Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ
Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ

2 Ο Ιωάννης Καποδίστριας ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Ελλάδας το 1828 ,μιας χώρας στην οποία επικρατούσε η φτώχεια και η αναρχία.

3 Το ενδιαφέρον του στράφηκε αρχικά στην οικονομία
Το ενδιαφέρον του στράφηκε αρχικά στην οικονομία. Δημιούργησε τράπεζα, στην οποία κατέθεσε ο ίδιος την προσωπική του περιουσία. Έκοψε νομίσματα, τους φοίνικες, που αντικατέστησαν το τουρκικό γρόσι.

4 Επίσης στη διακυβέρνησή του σπουδαία θέση κατείχε και η εκπαίδευση
Επίσης στη διακυβέρνησή του σπουδαία θέση κατείχε και η εκπαίδευση. Ιδρύθηκαν σχολεία σ΄όλη τη χώρα, τα γνωστά ως αλληλοδιδακτικά.

5 Στήριξε την πρόοδο της Γεωργίας.
Ίδρυσε γεωργική σχολή στην Τίρυνθα και κάλεσε Ελβετούς γεωπόνους που θα εκπαίδευαν τους Έλληνες γεωργούς. Εισήγαγε την καλλιέργεια της πατάτας. Φρόντισε την ανάπτυξη της μεταξοκαλλιέργειας.

6 Πιστεύεται ότι στην Ελλάδα την έφερε ο Ιωάννης Καποδίστριας
Πιστεύεται ότι στην Ελλάδα την έφερε ο Ιωάννης Καποδίστριας. Στην αρχή καλλιεργήθηκε σε περιορισμένη κλίμακα, πειραματικά, στην περιοχή της Tίρυνθας. Λέγεται μάλιστα ότι ο Ιωάννης Καποδίστριας λόγω της επιφυλακτικότητας των Ελλήνων προς το νέο τρόφιμο τις κλείδωνε σε αποθήκες τίς οποίες εσκεμμένα άφηνε αφύλακτες τη νύχτα, ώστε να μπορεί ο λαός να τις κλέψει νομίζοντάς ότι είναι πολύτιμες.

7 Το 1830 αναγνωρίζεται από τις Μεγάλες δυνάμεις η ανεξαρτησία της χώρας και ρυθμίζονται τα σύνορα μεταξύ Αμβρακικού και Παγασητικού κόλπου.

8 Στις 29 Σεπτεμβρίου 1831 με το Γρηγοριανό ημερολόγιο /11 Οκτωβρίου με το Ιουλιανό, ο δημιουργός της σύγχρονης Ελλάδας, ο πρώτος Κυβερνήτης της, ο Ιωάννης Καποδίστριας δολοφονήθηκε στο Ναύπλιο, μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα.

9


Κατέβασμα ppt "Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google