Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι διαιτητές πρέπει να τηρούν τον σεβασμό και να τιμωρούν συμπεριφορές οι οποίες αποσκοπούν στο να υπονομεύσουν την εξουσία του διαιτητή. Σύμφωνα με τους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι διαιτητές πρέπει να τηρούν τον σεβασμό και να τιμωρούν συμπεριφορές οι οποίες αποσκοπούν στο να υπονομεύσουν την εξουσία του διαιτητή. Σύμφωνα με τους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι διαιτητές πρέπει να τηρούν τον σεβασμό και να τιμωρούν συμπεριφορές οι οποίες αποσκοπούν στο να υπονομεύσουν την εξουσία του διαιτητή. Σύμφωνα με τους Κανόνες του Παιχνιδιού, όσοι ποδοσφαιριστές επιδεικνύουν διαφωνία με τον διαιτητή, τον βοηθό διαιτητή ή τον πρόσθετο βοηθό διαιτητή είτε με λόγια είτε με έργα, πρέπει να τιμωρούνται με κίτρινη κάρτα. Οι ποδοσφαιριστές εκφράζουν διαφωνία ή υπονομεύουν την εξουσία του διαιτητή με πολλούς τρόπους, όπως:  με χειρονομίες ή τρέχοντας διαμαρτυρόμενοι προς τον διαιτητή ή τον βοηθό διαιτητή  όταν συνωστίζονται γύρω από τον διαιτητή (μαζική διαμαρτυρία, όχλος), οπότε σε αυτή την περίπτωση αναμένεται ότι τουλάχιστον ένας ποδοσφαιριστής θα τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα  όταν απαιτούν την τιμωρία του αντιπάλου με κίτρινη κάρτα, είτε προφορικά είτε με χειρονομίες Αντιπαράθεση με τον Διαιτητή – Υπονόμευση της Εξουσίας του Διαιτητή

2 Οι διαιτητές πρέπει να κερδίζουν τον πλήρη σεβασμό και να τον διατηρούν καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα. Για τον λόγο αυτό, οι διαιτητές πρέπει:  να επιδεικνύουν αυστηρή προσωπικότητα εάν οι ποδοσφαιριστές δείξουν τα πρώτα σημάδια διαφωνίας  να τιμωρούν με κίτρινη κάρτα εφόσον θεωρούν ότι οι ενέργειες ενός ποδοσφαιριστή συνιστούν διαφωνία!  να τιμωρούν με κίτρινη κάρτα όποιον ποδοσφαιριστή ζητά να τιμωρηθεί με κίτρινη ή κόκκινη κάρτα ένας αντίπαλος. Μια γρήγορη και έγκαιρη κίτρινη κάρτα μπορεί να έχει αποτρεπτικό αποτέλεσμα και να αποτρέψει τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές από διαμαρτυρίες. Αντιπαράθεση με τον Διαιτητή – Υπονόμευση της Εξουσίας του Διαιτητή

3 ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ RAP 2013_1: C24, C28, C23, C22, C27, C21, C25

4 Κατά την διαχείριση θερμών επεισοδίων (όπως μαζική διαμαρτυρία / συγκρούσεις) ο διαιτητής πρέπει να παραμένει ήρεμος και συγκεντρωμένος. Θα πρέπει να προσπαθήσει να εκτονώσει ή ηρεμήσει την κατάσταση, εντοπίζοντας γρήγορα τον βασικό ποδοσφαιριστή που διαμαρτυρήθηκε ή επιτέθηκε, ο οποίος εν συνεχεία πρέπει να οδηγηθεί (και απομονωθεί) σε μια ουδέτερη ζώνη, μακριά από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, το συντομότερο δυνατόν ώστε να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα για την αντιαθλητική του συμπεριφορά. Ο διάλογος θα πρέπει να είναι ο ελάχιστος απαραίτητος, ο διαιτητής πρέπει να παραμείνει ήρεμος, αυστηρός, να κοιτά στα μάτια τον ποδοσφαιριστή και να έχει απόλυτο έλεγχο. Στις περιπτώσεις που διαπραχθεί ένα σοβαρό παράπτωμα όπως αντιαθλητική σωματική επαφή με τον διαιτητή, η κόκκινη κάρτα πρέπει να επιδεικνύεται με ηρεμία και σοβαρότητα. Αντιμετώπιση μαζικών διαμαρτυριών ("όχλος")

5 Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο πλησιέστερος βοηθός διαιτητή μπορεί να συνδράμει τον διαιτητή. Ο άλλος βοηθός, ο τέταρτος διαιτητής και οι πρόσθετοι βοηθοί διαιτητή πρέπει να παρατηρούν και καταγράφουν τις λεπτομέρειες του περιστατικού. Ο τέταρτος διαιτητής πρέπει να παραμένει μεταξύ των δυο τεχνικών περιοχών. Το παιχνίδι θα πρέπει να ξαναρχίζει το συντομότερο δυνατόν. Ο χρόνος που χάθηκε εξαιτίας της καθυστέρησης πρέπει να προσμετράται με τον συνήθη τρόπο. Αντιμετώπιση μαζικών διαμαρτυριών ("όχλος")

6 RAP 2013_1: C15, C26, C5 Αντιμετώπιση μαζικών διαμαρτυριών ("όχλος")


Κατέβασμα ppt "Οι διαιτητές πρέπει να τηρούν τον σεβασμό και να τιμωρούν συμπεριφορές οι οποίες αποσκοπούν στο να υπονομεύσουν την εξουσία του διαιτητή. Σύμφωνα με τους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google