Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επιπτώσεις των αέριων ρύπων στο περιβάλλον.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επιπτώσεις των αέριων ρύπων στο περιβάλλον."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Επιπτώσεις των αέριων ρύπων στο περιβάλλον.
Φωτοχημική Ατµοσφαιρική ρύπανση Mεταξύ των οργανικών, ανόργανων αερίων ρύπων και πτητικών ενώσεων, έχουμε την παραγωγή δευτερογενών ρύπων που απειλούν λόγω τοξικότητας την υγεία του ανθρώπου και το περιβάλλον. Οι φωτοχηµικές αντιδράσεις είναι αποτέλεσµα της απορρόφησης από ορισµένες ουσίες µε αποτέλεσµα τη µεταβολή της ενεργειακής τους κατάστασης Η φωτοχημική ρύπανση, ιδιαίτερα το όζον, µε την εξαιρετικά υψηλή ικανότητα οξείδωσης βιοµορίων, προκαλεί σηµαντικά προβλήματα υγείας στο αναπνευστικό σύστηµα και της όρασης των κατοίκων αστικών περιοχών. Η έκθεση σε υψηλές συγκεντρώσεις όζοντος, αυξάνει τη νοσηρότητα και τη θνησιµότητα, προκαλεί φλεγμονώδεις καταστάσεις του αναπνευστικού συστήµατος, εξάρσεις των κρίσεων άσθµατος και άλλα πνευµονολογικά νοσήματα

2 ΦωΤΟΧΗΜΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ Ατμοσφαιρική ρύπανση λέγεται η παρουσία των χημικών ουσιών στην ατμόσφαιρα σε μεγάλες ποσότητες και για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι οποίες βλάπτουν την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Η εξωτερική ρύπανση στις βιομηχανικές χώρες προέρχεται κυρίως από το οξείδιο του άνθρακα, το οξείδιο του αζώτου, το οξείδιο του θείου, πτητικά οργανικά συστατικά, κυρίως υδρογονάνθρακες και αιωρούμενα σωματίδια ύλης (στερεά σωματίδια και σταγονίδια). Η ρύπανση του αέρα άρχισε να αναπτύσσεται την εποχή της Βιομηχανικής Επανάστασης. Στις αναπτυγμένες χώρες οι περισσότεροι ρυπαντές προέρχονται από την καύση ορυκτών καυσίμων στα εργοστάσια και στα οχήματα. Σε πόλεις με μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση, όπως στο Λος Άντζελες, τα οχήματα φέρουν την ευθύνη για την ατμοσφαιρική ρύπανση σε ποσοστό 80-88%.

3 ΦωΤΟΧΗΜΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ Η ρύπανση της ατμόσφαιρας, γνωστή και ως φωτοχημικό νέφος, είναι μίγμα ρυπαντών που σχηματίζονται όταν αλληλεπιδρούν λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας. Το φωτοχημικό νέφος είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε πόλεις, όπου κυριαρχεί θερμό και ξηρό κλίμα, καθώς και μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων. Όσο πιο ζεστή είναι μια μέρα, τόσο υψηλότερα είναι τα επίπεδα του όζοντος και άλλων συστατικών στο φωτοχημικό νέφος. Η συχνότητα του νέφους εξαρτάται από το τοπικό κλίμα και την τοπογραφία, τον πληθυσμό, τη βιομηχανική ανάπτυξη, τη χρήση καυσίμων και τη θερμότητα.


Κατέβασμα ppt "Επιπτώσεις των αέριων ρύπων στο περιβάλλον."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google