Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ιγ’ δημοτικο σχολειο παφου Προγραμμα «Νιωθω ασφαλησ στο σχολειo μου»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ιγ’ δημοτικο σχολειο παφου Προγραμμα «Νιωθω ασφαλησ στο σχολειo μου»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ιγ’ δημοτικο σχολειο παφου Προγραμμα «Νιωθω ασφαλησ στο σχολειo μου»
Σχολικη χρονια

2 «Νιωθω ασφαλησ στο σχολειο μου»
Η αναγκαιότητα του προγράμματος προέκυψε ως: Στόχος του σχεδίου δράσης του σχολείου: Στήριξη μαθητών, προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη. Αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα πρόληψης της βίας και προαγωγής της ασφάλειας στο χώρο του σχολείου. Στο σχολείο φοιτούν μαθητές που προέρχονται από διάφορες χώρες και κουλτούρες. Ανάγκη σύσφιξης μεταξύ τους σχέσεων, συνεργασίας, αποδοχής.

3 Οι επιμέρους στόχοι του προγράμματος αφορούσαν στην : • κατανόηση της έννοιας της βίας και των μορφών έκφρασής της, • αναγνώριση και κατανόηση των δύσκολων συναισθημάτων καθώς και την εκμάθηση τρόπων διαχείρισής τους, • ανάπτυξη των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών και σύνδεση αυτών με την αντιμετώπιση της βίας, • ενίσχυση κλίματος συνεργασίας στην τάξη και βελτίωση των υφιστάμενων διαπροσωπικών σχέσεων.

4 Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την αρχική εκπαίδευση των εκπαιδευτικών του σχολείου σε βασικές αρχές συντονισμού μιας βιωματικής ομάδας από την κυρία Σοφία Καραβασίλη. Συνεχίστηκε με την εφαρμογή από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς στους μαθητές και την παράλληλη, βέβαια, εποπτική σχέση συνεργασίας με την ΔΟΠ.

5 Συμμετείχαν 3 εκπαιδευτικοί και το πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε 5 από τα 10 τμήματα του σχολείου, και σε σύνολο 91 παιδιών. Εφαρμόστηκε σειρά 10 βιωματικών εργαστηρίων στο μάθημα «Αγωγής Ζωής» μέσα από δραματοθεραπεία, θεατρικό παιχνίδι, εργασίες στον κύκλο και έκφραση βιωμάτων και συναισθημάτων.

6 Η αξιολόγηση των προγραμμάτων κατέδειξε σημαντικές θετικές αλλαγές: • στη στάση, στην αντίληψη και στη συμπεριφορά των παιδιών απέναντι στο φαινόμενο της βίας, • στις διαπροσωπικές σχέσεις των παιδιών, • στη λειτουργία και στη δυναμική της ομάδας, • στη σχέση εκπαιδευτικού – μαθητή.


Κατέβασμα ppt "Ιγ’ δημοτικο σχολειο παφου Προγραμμα «Νιωθω ασφαλησ στο σχολειo μου»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google