Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βόρεια Αμερική Πού βρίσκεται; Στο Βόρειο ημισφαίριο. Στο Βόρειο ημισφαίριο. Στα δυτικά της βρίσκεται ο Ειρηνικός ωκεανός και ανατολικά της ο Ατλαντικός.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βόρεια Αμερική Πού βρίσκεται; Στο Βόρειο ημισφαίριο. Στο Βόρειο ημισφαίριο. Στα δυτικά της βρίσκεται ο Ειρηνικός ωκεανός και ανατολικά της ο Ατλαντικός."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Βόρεια Αμερική

3 Πού βρίσκεται; Στο Βόρειο ημισφαίριο. Στο Βόρειο ημισφαίριο. Στα δυτικά της βρίσκεται ο Ειρηνικός ωκεανός και ανατολικά της ο Ατλαντικός. Στα δυτικά της βρίσκεται ο Ειρηνικός ωκεανός και ανατολικά της ο Ατλαντικός. Στα βόρειά της βρίσκεται ο παγωμένος Αρκτικός ωκεανός. Στα βόρειά της βρίσκεται ο παγωμένος Αρκτικός ωκεανός.

4 Κράτη της Βόρειας Αμερικής Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες Καναδάς Καναδάς Μεξικό Μεξικό

5 Οι άνθρωποι Πολλοί και διαφορετικοί. Πολλοί και διαφορετικοί. Οι αυτόχθονες ή Ινδιάνοι. Συνεχίζουν και υπάρχουν και σήμερα. Οι αυτόχθονες ή Ινδιάνοι. Συνεχίζουν και υπάρχουν και σήμερα. Όλοι οι υπόλοιποι ήρθαν από άλλες ηπείρους. Όλοι οι υπόλοιποι ήρθαν από άλλες ηπείρους. Δεν έχουν το ίδιο χρώμα δέρματος και μαλλιών. Δεν έχουν το ίδιο χρώμα δέρματος και μαλλιών. Οι περισσότεροι μιλούν τα αγγλικά, ακολουθούν τα Ισπανικά και τα Γαλλικά. Οι περισσότεροι μιλούν τα αγγλικά, ακολουθούν τα Ισπανικά και τα Γαλλικά.

6 Το κλίμα Είναι πολύ ψυχρό στα βόρεια, στον Καναδά, στην Αλάσκα και τη Γροιλανδία. Είναι πολύ ψυχρό στα βόρεια, στον Καναδά, στην Αλάσκα και τη Γροιλανδία. Στο νότο, όπως στη Φλόριντα και το Μεξικό, έχει περισσότερη ζέστη και ακόμη περισσότερη για αυτούς που βρίσκονται κοντά στον Ισημερινό. Στο νότο, όπως στη Φλόριντα και το Μεξικό, έχει περισσότερη ζέστη και ακόμη περισσότερη για αυτούς που βρίσκονται κοντά στον Ισημερινό.

7 Τα ζώα (πανίδα) Χαρακτηριστικός είναι ο βούβαλος ή βίσωνας που ζει μόνο εδώ. Προτιμά τα απέραντα λιβάδια στα κεντρικά τμήματα της Βόρειας Αμερικής. Χαρακτηριστικός είναι ο βούβαλος ή βίσωνας που ζει μόνο εδώ. Προτιμά τα απέραντα λιβάδια στα κεντρικά τμήματα της Βόρειας Αμερικής.

8 Αξιοπρόσεκτα!! Είναι πολύ ανεπτυγμένη τεχνολογικά ! Είναι πολύ ανεπτυγμένη τεχνολογικά !

9 Έτοιμοι για ερωτήσεις;

10 1. Πού βρίσκεται η Βόρεια Αμερική;

11 2. Το κύριο χαρακτηριστικό της; A. Κάνει ζέστη όλο το χρόνο B. Είναι πολύ μεγάλη ήπειρος C. Ζούμε εμείς εδώ D. Είναι ακατοίκητη E. Οι Ηνωμένες Πολιτείες

12 3. Ποιος ονομάζεται ο ωκεανός; A. Ινδικός B. Ατλαντικός C. Αρκτικός D. Ειρηνικός

13 4. Πού συναντούμε τον βίσωνα; A. Στις βόρειες παγωμένες εκτάσεις B. Στο ζεστό νότο C. Δεν ζει στη Βόρεια Αμερική D. Σε καταπράσινα λιβάδια

14 5. Ποια χώρα δεν βρίσκεται στη Βόρεια Αμερική; A. ΗΠΑ B. Μεξικό C. Κίνα D. Καναδάς

15 6. Ποιο από τα παρακάτω παιδιά θα ήταν πιο πιθανό να συναντούσατε πρώτο στη Β. Αμερική;

16 7. Αυτή είναι η Αλάσκα, στο βόρειο άκρο της Βόρειας Αμερικής. Το κλίμα της θα είναι….. A. Ζεστό B. Ψυχρό C. Ανάλογα με την εποχή, ζεστό ή ψυχρό. D. Δεν υπάρχει κλίμα εκεί.

17 8. Γιατί στις νότιες περιοχές της Βόρειας Αμερικής το κλίμα είναι ζεστό; A. Υπάρχουν πολλές παραλίες B. Υπάρχουν πολλά πορτοκάλια C. Έχει πολλούς Μεξικάνους D. Βρίσκεται κοντά ο Ισημερινός

18 9. Ποια χώρα αντιπροσωπεύει αυτή η σημαία; A. Το Μεξικό B. Τις Ηνωμένες Πολιτείες C. Τον Καναδά D. Τη Βόρεια Αμερική

19 10. Πού βρίσκονται οι ΗΠΑ;

20 Μπράβο !


Κατέβασμα ppt "Βόρεια Αμερική Πού βρίσκεται; Στο Βόρειο ημισφαίριο. Στο Βόρειο ημισφαίριο. Στα δυτικά της βρίσκεται ο Ειρηνικός ωκεανός και ανατολικά της ο Ατλαντικός."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google