Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΠΤΔΕ-ΑΠΘ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΠΤΔΕ-ΑΠΘ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΠΤΔΕ-ΑΠΘ 2013-2014
ΟΜΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΠΤΔΕ-ΑΠΘ

2 ΟΜΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ Ο "Ομφαλός", το κέντρο της Γης, όπως οι αρχαίοι πίστευαν, ήταν στους Δελφούς. Ο Ομφαλός είναι καλυμμένος με ένα πλέξιμο από μάλλινες κορδέλες, το ονομαζόμενο "αγρηνόν".

3 ΟΜΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ Σύμφωνα με άλλους, ο Δίας άφησε ελεύθερους δύο αετούς από τα πέρατα του σύμπαντος, για  να βρουν το κέντρο της γης. Πέταξαν και συναντήθηκαν στους Δελφούς, στον Ομφαλό.

4 Ο ΟΜΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ Ο Ομφαλός των Δελφών είναι ο διασημότερος Ομφαλός, σε όλο τον κόσμο. Κάθε πολιτισμός είχε ένα ιερό μέρος για το οποίο πίστευε ότι ήταν το συμβολικό κέντρο του κόσμου.

5 Ο ΟΜΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ Μέσω του νοητού κάθετου άξονα συνδεόταν ο πνευματικός κόσμος με τον φυσικό.  Από αυτό το σημείο μπορούσαν να αποκτήσουν επαφή με τους άλλους κόσμους, τον παράδεισο, την κόλαση και με τα πνεύματα.

6 Ο ΟΜΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ Αυτή η κάθετη νοητή γραμμή συχνά αναφερόταν ως ο κοσμικός άξονας. Τον ονόμαζαν έτσι γιατί τοποθετούσε την Γή στο κέντρο με τον ουράνιο κόσμο επάνω και τον κάτω κόσμο από κάτω. Αυτό το ιερό κέντρο γνωστό παγκοσμίως με το αρχαίο Ελληνικό όνομα ομφαλός, σήμαινε τον αφαλό της γης.

7 ΠΗΓΕΣ:http www.sikyon.com

8 ΠΤΔΕ-ΑΠΘ 2013-2014 ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
ΟΜΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΤΔΕ-ΑΠΘ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ


Κατέβασμα ppt "ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΠΤΔΕ-ΑΠΘ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google