Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Υγεία ποδιών. Προβλήματα ποδιών  Μυκητίαση: Οι μύκητες που επιμολύνουν τα νύχια αποτελούν μία πάρα πολύ συνηθισμένη πάθηση, καθώς σε κάθε δεδομένη χρονική.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Υγεία ποδιών. Προβλήματα ποδιών  Μυκητίαση: Οι μύκητες που επιμολύνουν τα νύχια αποτελούν μία πάρα πολύ συνηθισμένη πάθηση, καθώς σε κάθε δεδομένη χρονική."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Υγεία ποδιών

2 Προβλήματα ποδιών  Μυκητίαση: Οι μύκητες που επιμολύνουν τα νύχια αποτελούν μία πάρα πολύ συνηθισμένη πάθηση, καθώς σε κάθε δεδομένη χρονική στιγμή το 6% - 8% του παγκόσμιου πληθυσμού υποφέρει από αυτούς. Οι μύκητες προσβάλουν συνήθως τα νύχια των ποδιών (λιγότερο συχνά εκείνα των χεριών) και είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι, καθώς τα νύχια σε πρώτο στάδιο αλλάζουν χρώμα (λευκά, κίτρινα, μαύρα ή πράσινα) και σε δεύτερο στάδιο γίνονται "παχύτερα" και "κυρτώνουν". Σε προχωρημένο στάδιο τα νύχια γίνονται εύθραυστα και θρυμματίζονται. Αν οι μύκητες των νυχιών δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, ενδέχεται να γίνουν επώδυνοι - ο πόνος επικεντρώνεται στην επιδερμίδα κάτω και γύρω από τα νύχια.

3 Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης μυκητίασης είναι δύσκολη και χρονοβόρος. Είναι δύσκολη επειδή οι μύκητες συγκεντρώνονται σε δυσπρόσιτο σημείο (μεταξύ του νυχιού και της επιδερμίδας) και χρονοβόρος επειδή το "νέο" υγιές νύχι θα πρέπει να μεγαλώσει και να αντικαταστήσει εκείνο που έχει προσβληθεί από μύκητες.

4  Ψηλοτάκουνα: Τα ψηλοτάκουνα υποδήματα μετατοπίζουν το κέντρο βάρους του σώματος στο πρόσθιο τμήμα του ποδιού, το οποίο δεν είναι κατασκευασμένο για να δέχεται τόσο μεγάλα φορτία επί μακρών. Επιπρόσθετα δεν είναι φτιαγμένα από μαλακά υλικά που αποσβένουν κραδασμούς. Ο Νο1 κίνδυνος είναι η πτώση μεταταρσίου, που υπό συνθήκες, μπορεί να εξελιχτεί σε«μεταταρσαλγία» ή «νευρίνωμα του Μόρτον».

5  Η επιλογή κατάλληλου υποδήματος, δε θα πρέπει να στηρίζεται μόνο στο προσωπικό γούστο ή το στυλ που επιτάσσει η μόδα, έτσι ώστε να αποφύγουμε διαταραχές στο μυοσκελετικό μας σύστημα. Το σωστό παπούτσι

6

7 Όνομα: Ανδρέας Επώνυμο: Βάβρικ Τάξη: Α1


Κατέβασμα ppt "Υγεία ποδιών. Προβλήματα ποδιών  Μυκητίαση: Οι μύκητες που επιμολύνουν τα νύχια αποτελούν μία πάρα πολύ συνηθισμένη πάθηση, καθώς σε κάθε δεδομένη χρονική."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google