Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ… ΜΑΡΙΝΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ… ΜΑΡΙΝΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ… ΜΑΡΙΝΑ

2 Ο ποιητής μέσα από το ποίημα αυτό δείχνει πόσο σημαντική είναι η Μαρίνα γι’αυτόν και πόσο πολύ την ποθεί. Ο τίτλος από την αρχή μας λέει ξεκάθαρα το θέμα του ποιήματος . Το ότι ο τίτλος είναι ένα όνομα γυναίκας, δείχνει πως το ποίημα είναι ερωτικό.

3 Η πιο δυνατή στροφή του ποιήματος κατά την γνώμη μου είναι η τελευταία
Η πιο δυνατή στροφή του ποιήματος κατά την γνώμη μου είναι η τελευταία. Δείχνει με πολύ ωραίο τρόπο τι αισθάνεται για την Μαρίνα… (δηλ. τον μεγάλο του έρωτα..)

4 Οι αισθήσεις που μου κινητοποιεί ο ποιητής είναι η όσφρηση και η όραση.
Αν ήμουν σκηνοθέτης θα έβαζα τον ηθοποιό να κάθεται σε μια βεράντα με γλάστρες από δυόσμο και βασιλικό, βράδυ, να κοιτάζει τα αστέρια και να αναπολεί την αγαπημένη του.

5 Το ποίημα έχει μέτρο και ομοιοκαταληξία.
Η γλώσσα του ποιήματος είναι δημοτική και με αυτόν τον τρόπο δείχνει πόσο απλή και μεγαλειώδης είναι η αγάπη του για την Μαρίνα.

6 Όταν πρωτοδιάβασα το ποίημα, με έκανε να νοιώσω την αγάπη του ποιητή για την Μαρίνα, καθώς και να καταλάβω πόσο αληθινός είναι ο έρωτας του γι’αυτή. Το ποίημα αυτό μου θύμισε κάποιο άτομο που με έκανε να νοιώσω πράγματα που δεν είχα ξανανιώσει… και πως είναι να νοιάζεσαι για κάποιον με ανιδιοτέλεια .


Κατέβασμα ppt "ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ… ΜΑΡΙΝΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google