Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ίλια Μούκα Γεωγραφία Α3. Στις περιοχές με εύκρατο κλίμα συναντάμε τα εύκρατα φυλλοβόλα δάση. Σ' αυτές τις περιοχές τα καλοκαίρια είναι μακρά και οι χειμώνες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ίλια Μούκα Γεωγραφία Α3. Στις περιοχές με εύκρατο κλίμα συναντάμε τα εύκρατα φυλλοβόλα δάση. Σ' αυτές τις περιοχές τα καλοκαίρια είναι μακρά και οι χειμώνες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ίλια Μούκα Γεωγραφία Α3

2 Στις περιοχές με εύκρατο κλίμα συναντάμε τα εύκρατα φυλλοβόλα δάση. Σ' αυτές τις περιοχές τα καλοκαίρια είναι μακρά και οι χειμώνες κρύοι αλλά όχι πολύ ψυχροί, ενώ υπάρχουν άφθονες βροχές που συχνά κατανέμονται ισόποσα σε όλη τη διάρκεια του έτους. Τα κυρίαρχα φυτικά είδη είναι η βελανιδιά και η οξιά. Στη διάρκεια του φθινοπώρου τα είδη αυτά ρίχνουν τα φύλλα τους. Τα ώριμα φυλλοβόλα δάση της εύκρατης ζώνης συνήθως έχουν απλή δομή και λίγα είδη δέντρων.

3 Τα δάση αυτά επιτρέπουν τη διείσδυση του ηλιακού φωτός μέχρι το έδαφος, με αποτέλεσμα την ύπαρξη αρκετών ειδών (χαμηλότερα δέντρα, θάμνοι, πόες) στον υπόροφο. Ένα εύκρατο φυλλοβόλο δάσος περιέχει πέντε στρώματα χλωρίδας: δύο στρώματα δέντρων, ένα στρώμα θάμνων, ένα στρώμα χορταριών και ένα επιφανειακό στρώμα που περιλαμβάνει λειχήνες και βρύα. Το στρώμα χορταριών μέσα στα δροσερά, υγρά δάση συμπεριλαμβάνει φτέρες και το Lycopodium (ένα είδος χαμηλού πεύκου).

4


Κατέβασμα ppt "Ίλια Μούκα Γεωγραφία Α3. Στις περιοχές με εύκρατο κλίμα συναντάμε τα εύκρατα φυλλοβόλα δάση. Σ' αυτές τις περιοχές τα καλοκαίρια είναι μακρά και οι χειμώνες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google