Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το επάγγελμα είναι Α ) η ιδιαίτερη και συστηματική ενασχόληση του ανθρώπου με ένα συγκεκριμένο αντικείμενο Β ) με σκοπό την κάλυψη βιοποριστικών αναγκών,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το επάγγελμα είναι Α ) η ιδιαίτερη και συστηματική ενασχόληση του ανθρώπου με ένα συγκεκριμένο αντικείμενο Β ) με σκοπό την κάλυψη βιοποριστικών αναγκών,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το επάγγελμα είναι Α ) η ιδιαίτερη και συστηματική ενασχόληση του ανθρώπου με ένα συγκεκριμένο αντικείμενο Β ) με σκοπό την κάλυψη βιοποριστικών αναγκών, την ικανοποίηση εσωτερικών αναζητήσεων και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Για αυτό στο σχεδιασμό της σταδιοδρομίας και στην επιλογή σπουδών και επαγγέλματος παίζει σημαντικό ρόλο η έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση για τα επαγγέλματα και όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την άσκησή τους. Παρακάτω θα γνωρίσετε μια σειρά από επαγγέλματα, μαθαίνοντας για την φύση του επαγγέλματος, τις συνθήκες εργασίας και την εκπαίδευση που χρειάζεται.

2

3

4 Ο πιλότος αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση μικρών ή μεγάλων αεροσκαφών και ελικοπτέρων της πολεμικής ή πολιτικής αεροπορίας. Είναι ένα επάγγελμα που προσφέρει τη δυνατότητα στον πιλότο να ταξιδεύει πολύ, να αμείβεται πολύ καλά και να απολαμβάνει ορισμένες ειδικές παροχές.

5 . Είναι ένα επάγγελμα που προσφέρει τη δυνατότητα στον πιλότο να ταξιδεύει πολύ, να αμείβεται πολύ καλά και να απολαμβάνει ορισμένες ειδικές παροχές

6  Καθήκον του πιλότου της πολιτικής αεροπορίας είναι η πλοήγηση αεροσκαφών της αεροπορικής εταιρείας.  έλεγχο των εγγράφων που πρέπει να συμπληρωθούν πριν από κάθε πτήση και που αφορούν κυρίως τον τεχνικό έλεγχο των αεροπλάνων.  οδηγίες στους επιβάτες αν χρειαστεί να εκτελέσει ανώμαλη προσγείωση ή αν πρόκειται να συναντήσουν κακοκαιρία.  έλεγχο του πίνακα ελέγχου πριν το ξεκίνημα της πτήσης.  παρακολούθηση του πίνακα ελέγχου και των δεδομένων του ραντάρ κατά τη διάρκεια της πτήσης.  συχνή επικοινωνία με τους πύργους ελέγχου των αεροδρομίων.

7 Τα κυριότερα χαρακτηριστικά που απαιτούνται από τον πιλότο είναι:

8

9 Σήμερα λόγω της δημιουργίας πολλών νέων εταιριών προσφέρονται αρκετές ευκαιρίες για καταρτισμένους και καλά εκπαιδευμένους πιλότους. Για να εξασκεί κάποιος το επάγγελμα του πιλότου απαιτείται η συνεχής επιβεβαίωση των ικανοτήτων - δεξιοτήτων, μέσω αυστηρών ελέγχων που διεξάγονται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε επίπεδο κατάρτισης, γνώσεων αλλά και υγείας. Πέραν των πιο πάνω, το επάγγελμα του πιλότου απαιτεί την συνεχή διατήρηση της ψυχικής του ισορροπίας και της σωματικής υγείας κατά τη διάρκεια της καθημερινής τους ζωής. Ο αρχικός μισθός ενός πιλότου είναι 60.000 ευρώ το χρόνο και μπορεί να φτάσει τα 180.000 ευρώ για τους πιλότους που πετάνε τα πολύ μεγάλα αεροσκάφη.

10

11

12

13 Για την άσκηση του επαγγέλματος απαιτείται πτυχίο τμήματος Πληροφορικής ή Μηχανικού Υπολογιστών των Α.Ε.Ι. ή των Τ.Ε.Ι. Επίσης, ως τεχνικός υπολογιστών μπορεί κανείς να ειδικευτεί στα δημόσια και ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. και στα Τ.Ε.Ε. Η φοίτησή του στην ειδικότητα αυτή διαρκεί 4 εξάμηνα.

14 Οι προοπτικές στην αγορά εργασίας για τον τεχνικό υπολογιστών εμφανίζονται ιδιαίτερα θετικές. Ως απόφοιτος της ειδικότητας τεχνικός υπολογιστών μπορεί να δουλέψει σε:  Εταιρείες παραγωγής και εμπορίας software και hardware  Εταιρείες Τηλεπικοινωνιών  Εταιρείες κινητής τηλεφωνίας  Εταιρείες εγκατάστασης και υποστήριξης hardware  Εκπαιδευτικούς οργανισμούς  Μηχανογραφικά κέντρα  Βιομηχανικές και Εμπορικές Επιχειρήσεις  Ελεύθερος επαγγελματίας

15

16 Το επάγγελμα του αστροναύτη διατυπώθηκε κατά τη δεκαετία του 1960 μετά την εκτόξευση στο διάστημα του πρώτου αεροσκάφους με πλήρωμα Αμερικανούς δοκιμαστές πιλότους. Σύμφωνα με τις αμερικανικές προδιαγραφές, ο αστροναύτης είναι ένας αεροπόρος που πετά σε ύψος μεγαλύτερο από 80 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη.

17 Ο αστροναύτης πρέπει να διαθέτει θάρρος, ψυχραιμία, ικανότητα να παίρνει πολύ γρήγορα αποφάσεις, εξαιρετική φυσική κατάσταση, αντοχή στην κούραση και άριστο νευρικό σύστημα.

18 Στην Ελλάδα, για να γίνει κανείς αστροναύτης μπορεί να κάνει αρχικά σπουδές ως πιλότος σε κάποια σχολή επαγγελματιών χειριστών,αφού περάσει από ειδικές ιατρικές εξετάσεις, που πιστοποιούν ότι είναι κατάλληλος από σωματική άποψη για το επάγγελμα αυτό και στη συνέχεια να προχωρήσει σε εκπαίδευση ως αστροναύτης στο εξωτερικό. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να γνωρίζει αγγλικά, να είναι απόφοιτος πανεπιστημιακής σχόλης των θετικών επιστημών και να έχει τουλάχιστον τριετή προϋπηρεσία.

19 Ο αστροναύτης μπορεί να απασχοληθεί στη NASA, στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, στη Ρωσική Υπηρεσία Διαστήματος και σε διάφορα ερευνητικά ιδρύματα, όπου πραγματοποιεί δοκιμαστικές πτήσεις, μελετά τις συνέπειες της έλλειψης βαρύτητας και μπορεί να εκπαιδεύσει δόκιμους αστροναύτες. Οι αστροναύτες του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Προγράμματος, λαμβάνουν 4.500-5.100 ευρώ το μήνα για να φτάσουν τα 5.600-6.300 ευρώ μετά την πρώτη τους πτήση στο διάστημα.

20 Ιατρός Η διάγνωση, η θεραπεία ασθενειών και γενικά η προστασία της υγείας του ανθρώπου είναι το αντικείμενο της εργασίας του γιατρού. Όλες οι ιατρικές ειδικότητες ανήκουν σε τέσσερις βασικούς κλάδους της ιατρικής επιστήμης: της παθολογίας, της χειρουργικής, της κλινικοεργαστηριακής και εργαστηριακής ιατρικής και της ψυχιατρικής.

21 Η πιστή τήρηση του «Όρκου του Ιπποκράτη» που δίνει ο γιατρός όταν αποκτήσει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, πρέπει να αποτελεί δέσμευση για το λειτούργημα που καλείται να επιτελέσει. - Ευθύνη - αγάπη - Αποφασιστικότητα - ψυχραιμία - Συνεργασία - Καλή γνώση ξένων γλωσσών - Χρήση υπολογιστή Προϋπόθεση για μια επιτυχημένη καριέρα είναι η επιστημονική κατάρτιση και η συνεχής ενημέρωσή του σχετικά με τις εξελίξεις που σημειώνονται στην ειδικότητά του.

22 Σπουδές ιατρικής μπορούν να γίνουν στην Ιατρική Σχολή των Πανεπιστημίων της χώρας μας.Η διάρκεια των σπουδών είναι 12 εξάμηνα, με εργαστηριακές και πρακτικές ασκήσεις. Οι πτυχιούχοι πριν αρχίσουν την εκπαίδευσή τους για την απόκτηση ειδικότητας πρέπει να υπηρετήσουν για ένα χρόνο σαν γενικοί ιατροί σε αγροτικό ιατρείο. Για την άσκηση επαγγέλματος είναι απαραίτητη η άδεια που χορηγείται από το Υπουργείο Υγείας. Μετά την απόκτηση άδειας οι γιατροί ειδικεύονται σε όποια αναγνωρισμένη ιατρική ειδικότητα, ύστερα από σπουδές και άσκηση τριών μέχρι και επτά ετών ανάλογα την ειδικότητα. Η πρακτική άσκηση γίνεται σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία. Οι γιατροί μπορούν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

23 Οι γιατροί μπορούν να εργαστούν στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες σε δικό τους ιατρείο στη χώρα μας ή σε χώρες τη Ευρωπαϊκής Ένωσης ή ακόμη να ασχοληθούν με την επιστημονική έρευνα στον τομέα της ειδικότητάς τους. Οι επαγγελματικές προοπτικές του κλάδου είναι αρνητικές. Η αναλογία γιατρών που αντιστοιχούν ανά κάτοικο στην Ελλάδα είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Η υπερπροσφορά εργασίας έχει δημιουργήσει πλασματική ζήτηση ιατρικών και φαρμακευτικών υπηρεσιών, που οφείλονται στις ανάγκες επιβίωσης των υποαπασχολούμενων γιατρών, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται για την υγεία του πληθυσμού.

24 Ο ακαθάριστος ετήσιος μισθός του ειδικευομένου γιατρού φθάνει μόλις τα 16.275 ευρώ.

25 Πηγές.. 1. http://lcitynews.blogspot.gr/ 2. http://edujob.gr/http://lcitynews.blogspot.gr/http://edujob.gr/ 3. http://www.edu4u.gr/ 4.https://el.wikipedia.orghttp://www.edu4u.gr/ Ομάδα.. 1.Νικολίνα Πεχλιβάνη 2.Νίκος Παντελίδης 3.Μαρία Σαχπαζίδου 4.Παύλος Μαΐδης


Κατέβασμα ppt "Το επάγγελμα είναι Α ) η ιδιαίτερη και συστηματική ενασχόληση του ανθρώπου με ένα συγκεκριμένο αντικείμενο Β ) με σκοπό την κάλυψη βιοποριστικών αναγκών,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google