Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ  ΔΡΟΜΟΙ & ΟΝΟΜΑΣΙΑ  ΒΥΡΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '40.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ  ΔΡΟΜΟΙ & ΟΝΟΜΑΣΙΑ  ΒΥΡΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '40."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ  ΔΡΟΜΟΙ & ΟΝΟΜΑΣΙΑ  ΒΥΡΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '40

3

4

5

6

7  28ης Οκτωβρίου: Επέτειος για το ΟΧΙ του Μεταξά στους Ιταλούς, που σήμανε την έναρξη του ελληνοιταλικού πολέμου  Αγ. Σοφίας: Περίφημος βυζαντινός ναός της Κωνσταντινούπολης που αν εγέρθηκε από τον Ιουστινιανό. Οι αρχιτέκτονες που την έκτισαν ήταν ο Ανθέμιος από τις Τράλλεις και ο Ισίδωρος από τη Μίλητο.

8  Φορμίωνος: Λαμπρός Αθηναίος ναύαρχος, που νίκησε σε πολλές ναυμαχίες πριν και κατά τη διάρκεια του πελοποννησιακού πολέμου.  Καραολή και Δημητρίου: Κύπριοι αγωνιστές που θανατώθηκαν με απαγχονισμό από τους Άγγλους το 1956.

9  Ζωοδόχου Πηγής: Αγίασμα της Θεοτόκου «Ζωοδόχου Πηγής». Μέγας ναός. βρίσκεται έξω από τα τείχη της Κωνσταντινουπόλεως προς την πόλη της Σηλυβρίας.  Βουτζά: Κωμόπολη της Μ. Ασίας κοντά στη Σμύρνη

10  Πλατεία Βυζαντίου: Μια από τις αρχαιότερες πόλεις της ανατολικής Θράκης κοντά στη σημερινή θέση της Κωνσταντινούπολης, αποικία των Μεγαρέων. Αναπτύχθηκε πολύ λόγω της εξαιρετικής της θέσης.  Πλατεία Αναπήρων Πολέμου: Η πολιτεία ονόμασε αυτή τη πλατεία έτσι. για να τιμήσει τους πολίτες που έμειναν ανάπηροι στον πόλεμο

11  Δολοφονήθηκε από τον προδότη Νικόλαο Μπράτσο εν ψυχρώ στις 28 Μαΐου του 1944.

12  Εκτελέστηκε κρυφά από την Ελληνική κυβέρνηση στις 5 Απριλίου του 1949.

13  Σκοτώθηκε το καλοκαίρι του 1944 από βαρύ τραυματισμό κατά τη διάρκεια ενός μλόκου κατά των Γερμανών.

14  Πιάστηκε στις 27 Ιουλίου του 1944 από τους Παπαγιώργηδες και έπειτα από φριχτά βασανιστήρια τον πέταξαν στον προφήτη Ηλία.

15 Ομάδα Μπιζιντή Χριστίνα, Καποπούλου Ανδρομάχη, Κανταρτζόγλου Ιορδάνης, Θανάσης Αντώνης, Μάντζαρης Γιάννης Ενασχόληση ομάδας : Σημαντικά πρόσωπα στην τέχνη και στον πολιτισμό της συνοικίας του Βύρωνα.

16  Λόρδος Βύρωνας : Άγγλος ποιητής, γεννημένος στις 22 Ιανουαρίου 1788.  Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ : Ελληνίδα βυζαντινολόγος ιστορικός.  Μανώλης Μαυροματάκης : Ο « ομορφάντρας » της πετυχημένης διαφήμισης. Εξαιρετικός ηθοποιός με σπουδαία πορεία στο σινεμά και το θέατρο.  Μαρία Καβογιάννη : Γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1958 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Βύρωνα. Σπούδασε δασκάλα και εργάστηκε πολλά χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης.  Ισιδώρα Ντάνκαν : Μία εξαιρετική προσωπικότητα που άσκησε τεράστια επιρροή σε καλλιτέχνες τόσο του χορού όσο και των άλλων τεχνών.

17  Το χιπ χοπ στην Ελλάδα ξεκίνησε από την συνοικία του Βύρωνα. Το πρώτο σχήμα που δημιουργήθηκε ήταν οι FF.C ( Fortified Concept, στα ελληνικά Οχυρωμένη Αντίληψη )  Οι Razastarr, ήταν ένα ακόμα χιπ χοπ σχήμα από τα πρώτα που δημιουργήθηκαν. Αρκετές φορές μάλιστα, συνεργάστηκαν και με τους FF.C.  Θωμάς Ζερβάκης : Ο Θωμάς Ζερβάκης, γνωστός και ως Eversor στην χιπ χοπ σκηνή, είναι ένας από τους πολλούς νέους του Βύρωνα, που ασχολείται με το χιπ χοπ. Συνθέτει αλλά και γράφει μουσική για την ομάδα του Major League Bangers.


Κατέβασμα ppt " ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ  ΔΡΟΜΟΙ & ΟΝΟΜΑΣΙΑ  ΒΥΡΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '40."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google