Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Προσβάσεως τουρισμός στον αρχαιολογικό χώρο του Κουρίου για τα άτομα με κινητικά (ορθοπεδικά) προβλήματα Ραφαηλία Ευθυμίου Μαλακού Αλεξάνδρου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Προσβάσεως τουρισμός στον αρχαιολογικό χώρο του Κουρίου για τα άτομα με κινητικά (ορθοπεδικά) προβλήματα Ραφαηλία Ευθυμίου Μαλακού Αλεξάνδρου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Προσβάσεως τουρισμός στον αρχαιολογικό χώρο του Κουρίου για τα άτομα με κινητικά (ορθοπεδικά) προβλήματα Ραφαηλία Ευθυμίου Μαλακού Αλεξάνδρου

2 Χαρακτηριστικά και δυσκολίες ατόμων με κινητική αναπηρία: -Περιορισμένη φυσιολογική κινητικότητα του ατόμου -αντιμετωπίζουν σημαντικές διακρίσεις στην εύρεση εργασίας και την απόκτηση προώθησης των ευκαιριών - πόνοι στα πόδια, σπόνδυλο (αναλόγως που είναι το πρόβλημα) - ανάγκη για φυσιοθεραπείες, ασκήσεις για βοήθεια στους μυς, κόκκαλα

3 Ζητούμενο Στο μάθημα «Σχεδιασμός για όλους» μας ζητήθηκε να αναπτύξουμε ανθρωποκεντρικές λύσεις και να δημιουργήσουμε μια εφαρμογή που θα μπορεί ο χρήστης με κινητικές δυσκολίες να επισκεφτεί το Κούριο από οπουδήποτε.

4 Στόχος Ο στόχος μας ήταν να κάνουμε μια εφαρμογή που να υποστηρίζεται από Android συσκευές. Μέσα από αυτή ο χρήστης θα μπορεί να περιηγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο μέσα από εικόνες.

5 Επισπευτήκαμε το Κούριο 2-3 φορές. Παρατηρήσαμε και αξιολογήσαμε τον χώρο σχετικά με την αναπηρία μας και την προσβασιμότητα που παρέχει στα τροχοκαθήσματα. Κάναμε μια έρευνα με την βοήθεια των επισκεπτών που βρήκαμε εκεί και του προσωπικού

6 Δώσαμε ερωτηματολόγια σε άτομα με ορθοπεδικά προβλήματα στα πόδια για να αντλήσουμε τα προβλήματα τους (άτομα που έχουν επισπευτεί έστω και μια φορά το Κούριο)

7 Βάση αυτόν των ερωτηματολόγιων αναλύσαμε τα προβλήματα όλα και γράψαμε τα στατιστικά στοιχεία.

8 Και μετά δημιουργήσαμε τα personas:

9 Κάναμε τα πρωτότυπα χαμηλής πιστότητας:

10 Και ακολούθως υψηλής πιστότητας:

11 HTA 1. Application 2. Πατήστε είσοδος 3. Πατήστε next για να συνεχίσετε 4. Πατήστε πάνω στην εικόνα για να εμφανιστεί μια άλλη εικόνα (animation). 4.1 Πατήστε next για να προχωρήσετε 4.2 Πατήστε prev για να πατέ πίσω

12 Αξιολόγηση Στο τελικό στάδιο της μελέτης μας, ετοιμάσαμε το έντυπο συγκατάθεσης αξιολόγησης και το ΗΤΑ της εφαρμογής που δόθηκαν στον χρήστη. H εφαρμογή δοκιμάστηκε από τον χρήστη επάνω στον ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσα από ένα παράθυρο με διαστάσεις android phone ακλουθώντας τις οδηγίες που του δόθηκαν.

13 For more visit: http://kinitikianapiria.weebly.com/

14 Thanks for the attention!


Κατέβασμα ppt "Προσβάσεως τουρισμός στον αρχαιολογικό χώρο του Κουρίου για τα άτομα με κινητικά (ορθοπεδικά) προβλήματα Ραφαηλία Ευθυμίου Μαλακού Αλεξάνδρου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google