Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εκπαιδευτικό μάθημα Διεξαγωγή Προηγμένης αναζήτησης στο EBSCOhost Πεδία εύρεσης βάσει οδηγιών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εκπαιδευτικό μάθημα Διεξαγωγή Προηγμένης αναζήτησης στο EBSCOhost Πεδία εύρεσης βάσει οδηγιών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εκπαιδευτικό μάθημα Διεξαγωγή Προηγμένης αναζήτησης στο EBSCOhost Πεδία εύρεσης βάσει οδηγιών http://support.ebsco.com/training/resources.php

2 Καλωσήρθατε στο εκπαιδευτικό μάθημα της EBSCO με θέμα Διεξαγωγή Προηγμένης αναζήτησης βάσει οδηγιών, στο EBSCOhost. Σε αυτό το εκπαιδευτικό μάθημα, θα εξετάσουμε τη διεξαγωγή Προηγμένης αναζήτησης στο EBSCOhost, χρησιμοποιώντας τα πεδία Εύρεση βάσει οδηγιών, καθώς και τον ορισμό κριτηριών περιορισμού και επέκτασης αναζήτησης.

3 Η αναζήτηση βάσει οδηγιών σας επιτρέπει να αναζητάτε ταυτόχρονα διαφορετικούς όρους σε διάφορα πεδία παραπομπών άρθρων. Ξεκινήστε πληκτρολογώντας έναν όρο αναζήτησης στο πρώτο πεδίο Εύρεση και, στη συνέχεια, επιλέξτε πεδίο(α) αναζήτησης από την αναπτυσσόμενη λίστα, όπως για παράδειγμα Subject Terms (Όροι θεμάτων).

4 Κατευθύνετε την αναζήτησή σας χρησιμοποιώντας ένα δεύτερο όρο και επιλέξτε το πεδίο All Text (Όλο το κείμενο) ώστε το EBSCOhost να ερευνήσει το πλήρες κείμενο όλων των άρθρων για τον όρο που αναζητάτε. Σημείωση: Μπορείτε επίσης να πραγματοποιείτε αναζητήσεις γραμμών εντολών χρησιμοποιώντας τις συντομογραφίες του αντίστοιχου πεδίου, π.χ., SO αντί για Journal Name, πριν από τον όρο αναζήτησης που έχετε πληκτρολογήσει στο πεδίο Εύρεση.

5 Στην περιοχή Επιλογές αναζήτησης, η Οθόνη προηγμένης αναζήτησης παρέχει πρόσθετα κριτήρια περιορισμού αναζήτησης για ακόμη πιο σύνθετο περιορισμό των αποτελεσμάτων. Για παράδειγμα, μπορείτε να περιορίσετε τα αποτελέσματα σε άρθρα με Πλήρες κείμενο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Κάντε κλικ στο Αναζήτηση για να δείτε τη Λίστα αποτελεσμάτων.

6 Εμφανίζεται η Λίστα αποτελεσμάτων και προβάλλει κατά προεπιλογή Όλα τα αποτελέσματα. Είναι εύκολο να περιορίσετε τα αποτελέσματά σας χρησιμοποιώντας τα κριτήρια περιορισμού αναζήτησης στο Βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων σας στα αριστερά. Η Λίστα αποτελεσμάτων μπορεί επίσης να ρυθμιστεί προκειμένου να εμφανίζει τα αποτελέσματα ανά τύπο πηγής, όπως Ακαδημαϊκά περιοδικά, Περιοδικά ή Εφημερίδες, κάνοντας κλικ στα πλαίσια επιλογής δίπλα στον επιθυμητό τύπο πηγής και κάνοντας κλικ στο Update (Ενημέρωση). Μπορείτε να προβάλλετε τους όρους αναζήτησής σας, τυχόν κριτήρια περιορισμού ή επέκτασης αναζήτησης που ισχύουν, καθώς και τους επιλεγμένους όρους θεμάτων στη Δυναμική λίστα όρων αναζήτησης πάνω από τα κριτήρια περιορισμού αναζήτησης.

7 Μπορείτε να εκτυπώσετε, να στείλετε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να αποθηκεύσετε, να παραθέσετε ή να εξαγάγετε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα από τo Λεπτομερές αρχείο, κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο τίτλου. Για να εκτυπώσετε, να στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να αποθηκεύσετε, να παραθέσετε ή να εξαγάγετε πολλαπλά αποτελέσματα, προσθέστε τα στο φάκελο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κατάλληλο εικονίδιο μέσα στο φάκελο. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα περιεχόμενα του Φακέλου κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο Εγγραφή και, στη συνέχεια, δημιουργώντας έναν προσωπικό (Το δικό μου EBSCOhost) λογαριασμό φακέλου χωρίς καμία χρέωση.

8 Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Βοήθεια για να προβάλετε το πλήρες ηλεκτρονικό σύστημα Βοήθειας.

9 Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη Διαδικτυακή τοποθεσία υποστήριξης της EBSCO http://support.ebsco.com


Κατέβασμα ppt "Εκπαιδευτικό μάθημα Διεξαγωγή Προηγμένης αναζήτησης στο EBSCOhost Πεδία εύρεσης βάσει οδηγιών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google