Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΡΙΚΕΛΛΥ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑ Δ΄2. ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΛΥΚΟΣ Ο Λύκος (Canis lupus) είναι θηλαστικό της τάξης των Σαρκοφάγων. Έχει κοινή καταγωγή με τον σκύλο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΡΙΚΕΛΛΥ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑ Δ΄2. ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΛΥΚΟΣ Ο Λύκος (Canis lupus) είναι θηλαστικό της τάξης των Σαρκοφάγων. Έχει κοινή καταγωγή με τον σκύλο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΡΙΚΕΛΛΥ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑ Δ΄2

2 ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΥΚΟ

3 ΛΥΚΟΣ Ο Λύκος (Canis lupus) είναι θηλαστικό της τάξης των Σαρκοφάγων. Έχει κοινή καταγωγή με τον σκύλο και θεωρείται πρόγονος όλων των ειδών σκύλων που υπάρχουν σήμερα. Οι λύκοι ήταν κάποτε άφθονοι και κατοικούσαν σε όλη σχεδόν τη Βόρεια Αμερική, την Ευρασία και τη Μέση Ανατολή, και έως πριν λίγους αιώνες ήταν το θηλαστικό με τη μεγαλύτερη γεωγραφική εξάπλωση στη Γη. θηλαστικόσκύλοΒόρεια ΑμερικήΕυρασίαΜέση Ανατολή θηλαστικόσκύλοΒόρεια ΑμερικήΕυρασίαΜέση Ανατολή

4 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Επικράτεια: ΕΕΕΕ υυυυ κκκκ αααα ρρρρ υυυυ ωωωω ττττ ιιιι κκκκ άάάάΒασίλειο: ΖΖΖΖ ώώώώ αααα (Animalia) Συνομοταξία: ΧΧΧΧ οοοο ρρρρ δδδδ ωωωω ττττ άάάά(Chordata) Ομοταξία: ΘΘΘΘ ηηηη λλλλ αααα σσσσ ττττ ιιιι κκκκ άάάά(Mammalia) Τάξη: ΣΣΣΣ αααα ρρρρ κκκκ οοοο φφφφ άάάά γγγγ αααα(Carnivora) Οικογένεια: ΚΚΚΚ υυυυ νννν ίίίί δδδδ εεεε ςςςς(Canidae) Γένος: ΚΚΚΚ ύύύύ ωωωω νννν (Canis) Είδος:C. lupus

5 Τροφη Ο λύκος τρέφεται κυρίως με άγρια φυτοφάγα (ελάφι, ζαρκάδι, αγριογούρουνο, αγριόγιδο), διάφορα μικρά θηλαστικά, τρωκτικά και κτηνοτροφικά ζώα (πρόβατα, γίδια). Τρώει όμως και φρούτα όπως σταφύλια, μούρα και σύκα.

6 ΑΠΟ ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Οι κυριότεροι λόγοι είναι: Οι κυριότεροι λόγοι είναι: Μειώθηκαν σημαντικά οι δασικές εκτάσεις όπου μπορεί να ζήσει: από πυρκαγιές, από διάφορα τεχνικά έργα που γίνονται ( δρόμοι, κτίρια κ.λ.π), από την παράνομη υλοτομία. Η ανθρώπινη παρουσία και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Λιγόστεψε η τροφή του γιατί πολλά από τα θηράματά του μειώθηκαν από το παράνομο κυνήγι και τα φυτοφάρμακα. Κάποιοι κυνηγοί όταν συναντήσουν λύκο, βρίσκουν την ευκαιρία να εξασκηθούν στο σημάδι.

7 Cartoon

8 Αστείο Βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=f5EnI6G ohZU http://www.youtube.com/watch?v=f5EnI6G ohZU

9


Κατέβασμα ppt "ΜΑΡΙΚΕΛΛΥ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑ Δ΄2. ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΛΥΚΟΣ Ο Λύκος (Canis lupus) είναι θηλαστικό της τάξης των Σαρκοφάγων. Έχει κοινή καταγωγή με τον σκύλο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google