Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Καθημερινά, άνθρωποι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, την κοινότητά τους και τη χώρα τους. Κάποιοι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Καθημερινά, άνθρωποι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, την κοινότητά τους και τη χώρα τους. Κάποιοι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

2 Καθημερινά, άνθρωποι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, την κοινότητά τους και τη χώρα τους. Κάποιοι φεύγουν από φόβο για τη ζωή τους ή τη ζωή των οικείων τους. Άλλοι φεύγουν επειδή τους εξανάγκασαν η κοινωνική ή η οικονομική τους κατάσταση. Ένα από τα πιο σημαντικά δικαιώματα που είναι κοινό σε όλους τους πρόσφυγες, τους αιτούντες άσυλο, τους μετανάστες και σε αυτούς που εκτοπίζονται στο εσωτερικό της χώρας τους είναι το δικαίωμα στην ελευθερία από διακρίσεις και σε μια αξιοπρεπή ζωή.

3 Μετανάστης Ένας οικονομικός μετανάστης συνήθως εγκαταλείπει εθελοντικά τη χώρα του για αναζήτηση καλύτερης ζωής. Όταν αποφασίσει να επιστρέψει στη χώρα του, θα πρέπει να έχει την προστασία της κυβέρνησης του. Πρόσφυγας Ο πρόσφυγας είναι το πρόσωπο που έχει σοβαρούς φόβους ότι καταδιώκεται για λόγους φυλετικούς, θρησκευτικούς, λόγους εθνικότητας, γιατί συμμετέχει σε μια κοινωνική ομάδα, ή έχει μια πολιτική θέση, βρίσκεται έξω από τη χώρα του και δεν μπορεί να επιστρέψει γιατί κινδυνεύει. Ο πρόσφυγας εγκαταλείπει τη χώρα του γιατί κινδυνεύει και απειλείται με διωγμό και δεν μπορεί να επιστρέψει ασφαλής στη χώρα του.

4 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχονται από την Ύπατη Αρμοστεία τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των προσφύγων που καταφεύγουν στην χώρα μας αναζητώντας άσυλο έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

5 Διαγραμματική Απεικόνιση

6 ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ: ΕΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΕΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ

7 Συγκεκριμένα από το 2006 και έπειτα οι αιτήσεις για άσυλο στη χώρα μας ξεπέρασαν τις 10 χιλιάδες εχοντας το 2007 αγγίξει τις 25 χιλιάδες. Στα επόμενα όμως χρόνια μέχρι το 2010 παρατηρείται σταδιακή μείωση του αριθμού των αιτούντων φτάνοντας και πάλι τις 10 χιλιάδες.

8 Διαγραμματική Απεικόνιση

9 ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ : ΕΤΟΣ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΤΟΣ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

10 Ωστόσο ο μεγάλος αριθμός των αιτήσεων είχε ως επακόλουθο μεγάλο αριθμό απορρίψεων λόγω κοινωνικοοικονομικών συνθηκών που επικρατούσαν στη χώρα μας.

11 ΜΜήρτσιος Νίκος ΠΠαπαδοπούλου Ηρώ ΣΣκόδρα Δέσποινα ΧΧαΐνογλου Γεωργία


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Καθημερινά, άνθρωποι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, την κοινότητά τους και τη χώρα τους. Κάποιοι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google