Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η αφορμή: Η δολοφονία του Φραγκίσκου Φερδινάνδου, διαδόχου της Αυστροουγγαρίας στο Σεράγεβο της Βοσνίας έναν Σέρβο εθνικής τον Ιούνιο 1914.οσνίας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η αφορμή: Η δολοφονία του Φραγκίσκου Φερδινάνδου, διαδόχου της Αυστροουγγαρίας στο Σεράγεβο της Βοσνίας έναν Σέρβο εθνικής τον Ιούνιο 1914.οσνίας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3

4

5 Η αφορμή: Η δολοφονία του Φραγκίσκου Φερδινάνδου, διαδόχου της Αυστροουγγαρίας στο Σεράγεβο της Βοσνίας έναν Σέρβο εθνικής τον Ιούνιο 1914.οσνίας Τα κύρια μέτωπα: -Το δυτικό: Γερμανοί εναντίον Γάλλων σε χαρακώματα χιλιάδων χιλιομέτρων. - Το ανατολικό: Γερμανοί εναντίον Ρώσων στην Πρωσία. Σημαντικές εξελίξεις: -Το 1914 η Οθωμανική αυτοκρατορία εισήλθε στον πόλεμο ως σύμμαχος της Γερμανίας. Το 1915 το ίδιο έκανε και η Βουλγαρία. - Το 1915 η Ιταλία αποχώρισε από την Τριπλή Συμμαχία και προσχώρησε στην Αντάντ. -Το 1917 στη Ρωσία έγινε σοσιαλιστική επανάσταση, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει η Ρωσία από τον πόλεμο. - Το 1917 η Ελλάδα εισήλθε στον πόλεμο ως σύμμαχος της Αντάντ. - Το 1917 συμμάχησαν με την Αντάντ οι ΗΠΑ. Η αφορμή: Η δολοφονία του Φραγκίσκου Φερδινάνδου, διαδόχου της Αυστροουγγαρίας στο Σεράγεβο της Βοσνίας έναν Σέρβο εθνικής τον Ιούνιο 1914.οσνίας Τα κύρια μέτωπα: -Το δυτικό: Γερμανοί εναντίον Γάλλων σε χαρακώματα χιλιάδων χιλιομέτρων. - Το ανατολικό: Γερμανοί εναντίον Ρώσων στην Πρωσία. Σημαντικές εξελίξεις: -Το 1914 η Οθωμανική αυτοκρατορία εισήλθε στον πόλεμο ως σύμμαχος της Γερμανίας. Το 1915 το ίδιο έκανε και η Βουλγαρία. - Το 1915 η Ιταλία αποχώρισε από την Τριπλή Συμμαχία και προσχώρησε στην Αντάντ. -Το 1917 στη Ρωσία έγινε σοσιαλιστική επανάσταση, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει η Ρωσία από τον πόλεμο. - Το 1917 η Ελλάδα εισήλθε στον πόλεμο ως σύμμαχος της Αντάντ. - Το 1917 συμμάχησαν με την Αντάντ οι ΗΠΑ.

6

7 Το τέλος του πολέμου: το 1918 με ήττα της Γερμανίας και των συμμάχων της. Οι συμφωνίες μετά τον πόλεμο: Οι νικητές συνήλθαν στο Συνέδριο της Ειρήνης στο Παρίσι. Οι αποφάσεις τους διαμόρφωσαν την Ευρώπη εις βάρος της Γερμανίας, ενώ πήραν υπόψη την αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών. Ήταν πρόταση των ΗΠΑ, ώστε κάθε λαός να αποφασίζει για την τύχη του. Η κυριότερη συμφωνία ήταν η συνθήκη των Βερσαλιών, η οποία περιόριζε τα εδάφη της Γερμανίας. Δημιουργήθηκε η Κοινωνία των Εθνών ( ΚτΕ), διεθνής οργανισμός για την επίλυση των διαφόρων ανάμεσα στα κράτη.

8 Τα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορί ας στη Μέση Ανατολή διαμοιράστη καν μεταξύ των νικητών. Συνθήκη των Σεβρών: Η Ελλάδα αποκτούσε τα Δωδεκάνησα εκτός της Ρόδου και τα νησιά του Αιγαίου. Ανέλαβε επίσης τη διοίκηση της Σμύρνης για πέντε χρόνια. Συνθήκη του Νεϊγύ: Η Ελλάδα απέκτησε την Ανατολή Θράκη από τη Βουλγαρία.

9 1)ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΑΕΡΙΑ. 2)ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ.

10 ΑΥΤΗ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ: ΓΑΓΛΙΑ ΛΕΝΑΣ!!!!!!!


Κατέβασμα ppt "Η αφορμή: Η δολοφονία του Φραγκίσκου Φερδινάνδου, διαδόχου της Αυστροουγγαρίας στο Σεράγεβο της Βοσνίας έναν Σέρβο εθνικής τον Ιούνιο 1914.οσνίας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google