Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μαρουλα κλιαφα  Οι πελαργοί θα ξανάρθουν. Είναι το πρωτο, όσο ξέρω, παιδικό βιβλίο με θέμα την αντίσταση στην επταετία. Ένα τόσο σύγχρονο θέμα που γράφτηκε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μαρουλα κλιαφα  Οι πελαργοί θα ξανάρθουν. Είναι το πρωτο, όσο ξέρω, παιδικό βιβλίο με θέμα την αντίσταση στην επταετία. Ένα τόσο σύγχρονο θέμα που γράφτηκε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Μαρουλα κλιαφα

3  Οι πελαργοί θα ξανάρθουν. Είναι το πρωτο, όσο ξέρω, παιδικό βιβλίο με θέμα την αντίσταση στην επταετία. Ένα τόσο σύγχρονο θέμα που γράφτηκε εν θερμό και όμως η Μαρουλα Κλιαφα κατάφερε να δώσει πιστικη εικόνα της ζωής σε επαρχιακή πόλη κάτω από το ζυγό της τυραννιας. Ένα παιδί ο Γιάννης παρακολουθεί και καταγράφει τη ζωή στο σπίτι,στο σχολείο,στην κοινονια.Χωρις κραυγαλέα συνθήματα,παρουσιάζεται αντιστασιακή ατμόσφαιρα ποιότητας. Ολα τα βιβλία είναι κήρυγμα αντιπολεμικό και αντιστασιακό,ένας ύμνος στη Δημοκρατια.Ζωντανες εικόνες από τη χαρά της ειρηνηκης ζωης που αφήνουν ανοίγματα στη φαντασια,που τις χαρακτηρίζει τρυφερότητα και χιουμορ.Σε αντίθεση εικόνες βίας και τρόμου από τον πόλεμο και τη σκλαβιά αλλά πάντα ελεύθερη η σκέψη των ανθρώπων και μεγάλη δύναμη τους.

4  Γιαννης  Θεοδωρης  Μαμα  Μπαμπας  Γιαγια  Κωστης  Θεια Αιγλη  Διευθηντης  Συμαθητες  Λεμονια  Κυρια Μεροπη


Κατέβασμα ppt "Μαρουλα κλιαφα  Οι πελαργοί θα ξανάρθουν. Είναι το πρωτο, όσο ξέρω, παιδικό βιβλίο με θέμα την αντίσταση στην επταετία. Ένα τόσο σύγχρονο θέμα που γράφτηκε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google