Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

54ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤ’2 Δανάη Τσαλπατούρου & Σταυρούλα Σαραγά Ζώα υπό εξαφάνιση.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "54ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤ’2 Δανάη Τσαλπατούρου & Σταυρούλα Σαραγά Ζώα υπό εξαφάνιση."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 54ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤ’2 Δανάη Τσαλπατούρου & Σταυρούλα Σαραγά Ζώα υπό εξαφάνιση

2 Αγαπήστε τα ΖΩΑ!! ΙΠΠΟΠΟΤΑΜΟΙ

3 Η λευκή τίγρης είναι ένα ιδιαίτερο και σπάνιο είδος που προκύπτει από γονιδιακή μετάλλαξη, δηλαδή από το υπολειπόμενο μεταλλαγμένο γονίδιο του τίγρη της Βεγγάλης. Σε σύγκριση με τις κανονικές τίγρεις χωρίς το άσπρο γονίδιο, οι λευκές τίγρεις τείνουν να είναι μεγαλύτερες σε μέγεθος, τόσο κατά τη γέννηση και ως ενήλικες που αναπτύσσονται πλήρως. Το ασυνήθιστο χρώμα της λευκής τίγρης, τις έχει κάνει δημοφιλή σε ζωολογικούς κήπους και γνωστές σε όλο τον κόσμο. ΛΕΥΚΗ ΤΙΓΡΗΣ Αγαπήστε τα ζώα !!!

4 καμηλοπάρδαλη Η καμηλοπάρδαλη είναι το ψηλότερο ζώο στον κόσμο. Αυτό το είδος έχει αρκετές ποικιλίες και ζει σε αγέλες με τα μικρά του, οι οποίες αγέλες έχουν ένα αρσενικό για αρχηγό. Η καμηλοπάρδαλη είναι θηλαστικό και φυτοφάγο. Αγαπήστε τα ζώα!!!

5 Υπάρχει ένα μικρό πουλί, ο Πυγμαίος τύραννος, που είναι πολύ σπάνιο και ζει στην Αμαζονία και στη Νότια Αμερική. Αυτό το πουλί συνηθίζει να ζει σε δάση με, ψηλά δέντρα αλλά περιστασιακά ανακαλύπτεται σε όλο και περισσότερα δάση στη Γη, ειδικά σε κουφάλες και σε ψηλά κλαδιά. Μπορεί κάποιος εύκολα να το παρατηρήσει, εν μέρει επειδή η φωνή του μοιάζει με τη φωνή του βατράχου. Πυγμαίος τύραννος Αγαπήστε τα ζώα!!!

6 Το σπάνιο αυτό είδος ξεχωρίζει για το καφετοκόκκινο κέλυφός της και το μεγάλο κεφάλι της, μπορεί να φτάσει τα 1,25 μέτρα σε ύψος και τα 180 κιλά σε βάρος. Η μόλυνση των θαλασσών, Οι θηλυκές χελώνες εναποθέτουν τα αυγά τους σε συγκεκριμένες αμμουδιές, όπου μετά από 50-75 μέρες επώασης γεννιούνται οι μικρές χελώνες που διασχίζουν την άμμο για να επιστρέψουν στο νερό. ΚΑΡΕΤΑ ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΤΑ ΖΩΑ!!!!

7 Εκτός από τις σημαντικές του διαστάσεις, ο ε. χαρακτηρίζεται και από την παρουσία της προβοσκίδας, ενός πολύ ευλύγιστου οργάνου, στο οποίο καταλήγει το μπροστινό τμήμα του κεφαλιού. Η προβοσκίδα, που σχηματίζεται από τη μύτη και το άνω χείλος, είναι η έδρα των αισθήσεων της όσφρησης και της αφής. Στο άκρο της βρίσκονται δύο ρουθούνια και μία ή δύο αποφύσεις με μορφή λαβίδας. Στις πλευρές της προβοσκίδας προεξέχουν οι δύο χαυλιόδοντες από ελεφαντοστό χωρίς σμάλτο, που βρίσκονται σε συνεχή αύξηση και αντιπροσωπεύουν τους άνω κοπτήρες ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΤΑ ΖΩΑ!!!!!! ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ

8 Το κοάλα συναντάται σε ολόκληρη την ανατολική ακτή της Αυστραλίας, από την Αδελαΐδα μέχρι το νότιο τμήμα της χερσονήσου Κέιπ Γιορκ, και στην στεριά σε βάθος που εξαρτάται από τις βροχοπτώσεις που μπορούν να ευνοήσουν τα δάση ευκαλύπτου, τα φύλλα του οποίου αποτελούν και την αποκλειστική τροφή των Κοάλα. Τα Κοάλα της νότιας Αυστραλίας εξοντώθηκαν σε μεγάλη κλίμακα στις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά το είδος ανανεώθηκε σε κάποιο βαθμό. Σήμερα τα Κοάλα είναι σχεδόν απειλούμενο είδος. Αγαπήστε τα ζώα! ! !

9 Ο ιππόκαμπος, το λεγόμενο αλογάκι της θάλασσας, πήρε το όνομά του από το χαρακτηριστικό κεφάλι του που μοιάζει με αλόγου. Το εντυπωσιακό, πέρα από την εμφάνιση του, είναι ο τρόπος που αναπαράγεται. Την εποχή της αναπαραγωγής, η θηλυκή ιππόκαμπος βάζει τα αυγά της σε έναν ειδικό «ασκό» της κοιλίας του αρσενικού, όπου και εκκολάπτονται. Το αρσενικό θα πρέπει να τα κρατήσει μέχρι να γεννηθούν. Ύστερα από ένα μήνα τα μωρά είναι αρκετά μεγάλα και η κοιλιά του αρσενικού έχει φουσκώσει. Τότε ο ασκός σχίζεται και εξέρχονται οι μικροί ιππόκαμποι. Ιππόκαμπος Αγαπήστε τα Ζώα !!!

10 Ο γατόπαρδος ευρέως γνωστός και ως τσίτα είναι αιλουροειδές το οποίο κατοικεί σε μεγάλο μέρος της Αφρικής και στη Μέση Ανατολή. Ο γατόπαρδος είναι το γρηγορότερο χερσαίο ζώο στον πλανήτη, καθώς μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 120 χλμ. την ώρα, ενώ έχει την ικανότητα να αναπτύσσει ταχύτητα πάνω από 100 χλμ. την ώρα μέσα σε τρία δευτερόλεπτα. Ο γατόπαρδος ευρέως γνωστός και ως τσίτα είναι αιλουροειδές το οποίο κατοικεί σε μεγάλο μέρος της Αφρικής και στη Μέση Ανατολή. Ο γατόπαρδος είναι το γρηγορότερο χερσαίο ζώο στον πλανήτη, καθώς μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 120 χλμ. την ώρα, ενώ έχει την ικανότητα να αναπτύσσει ταχύτητα πάνω από 100 χλμ. την ώρα μέσα σε τρία δευτερόλεπτα. Αγαπήστε τα ζώα ! ! !

11 Λιγοστοί πληθυσμοί του γιγάντιου πάντα επιζούν σήμερα στα κατακερματισμένα δάση μπαμπού της Κίνας. Κι όσο ο βιότοπός τους συρρικνώνεται, τόσο αυξάνεται η απειλή για το πιο δημοφιλές αρκουδάκι στον κόσμο, που επιλέχθηκε και ως διεθνές σύμβολο του WWF. Η δεκαετία 1970 – 80 υπήρξε ίσως η πιο καταστροφική για το είδος. Η έκταση που καταλάμβαναν τότε τα περίπου 1.000 πάντα, μειώθηκε από 30.000 σε 13.000 τ.χμ. Το WWF ξεκίνησε δράση για την προστασία του είδους το 1981 ΠΑΝΤΑ Αγαπήστε τα ζώα! ! !

12

13 Στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, η Μικρή Πρέσπα αποτελεί το αγαπημένο μέρος φωλιάσματος για το πανέμορφο αυτό είδος ενώ κάποιοι λιγότεροι ζουν στον Αμβρακικό, τη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου. Παλιότερα πετούσαν και φώλιαζαν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Με προτροπή όμως της Πολιτείας που επικήρυξε το είδος ως ιδιαίτερα «επιβλαβές θήραμα» τις δεκαετίες ´60 και ´70, κυνηγήθηκαν αλύπητα και σχεδόν αποδεκατίστηκαν. Αργυροπελεκάνος Αγαπήστε τα ζώα! ! !

14 Όταν ο βασιλίσκος εντοπίσει κάποιον κίνδυνο, μπορεί να κολυμπήσει με μεγάλη ταχύτητα. Μπορεί επίσης να φωλιάσει μέσα στην άμμο. Οι μύες που υπάρχουν στα ρουθούνια του εμποδίζουν την άμμο να μπει στη μύτη του. Μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 90 εκατοστά. Από αυτά 50 εκατοστά περίπου είναι η ουρά του. Το βάρος της φτάνει τα 200-500 γραμμάρια. Βρίσκεται στα τροπικά δάση της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής. Τρέφεται με έντομα, ψάρια, μικρά πουλιά, φίδια και λουλούδια. ΒΑΣΙΛΙΣΚΟΣ Αγαπήστε τα ζώα! ! !

15 Ο λευκός καρχαρίας, γνωστός και ως σπρίλλιος, μεγάλος λευκός, λευκός θάνατος ή και σκέτο καρχαρίας, είναι ένας εξαιρετικά μεγάλος καρχαρίας που βρίσκεται στα παράκτια νερά κοντά στην επιφάνεια σε όλους τους σημαντικούς ωκεανούς. Φθάνει σε μήκος μεγαλύτερο των 6 μέτρων και ζυγίζει μέχρι 2.240 χιλιόγραμμα. Είναι το μόνο είδος του γένους του που υπάρχει ακόμα. Λευκός καρχαρίας Αγαπήστε τα ζώα !!!!

16


Κατέβασμα ppt "54ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤ’2 Δανάη Τσαλπατούρου & Σταυρούλα Σαραγά Ζώα υπό εξαφάνιση."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google