Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ… ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ… ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΡΙΝΑ. Ο ποιητής μέσα από το ποίημα αυτό δείχνει πόσο σημαντική είναι η Μαρίνα γι’αυτόν και πόσο πολύ την ποθεί.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ… ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ… ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΡΙΝΑ. Ο ποιητής μέσα από το ποίημα αυτό δείχνει πόσο σημαντική είναι η Μαρίνα γι’αυτόν και πόσο πολύ την ποθεί."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ… ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ… ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΡΙΝΑ

2 Ο ποιητής μέσα από το ποίημα αυτό δείχνει πόσο σημαντική είναι η Μαρίνα γι’αυτόν και πόσο πολύ την ποθεί. Ο τίτλος από την αρχή μας λέει ξεκάθαρα το θέμα του ποιήματος. Το ότι ο τίτλος είναι ένα όνομα γυναίκας, δείχνει πως το ποίημα είναι ερωτικό.

3 Η πιο δυνατή στροφή του ποιήματος κατά την γνώμη μου είναι η τελευταία. Δείχνει με πολύ ωραίο τρόπο τι αισθάνεται για την Μαρίνα… (δηλ. τον μεγάλο του έρωτα..) Η πιο δυνατή στροφή του ποιήματος κατά την γνώμη μου είναι η τελευταία. Δείχνει με πολύ ωραίο τρόπο τι αισθάνεται για την Μαρίνα… (δηλ. τον μεγάλο του έρωτα..)

4 Οι αισθήσεις που μου κινητοποιεί ο ποιητής είναι η όσφρηση και η όραση. Οι αισθήσεις που μου κινητοποιεί ο ποιητής είναι η όσφρηση και η όραση. Αν ήμουν σκηνοθέτης θα έβαζα τον ηθοποιό να κάθεται σε μια βεράντα με γλάστρες από δυόσμο και βασιλικό, βράδυ, να κοιτάζει τα αστέρια και να αναπολεί την αγαπημένη του. Αν ήμουν σκηνοθέτης θα έβαζα τον ηθοποιό να κάθεται σε μια βεράντα με γλάστρες από δυόσμο και βασιλικό, βράδυ, να κοιτάζει τα αστέρια και να αναπολεί την αγαπημένη του.

5 Το ποίημα έχει μέτρο και ομοιοκαταληξία. Το ποίημα έχει μέτρο και ομοιοκαταληξία. Η γλώσσα του ποιήματος είναι δημοτική και με αυτόν τον τρόπο δείχνει πόσο απλή και μεγαλειώδης είναι η αγάπη του για την Μαρίνα. Η γλώσσα του ποιήματος είναι δημοτική και με αυτόν τον τρόπο δείχνει πόσο απλή και μεγαλειώδης είναι η αγάπη του για την Μαρίνα.

6 Όταν πρωτοδιάβασα το ποίημα, με έκανε να νοιώσω την αγάπη του ποιητή για την Μαρίνα, καθώς και να καταλάβω πόσο αληθινός είναι ο έρωτας του γι’αυτή. Όταν πρωτοδιάβασα το ποίημα, με έκανε να νοιώσω την αγάπη του ποιητή για την Μαρίνα, καθώς και να καταλάβω πόσο αληθινός είναι ο έρωτας του γι’αυτή. Το ποίημα αυτό μου θύμισε κάποιο άτομο που με έκανε να νοιώσω πράγματα που δεν είχα ξανανιώσει… και πως είναι να νοιάζεσαι για κάποιον με ανιδιοτέλεια. Το ποίημα αυτό μου θύμισε κάποιο άτομο που με έκανε να νοιώσω πράγματα που δεν είχα ξανανιώσει… και πως είναι να νοιάζεσαι για κάποιον με ανιδιοτέλεια.


Κατέβασμα ppt "ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ… ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ… ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΡΙΝΑ. Ο ποιητής μέσα από το ποίημα αυτό δείχνει πόσο σημαντική είναι η Μαρίνα γι’αυτόν και πόσο πολύ την ποθεί."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google