Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ιδέες για πιο… Οικολογικά Χριστούγεννα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ιδέες για πιο… Οικολογικά Χριστούγεννα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ιδέες για πιο… Οικολογικά Χριστούγεννα
Πράσινα Χριστούγεννα Ιδέες για πιο… Οικολογικά Χριστούγεννα

2 Ξέρετε ότι... Κάθε χρόνο, κατά τις γιορτές, παράγουμε εκατομμύρια κιλά επιπλέον απορριμμάτων από τις συσκευασίες των φαγητών, των ποτών και των δώρων, από τις ευχετήριες κάρτες και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Από τα απορρίμματα των γιορτών που παράγονται σε όλο τον κόσμο, μόνο το 12% θα ανακυκλωθεί. Από τα εκατομμύρια των χριστουγεννιάτικων δέντρων που θα στολιστούν, μόνο το 20% θα ανακυκλωθεί. Για τα εκατομμύρια των ευχετήριων κάρτων που αποστέλλονται «θυσιάζονται» χιλιάδες δέντρα.

3 Ιδέες για ... πράσινα Χριστούγεννα
Φέτος ας προσπαθήσουμε να μειώσουμε τον τεράστιο αυτό όγκο απορριμμάτων...

4 Χριστουγεννιάτικο δέντρο και στολίδια
Αν θα στολίσουμε αληθινό δέντρο, μπορούμε να αγοράσουμε ένα με ρίζες (μέσα σε γλάστρα) ώστε να το φυτέψουμε στον κήπο μας μετά τις γιορτές. Μπορούμε επίσης να στολίσουμε ένα ψεύτικο δέντρο, το οποίο θα έχουμε για πολλά χρόνια. Ακόμα μπορούμε να στολίσουμε ένα μεγάλο φυτό εσωτερικού χώρου αντί να αγοράσουμε δέντρο. Τα φώτα που θα χρησιμοποιήσουμε για το δέντρο καλύτερα να είναι χαμηλής ενέργειας. Θα πρέπει να τα ανάβουμε μόνο όταν χρειάζεται και όχι συνέχεια. Αν θα αγοράσουμε στολίδια, καλύτερα να αγοράσουμε στολίδια που δεν σπάζουν ή χαλούν εύκολα για να τα έχουμε για πολλά χρόνια. Ακόμα καλύτερα μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας τα στολίδια του δέντρου χρησιμοποιώντας παλιές κάρτες, ξηρούς καρπούς και αποξηραμμένα άνθη, κουκουνάρια... και πολλή φαντασία

5 Κάρτες Μπορούμε να αγοράσουμε ευχετήριες κάρτες από ανακυκλωμένο χαρτί. Μπορούμε να στείλουμε τις ευχές μας ηλεκτρονικά, μέσω του διαδικτύου (e-cards), ή και μέσω του κινητού μας. Μπορούμε να φυλάξουμε τις κάρτες που θα πάρουμε ώστε να τις χρησιμοποιήσουμε του χρόνου για να φτιάξουμε πρωτότυπα στολίδια.

6 Δώρα Μπορούμε να αγοράσουμε δώρα που δεν έχουν πολλή συσκευασία (πλαστικό, χαρτόνι, κολλητική ταινία κλπ). Αν τα δώρα που θα αγοράσουμε έχουν μπαταρίες, καλύτερα να είναι επαναφορτιζόμενες. Ας κάνουμε ένα «οικολογικό» δώρο για παράδειγμα ένα φυτό, ένα ποδήλατο, μια συνδρομή, εισιτήρια θεάτρου, κουπόνια κλπ. Αν θα αγοράσουμε παιχνίδια, καλύτερα να επιλέξουμε παιχνίδια που δεν σπάζουν εύκολα. Αντί να σχίσουμε τα χαρτιά περιτυλίγματος από τα δώρα που θα πάρουμε, ας τα φυλάξουμε για να τυλίξουμε δώρα του χρόνου. Για να τυλίξουμε τα δώρα μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε ανακυκλωμένο χαρτί. Αν από τα δώρα που θα πάρουμε υπάρχουν κάποια που δεν τα θέλουμε, ας τα δώσουμε σε άλλους που δεν έχουν πάρει δώρα, χαρίζοντάς τους συγχρόνως και χαρά.

7 Πάρτυ Αν θα έχουμε καλεσμένους καλύτερα να μην χρησιμοποιήσουμε πλαστικά πιάτα και ποτήρια. Μετά το πάρτυ ας ανακυκλώσουμε τις μπουκάλες και τα τενεκεδάκια που έχουν μαζευτεί, αντί να τα πετάξουμε.

8 Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα!


Κατέβασμα ppt "Ιδέες για πιο… Οικολογικά Χριστούγεννα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google