Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Η κάθοδος των Δωριέων. Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ Γύρω στο 1100 πΧ Γύρω στο 1100 πΧ (11 ος αι πΧ) οι Δωριείς μετακινήθηκαν από τα βόρεια.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Η κάθοδος των Δωριέων. Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ Γύρω στο 1100 πΧ Γύρω στο 1100 πΧ (11 ος αι πΧ) οι Δωριείς μετακινήθηκαν από τα βόρεια."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Η κάθοδος των Δωριέων

2 Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ Γύρω στο 1100 πΧ Γύρω στο 1100 πΧ (11 ος αι πΧ) οι Δωριείς μετακινήθηκαν από τα βόρεια προς τη νότιο Ελλάδα. (11 ος αι πΧ) οι Δωριείς μετακινήθηκαν από τα βόρεια προς τη νότιο Ελλάδα. Η μετακίνηση κ ράτησε πολλά χρόνια. Η μετακίνηση κ ράτησε πολλά χρόνια. Πολλοί από αυτούς εγκαταστάθηκαν στη Στερεά Ελλάδα και ειδικά στην περιοχή της Δωρίδας. Πολλοί από αυτούς εγκαταστάθηκαν στη Στερεά Ελλάδα και ειδικά στην περιοχή της Δωρίδας. Άλλοι κατέβηκαν πιο νότια στην Πελοποννησο. Άλλοι κατέβηκαν πιο νότια στην Πελοποννησο.

3 Αιτίες της καθόδου των Δωριέων Οι Δωριείς κινδύνευαν κι Οι Δωριείς κινδύνευαν κι αυτοί από άλλους λαούς. αυτοί από άλλους λαούς. Αναζητούσαν καλύτερες Αναζητούσαν καλύτερες συνθήκες ζωής (δηλαδή συνθήκες ζωής (δηλαδή εύφορο έδαφος και ήπιο εύφορο έδαφος και ήπιο κλίμα) κλίμα)

4 Μια ισχυρή ομάδα εγκαταστάθηκε στη Σπάρτη και στην εύφορη πεδιάδα του ποταμού Ευρώτα.

5 Αποτελέσματα της καθόδου των Δωριέων * Παρακμάζει ο μυκηναϊκός πολιτισμός * Οι παλιοί κάτοικοι μεταναστεύουν (αποικισμός) * Επικρατεί η δωρική διάλεκτος * Αιχμαλωσία κατοίκων (δούλοι-είλωτες)


Κατέβασμα ppt "ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Η κάθοδος των Δωριέων. Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ Γύρω στο 1100 πΧ Γύρω στο 1100 πΧ (11 ος αι πΧ) οι Δωριείς μετακινήθηκαν από τα βόρεια."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google