Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ. Αλλαγές κανονισμών  Πέντε αλλαγές στους κανονισμούς του μπάσκετ θα εφαρμοστούν από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Βασικότερη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ. Αλλαγές κανονισμών  Πέντε αλλαγές στους κανονισμούς του μπάσκετ θα εφαρμοστούν από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Βασικότερη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

2 Αλλαγές κανονισμών  Πέντε αλλαγές στους κανονισμούς του μπάσκετ θα εφαρμοστούν από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Βασικότερη όλων είναι η απόσταση της γραμμής τριών πόντων από το καλάθι. Το τρίποντο πλέον θα είναι στα 6,75 δηλαδή μισό μέτρο πιο μακριά από ότι ήταν μέχρι σήμερα.  Επίσης, σημαντική αλλαγή έχει να κάνει με το χρονόμετρο των 24 δευτερολέπτων όταν σημειώνεται φάουλ και η επαναφορά είναι από την επίθεση. Η ανανέωση του χρόνου καταργείται και πλέον θα παίζεται ο χρόνος που απολείπεται, εκτός αν αυτός είναι μικρότερος των 14 δευτερολέπτων. Αν συμβαίνει αυτό τότε το χρονόμετρο θα ρυθμίζεται στα 14’’ για την εκδήλωση επίθεσης.

3 1η αλλαγή  Άρθρο 2.2.3 Γραμμή Ελευθέρων βολών και Περιοχή 3 Δευτερολέπτων  Η περιοχή των 3 δευτερολέπτων θα είναι οι ορθογώνιες περιοχές που είναι σημειωμένες στο παρκέ.  Σημείωση: Η περιοχή των 3 δευτερολέπτων θα είναι πλέον ορθογώνια (όχι πια τραπεζοειδής).

4 2η αλλαγή  Άρθρο 2.2.4 Γραμμή Τριών Πόντων  Η απόσταση της γραμμής των τριών πόντων θα είναι 6,75μ (και όχι όπως τώρα 6,25μ)

5 3η αλλαγή  Άρθρο 2.2.7 Ημικύκλια όπου δε χρεώνεται το επιθετικό φάουλ  Τα ημικύκλια όπου δε χρεώνεται το επιθετικό φάουλ θα σημειώνονται στο παρκέ, κάτω από τα καλάθια. Η απόσταση από την εσωτερική άκρη των ημικυκλίων θα είναι 1,25μ από το κέντρο του καλαθιού (πάνω στο έδαφος). Επιθετικό φάουλ δε θα σφυρίζεται ποτέ αν η επαφή του επιθετικού παίκτη γίνεται με τον αμυντικό που βρίσκεται μέσα σε αυτό το ημικύκλιο.

6 4η αλλαγή  Άρθρο 2.2.6 Πλάγιες γραμμές επαναφοράς  Οι δύο (2) μικρές γραμμές θα πρέπει να σημειωθούν εκτός γηπέδου, στην απέναντι πλευρά από τη γραμματεία και τους πάγκους των ομάδων, με την εξωτερική πλευρά σε απόσταση  8,325μ από την εσωτερική άκρη των τελικών γραμμών, με άλλα λόγια στο ίδιο επίπεδο με την κορυφή της γραμμής τριών πόντων. Κατά τη διάρκεια των δύο (2) τελευταίων λεπτών του αγώνα και της παράτασης, μετά από τάιμ άουτ που χρεώνεται στην ομάδα που έχει κατοχή της μπάλας στην άμυνά της, η επακόλουθη επαναφορά θα γίνεται από την πλευρά απέναντι από τη γραμματεία, από την “πλάγια γραμμή επαναφοράς” και όχι από την προέκταση της γραμμής του κέντρου όπως τώρα.

7 5η αλλαγή  Άρθρο 29 Εικοσιτέσσερα δευτερόλεπτα  Εάν η επαναφορά γίνεται από την άμυνα, εάν απαιτείται από τους σχετικούς κανονισμούς, το 24άρι ρολόι θα επανατοποθετείται στα 24 δευτερόλεπτα. Εάν η επαναφορά γίνεται στην επίθεση, εάν απαιτείται από τους σχετικούς κανονισμούς, το 24άρι ρολόι θα ρυθμίζεται ως εξής: - Εάν 14 και άνω δευτερόλεπτα εμφανίζονται στο 24άρι τη στιγμή που σταμάτησε ο αγώνας, το 24άρι δε θα ξεκινάει από την αρχή και θα μένει ως έχει.  - Εάν 13 και κάτω δευτερόλεπτα εμφανίζονται στο 24άρι τη στιγμή που σταμάτησε ο αγώνας, το 24άρι θα ρυθμίζεται στα 14 δευτερόλεπτα.


Κατέβασμα ppt "ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ. Αλλαγές κανονισμών  Πέντε αλλαγές στους κανονισμούς του μπάσκετ θα εφαρμοστούν από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Βασικότερη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google