Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΚΟΤΥΧΙΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΚΟΤΥΧΙΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΚΟΤΥΧΙΟΥ
Ο υγροβιότοπος αυτός βρίσκεται στο νομό Ηλείας και επικοινωνεί με το Ιόνιο πέλαγος διαμέσου μικρού σχετικά ανοίγματος, πλάτους περίπου 8 μέτρων. Εξαιτίας της επικοινωνίας με τη θάλασσα το νερό είναι υφάλμυρο. Το μεγαλύτερο βάθος της λιμνοθάλασσας είναι περίπου 40 εκατοστά και το μικρότερο 30 εκατοστά.. Στην υδροδότηση της λιμνοθάλασσας συμβάλλουν επίσης και οι βροχοπτώσεις.

2 Η βλάστηση της περιοχής του Κοτυχίου
Στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου βρίσκουν καταφύγιο και τροφή πολλές αγριόπαπιες αλλά και παρυδάτια πουλιά όπως βουτηχτάρια, νανογλάρονα, τσικνιάδες, φαλαρίδες, αλκυόνες. H μακροχλωριδική σύνθεση της περιοχής του Κοτυχίου περιλαμβάνει τα εξής αντιπροσωπευτικά είδη: αλμυρίκι, άγρια σπανάκια, ήμερος φλωμός, αλειχηνόχορτο, βούρλο, κρίνος της θάλασσας, άσπρος κρίνος, αγριοκάλαμος, κάλαμοι, μαχαίρα, ξιφάρα, λάχαρι, αλμυρίκι, κρίθμος, καλιά, θαλασσόχορτο και βρίγκα.

3 ΔΑΣΟΣ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ Το δάσος της Στροφυλιάς βρίσκεται στα όρια των
νομών Αχαΐας και Ηλείας και καταλαμβάνει μια παραλιακή ζώνη μήκους 14 χλμ. περίπου και με μέσο πλάτος 1500μ. Η συνολική του έκταση ανέρχεται στα στρ. Ανατολικά του βρίσκεται το έλος της Λάμιας, δυτικά το Ιόνιο πέλαγος, βόρεια η λίμνη Πρόκοπος και νότια η λιμνοθάλασσα Κοτύχι.

4 Βλάστηση Δάσους Στροφίλιας
Η συστάδα του Χαλέπειου πεύκου καταλαμβάνει το νότιο τμήμα του δάσους, η συστάδα της κουκουναριάς το βόρειο τμήμα και στο μέσον περίπου της έκτασης και προς τα βόρεια συναντιέται η βελανιδιά. Σε ορισμένες όμως τοποθεσίες, όπως κοντά στα όρια των αμιγών υπάρχουν μικτές συστάδες με τα τρία είδη. Όσο για τα πουλιά, μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που θα δούμε και θ’ ακούσουμε εδώ είναι: ο κούκος, το ξεφτέρι, ο νανόμπουφος, ο χουχουριστής, η καρδερίνα, ο φλώρος, ο σπίνος, η κουρούνα και η καρακάξα


Κατέβασμα ppt "ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΚΟΤΥΧΙΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google