 2 στην Α Δημοτικού, 1 στη Β, 1 στη Γ, 2 στη Δ, 2 στην Ε και 1 στην Στ Δημοτικού.

9

10 Το τμήμα μας Εμείς είμαστε το δεύτερο τμήμα της Ε Δημοτικού και είμαστε 16 μαθητές. Ό Δημήτρης, Η Δέσποινα, Ο Παναγιώτης, Η Ελεάννα, Ο Γιάννης, Ο Μάριος, Η Ελίνα, Η Μαριαλένα, Η Γωγώ, Η Άρτεμις, Ο Γιώργος, Ο Νίκος, Η Μυρτώ, Η Αθανασία, Η Αμιάνα και η Χριστιάννα.

11

12


Κατέβασμα ppt "129ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google