Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΙ ΕΙΝΑΙ WIKI Eίναι μία ιστοσελίδα που επιτρέπει στους χρήστες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν, ή να επεξεργαστούν το περιεχόμενό της, πολύ γρήγορα και.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΙ ΕΙΝΑΙ WIKI Eίναι μία ιστοσελίδα που επιτρέπει στους χρήστες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν, ή να επεξεργαστούν το περιεχόμενό της, πολύ γρήγορα και."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΤΙ ΕΙΝΑΙ WIKI Eίναι μία ιστοσελίδα που επιτρέπει στους χρήστες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν, ή να επεξεργαστούν το περιεχόμενό της, πολύ γρήγορα και εύκολα, χωρίς να έχουν κάνει υποχρεωτικά εγγραφή. Πολλές φορές το wiki περιλαμβάνει εργαλεία που επιτρέπουν στους χρήστες να παρακολουθούν την κατάστασή του επίσης παρέχει στους χρήστες κάποιο χώρο για να συζητούν διάφορα θέματα (για παράδειγμα το περιεχόμενο που προστίθεται στο site).

3 . Τα περισσότερα wikis επιτρέπουν την πρόσβαση των χρηστών χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό. Έτσι όλοι έχουν το δικαίωμα να συμβάλουν στη συγγραφή του περιεχομένου της ιστοσελίδας χωρίς να υποβληθούν σε διαδικασία "εγγραφής" όπως συνήθως επιβάλλεται σε σελίδες συζητήσεων π.χ. στα περισσότερα forum. Αυτό σημαίνει ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι δυνατό να ελεγχθεί η εγκυρότητα των πληροφοριών των wiki σελίδων. Η λέξη Wiki ερμηνεύεται μερικές φορές ως ακρώνυμο για το "What I know is" δηλαδή "Αυτό που εγώ ξέρω είναι". Είναι μια χαρακτηριστική φράση για τον τρόπο λειτουργίας του Wiki: ο κάθε χρήστης που συμμετέχει στη συγγραφή κάποιου έργου προσθέτει την προσωπική του γνώση, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να τη μοιράζονται.

4 ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ Το λογισμικό wiki παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη μιας ομάδας χρηστών, να καταθέτουν ισότιμα τη συμβολή τους (ιδέες, φωτογραφίες, πηγές κ.α.) για την παραγωγή ενός κοινού έργου (λ.χ. μια μικρή σχολική έρευνα, παραγωγή σημειώσεων, ανταλλαγή ιδεών για ένα αντικείμενο συζήτησης κ.α.), που αναρτάται σε έναν δικτυακό τόπο. Το λογισμικό wiki παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη μιας ομάδας χρηστών, να καταθέτουν ισότιμα τη συμβολή τους (ιδέες, φωτογραφίες, πηγές κ.α.) για την παραγωγή ενός κοινού έργου (λ.χ. μια μικρή σχολική έρευνα, παραγωγή σημειώσεων, ανταλλαγή ιδεών για ένα αντικείμενο συζήτησης κ.α.), που αναρτάται σε έναν δικτυακό τόπο. Ένα Wiki είναι μία ιστοσελίδα που επιτρέπει στους χρήστες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν, ή να επεξεργαστούν το περιεχόμενό της, πολύ γρήγορα και εύκολα, χωρίς να έχουν κάνει υποχρεωτικά εγγραφή Διευκολύνεται η συνεργασία πολλών ατόμων για τη συγγραφή ενός έργου Ένα Wiki είναι μία ιστοσελίδα που επιτρέπει στους χρήστες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν, ή να επεξεργαστούν το περιεχόμενό της, πολύ γρήγορα και εύκολα, χωρίς να έχουν κάνει υποχρεωτικά εγγραφή Διευκολύνεται η συνεργασία πολλών ατόμων για τη συγγραφή ενός έργου

5 Πως κάνουμε login στο wiki Μπαίνουμε στο www.wikispaces.comwww.wikispaces.com Κάνουμε sign in. Επιλέγουμε create a new wikispaces account.

6 Επιλέγουμε username Διαλέγουμε password Πληκτρολογούμε το E-mail Και στην ερώτηση “make a wiki” πατάμε “yes” Επιλέγουμε το όνομα του wiki,και την μορφή του Και πατάμε την επιλογή editable website για τον τύπο του wiki που θέλουμε να διαμορφώσουμε Στην συνέχεια, πατάμε join, και το wiki είναι έτοιμο.

7 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ WIKI

8

9

10 Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάσαμε το δικό μας wiki στο www.wikispaces.com

11 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ http://www.wikispaces.com

12 WIKI ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Υπάρχουν ενδείξεις ότι η χρήση wiki μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση των επιδόσεων στα αντίστοιχα μαθήματα σε βελτίωση των δεξιοτήτων συγγραφής κειμένων σε βελτίωση των δεξιοτήτων κριτικής σκέψης. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η χρήση wiki μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση των επιδόσεων στα αντίστοιχα μαθήματα σε βελτίωση των δεξιοτήτων συγγραφής κειμένων σε βελτίωση των δεξιοτήτων κριτικής σκέψης. Γενικά, οι μαθητευόμενοι στις περισσότερες έρευνες έχουν θετική στάση απέναντι στη χρήση wiki και αξιολογούν θετικά τη συνεισφορά τους στη μάθηση. Γενικά, οι μαθητευόμενοι στις περισσότερες έρευνες έχουν θετική στάση απέναντι στη χρήση wiki και αξιολογούν θετικά τη συνεισφορά τους στη μάθηση.

13 ΟΦΕΛΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ – ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ – ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

14 ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙΛΕΓΩ ΤΟ WIKI??? Συνεργασία και όχι ανταγωνιστικότητα Επίκεντρο ο διαμοιρασμός και η συνεργασία Επίκεντρο το συλλογικό προϊόν: Υποβαθμίζονται οι έννοιες του «ειδικού» «έμπειρου» - «καλύτερου».

15 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΤΙ ΕΙΝΑΙ WIKI Eίναι μία ιστοσελίδα που επιτρέπει στους χρήστες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν, ή να επεξεργαστούν το περιεχόμενό της, πολύ γρήγορα και."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google