Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ
ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ:ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΧΡΙΣΤΟΦΗ

2 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

3 Η ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΕΊΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ
Η Αμμόχωστος είναι μια πόλη στην Κύπρο και βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού. Αναφέρεται με το όνομα αυτό, που σημαίνει κυριολεκτικά την πόλη τη χωμένη στην άμμο, από τον 4ο μ .Χ . αιώνα. Και πράγματι, η Αμμόχωστος υπήρξε παγκόσμια γνωστό τουριστικό θέρετρο, μεταξύ του 1960 και 1974, λόγω της αμμώδους παραλίας της. Οι παραλίες της είναι σαν όνειρο και οι θάλασσες της σαν να ήταν τεράστιες πισίνες.

4 Μετά από την τουρκική εισβολή μετακόμισαν αλλού η μαμά μου και η οικογένεια της. Μετά γράφτηκε ένα τραγούδι για την Αμμόχωστο που το έγραψε ο Στέλιος Χιώτης : Περπατώ του δρόμου η άκρη είναι μακριά θολωμένο δάκρυ, αίμα στάζει η καρδιά μοναξιά είσαι απέραντη σαν λίμνη έρημος χωρίς σκιά μάνα εσύ έχεις την λύπη τη σιωπή για συντροφιά Τραγουδάω για μια πόλη που `χω μέσα στην καρδιά τραγουδάω για μια πόλη κόρη στην ακρογιαλιά Χώμα που περπάτησα γη που νοσταλγώ χώμα που μ’ ανάστησες Αμμόχωστος

5

6 ΑΘΗΕΝΟΥ

7 Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΕΝΟΥ

8 Η ΑΘΗΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΜΟΥ
Η Αθηένου είναι κωμόπολη στην επαρχία Λάρνακας στην Κύπρο . Η Αθηένου παλιά γραφόταν έτσι (Αθηαίνου) . Το 2001 η Αθηένου είχε πληθυσμό κατοίκους . Στην Αθηένου υπάρχει μια θερμαινόμενη πισίνα ,ένα δημοτικό και ένα γυμνάσιο όχι όμως λύκειο , έτσι τα παιδιά αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Λάρνακα .


Κατέβασμα ppt "ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google